Storseger i semifinalen i sisk-cupen!

Det blev seger med hela 7-1 i semifinalen mot Skärgården och nu väntar final mot Öckerö på söndag.

Matchen kommer spelas på Björkövallen klockan 15.00.


Björkö till semifinal i cupen

Björkö avancerade till semifinal i skärgårdscupen för reservlag efter att ha slagit Öckerö juniorer med 2-1 på Björkövallen.
 
Björkö gjorde rutinerat precis vad som krävdes för att gå vidare från kvarten. Med förhoppningsvis två matcher kvar den här veckan gäller det att inte bränna allt krut i en och samma match. Och dessutom innebär en liten seger större chanser att få semifinalen på bortaplan och finalen på Björkövallen.
 
Matchen var grinig och det var framför allt Öckeröpojkarna som stod för grinigheten. Missförstå mig inte, det är cup, det är derby, det SKA vara grinigt. Det ska snackas mellan spelarna och det ska vara hårt spel. Det är många vinnarskallar på plan och för många av dem är derbyna mellan ö-lagen de mest prestigefulla matcherna de någonsin kommer att spela.
 
MEN, det är ledarnas ansvar att försöka få sin trupp att koncentrera sig på att spela fotboll. Samtliga individer i en grupp påverkar gruppdynamiken, och ledargestalter påverkar självklart allra mest. Och när ledarna skriker, gapar och slår i avbytarbåset vid varje domslut, då påverkas truppen och grinigheten sprider sig. Seniorspelare har ett eget ansvar. Men barn i ett juniorlag påverkas självklart av sina ledare uppträdande.
 
Jo, det klagades på domarinsatsen. Rejält. Säkert inte bara från Öckerös bänk. Och det är självklart lättare att "ha överseende" som vinnande laget. Men påverkan från Öckeröbänken blev övertydlig efter matchen när en av grabbarna i de vinröda går föri domaren och säger att han gjorde en riktigt dålig match. Domaren svarade då, "du var inte så bra du heller". Det är inte komiken i domarrepliken jag vill visa, utan den påverkan som ledarna i Öckerö har på sina juniorspelare. Just den här spelaren hade förtjänat kanske fyra, fem gula kort under matchen. Alla som tittade på kvartsfinalen kan skriva under på att Öckerö satsade väldigt hårt i tacklingarna, och ofta väldigt sent. Och framför allt väldigt tydligt.
 
Detta påpekades för domaren gång på gång under matchen, men beivrades inte vid ett enda tillfälle (tror jag). Efter matchen tog jag upp det igen med domaren med en enkel fråga. Jag frågade: "varför agerade du inte mot alla sena tacklingar?" Han svarade då: "det är inte lätt att döma juniorer mot vuxna". Det är en anmärkningsvärd inställning att ha som domare i en seniortävling och det kan sägas så mycket om det att jag hellre låter bli. Men uppenbart var i alla fall att han sett tacklingar men valt att låta "pojkarna" trycka till lite extra.
 
Den här grabben som kritiserade domaren för en dålig match ska vara väldigt glad för att han fick vara kvar på planen. Hans ledare borde påpekat detta för honom. Hans ledare borde lära sitt lag skillnad mellan tufft spel och korkat spel. Tids nog lär sig nog pojkarna det ändå, och om inte, finns det alltid ett C-lag.
 
Flera av spelarna i bortlaget förtjänar att berömmas. Jag känner inte dem vid varken namn eller utseende men väljer ändå att nämna Seid (med reservation för namnet). Han var forward och opåverkad av den dåliga stämningen i Öckerös trupp. Han fortsatte att göra sitt jobb och slet där framme, trots att han vägde 30 kilo mindre än försvarande Björköspelare.
 
I Björkö då? Johan Henriksson var bra framåt, Emil Thuresson kom in i halvtid som en injektion och hans inställning hade stor del i Björkös seger. Linus behöver träna. Petch gjorde mål och Forse och Forsa fortsätter forsa fram. När de trampar på är det omöjliga att stoppa. 
 
Två straffar dömdes i matchen. Jag ser inte någon större anledning att klaga på dem. En hands (straff till Björkö) och en fällning (straff till Öckerö). Matchen dröp inte direkt av målchanser men Björkö hade några fler farligheter än vad Öckerö hade. Petch var den som var sist på bollen i det som skulle komma att bli det vinnande målet.
 
Målskyttar i Björkö:
Linus
Petch
 
Björkö vann tidigare i veckan mot Nordö med 1-0 på Tranbergsvallen.

Back on track - seger mot Hällesåker

Serien är superjämn och de flesta har väl slutat tippa slutresultaten. Man har liksom ingen hjälp av hur det har sett ut förut för alla verkar kunna slå alla. Björkös förlust, 0-3 mot Eriksberg följdes på lördagen upp med en stabil seger med 6 -3 mot Hällesåker på Björkövallen

I bortalaget spelade seriens andra mulspruta. Nummer ett är vår egen Sebastian Karlsson. I matchprogrammet som Mr Grusell skrivit samman konstaterades att den av de båda som gjorde flest mål skulle ta tre pinnar. Att ingen av dem skulle göra något verkade vara uteslutet.

Jag såg inte första halvlek men rapporten sa att Björkö ledde med 3-2 efter att ha fått en straff alldeles i slutet av halvleken. Sebastian hade gjort två, Hällesåkers målkanon (namn någon?) hade gjort ett. Grusells tips såg ut att hålla.

Andra halvlekens fotboll presterades på en nivå som gör det väldigt svårt för motståndarna att hänga med. Det inte speciellt lång tid innan Björkö gjorde både 4-2, 5-2 och 6-2. Hällesåker tröstmålade i slutet av matchen med ett skott som Mo gjorde rätt i att inte rädda för att inte riskera skjutskador.

Björkös 4-2 var ett oerhört vackert mål där bollen drevs upp längs vänsterkanten (jag tror det var av Forse), spelades in och där SoC träffade stolpen, returen mitt framför mål superäddades när Mini krutade på och i momentet efteråt nickades bollen in av Forse.

SoC gjorde tre mål. Hällesåkers målspruta gjorde ett. Grusells förhandsanalys visade sig stämma. Den av de två som gjorde flest mål skulle bärga tre pinnar åt sitt lag. Thuresson delade efter matchen ut The Pink Hat till hat-trickhjälten.

Men det ska tilläggas att många var riktigt bra denna lördag. Björkö kom till matchstart utan en del viktiga spelare och allt eftersom matchen pågick gjordes flera byten. Trots det kom spelare in och fortsatte Björködominansen.

Övriga målskyttar var Forsmark och Nicke Brunsås. Johan Henriksson byttes in och debuterade därmed i Björkös A-lag. Med all ödmjukhet inför Fralle, Lin, Vekk, Berra och Super-Gaveln. Med generationen av unga talanger som poppar upp i dagens Björkö ser ut att kunna bräcka det som legendarerna i det som kommit att kallas den gyllene generstionen åstadkommit. I klarspråk: Johan, Forse, Forsa visade att IFK Björkös framtid ser ljus ut.

Plus också till Mattsson Mattsson som alltid tar sig tid till publiken.

Samt till Fralle som kör elbil. Tack för allt.
Och grattis till Aston Andreas Fritte Sandström till ditt namn. (Korvens pojk döptes efter matchen)


Kryss mot Partille

Partille-Jonny presterade bra på Björkövallen och åkte hem med en pinne. Det var i måndagens match i reservlagsserien som Partille kom på besök.

Partille hör vanligtvis hemma i division fyra, och reservlaget var duktiga, inget snack om den saken. Men krysset kändes surt då Partille tryckte in kvitteringen med bara två minuter kvar av matchen.

Partille gjorde också första målet innan Björkö kom igång och gjorde två. 2-1 stod sig halvleken ut och i andra lyckades Partille kvittera. Det tog inte lång tid innan Björkö återigen tog ledningen men den varade alltså bara till strax innan matchslut.

Björkö gjorde tre snygga mål, om jag inte minns fel. Tyvärr minns jag bara Kiwi och Gaz som målskyttar, men jag vet att det även var en tredje. Kommentera gärna med målskytten som saknas.

3-3 var väl ganska rättvist. Partille var duktiga och hade mycket boll men sett till antalet målchanser var krysset rimligt.

Matchen spelades i måndags. Nästa match är på lördag på Björkövallen och efter matchen ska Korvens son Aston döpas. Ge Fritte en vinst så det blir en riktigt go dag. Det var ändå Fritte som fixade trycket i duscharna.


Prioriteringar

Vill passa på att säga att Björkö förlorade med 3-0 mot Eriksberg på bortaplan. Surt och tungt men bara att bita ihop. I morgon spelar b-laget på hemmaplan.

Och tänk om coach Göran hade spenderat lika mycket tid på att coacha som han gör på Candy Crush Saga. Då hade Björkö spelat trean. Han är min bästa Facebook-vän på Candy Crash. Se bilden för bevis.


Storseger för b-laget

B-laget vann med 9-0 mot Kållereds juniorer. Matchen spelades på Björkövallen. Resultatet var faktiskt något i underkant och med större skärpa och engagemang skulle resultatet blivit tvåsiffrigt. Bland annat missade Siljat en nick från 0,2 meter och öppet mål.

7-0 i halvtid följdes upp av en straff som en för dagen utmärkt Torbjörn kallt placerade. Andra halvlek var inget vidare men första tar vi med oss. Det är helt klart så att Björkö består av en hel del duktiga unga spelare.

Kållereds kom med sitt juniorlag på grund av problem med att få ihop ett reservlag. Killarna gjorde ett bra jobb och flera av spelarna visade att de inner att bli seniorspelare att räkna med.


Vinst igen!

Återigen dags för hemmamatch på Björkövallen där vi varit ruskigt starka hittills i år. Efter den mindre lyckade matchen mot Kaverös där vi inte alls kom upp i nivå så var det ett revansch-suget Björkö som samlades en timma och en kvart innan matchstart. Vädret gick inte att klaga på och Björkövallens matta var grön och inbjudande till spel.

Vi visste på förhand att Näset är ett ungt och vältränat lag. De springer kopiösa mängder och har mycket talang i truppen. För att Näset skulle kunna besegras så var det ett måste att samtliga 16 gubbar som var kallade var beredda att göra ett 100-procentigt jobb.
Laget som startade såg ut på följande sätt:

MO
J-Mo-Karlsson-Thuresson-Filip
Ridley-Haglund
SOC-Fralle-Forseström
Bothén

Forsmark-Berra-Mini-Victor-Mattsson

Det märktes tidigt hur fokuserade och taggade de gröna spelarna var. Första kvarten var riktigt bra och Björkö-spelarna vann i stort sett varje närkamp och varje duell som var på planen. På en fast situation gör Thuresson 1-0 tror alla men domaren missuppfattade situationen och dömer bort det. Istället kommer 1-0 strax efter på en annan fast situation. På en frispark så stegar Forse fram och drar en stenhård vänster över muren och det kändes fullt rättvist. Strax efter kommer också 2-0 då Soc tar sig igenom försvaret och placerar in bollen i bortre.
Efter detta vaknar Näset lite och börjar komma in i matchen. De vinner en del närkamper och skapar några nästan-läge och ett par hörnor. Det känns dock aldrig riktigt farligt utan vi har kontroll och skapar ytterligare chanser. Vi skulle haft två straffar i första men av någon outgrundlig anledning väljer domaren att fria.

I paus snackar vi om att vi måste fortsätta kriga då Näset aldrig ger upp om de får vittring på kvittering. Vi har ju hört om deras fantastiska vändning mot Mölnlycke då de hämtade upp ett 3-0 underläge med en man mindre på planen.
Dessvärre inleds andra på ett mindre lyckat sätt då Näsets duktiga högerytter tar sig runt på sin kant och Filip missar brytningen och istället kapar honom innanför straffområdet.
- Solklar straff säger storebror Thuresson efter matchen.
Samme högerytter som ordnat straffen stegar fram och sätter säkert bollen och reducering är ett faktum.

I detta läge är det viss oro i Björkölägret då det inte på något sätt kändes rättvist. Dock svarar vi upp på ett fantastiskt sätt och gör årets hittills snyggaste mål. Filip startar anfallet nere i backlinjen och med hjälp av Forse väggar han sig fram på vänsterkanten och slår ett magnifikt inlägg. Ridley som tagit en patenterad 50-60 meters löpning in i straffområdet möter inlägget med pannan och trycker ner bollen i målvaktens högra hörn. Ett riktigt klassmål!
Strax efter tar Soc bollen och kliver runt Näsets backlinje igen och gör 4-1. Då känns matchen klar och Näset som fått skador på ett par spelare känns trötta och uppgivna. Vi gör ett par byten och får in friska ben som gör det än värre för Näsets backlinje.
Bothén gör en fin prestation där han håller undan ett par spelare och spelar ut bollen till Forsmark som kliver runt på högerkanten. Han spelar in till Botthen igen som tagits sig in i straffområdet men han missar bollen och istället kommer Victor där bakom och trycker in 5-1 och detta var Victors första mål för i år.
6-1 kommer strax efter och det är Fralle som på ett vackert sätt placerar in bollen i bortre hörnet från ett par meter utanför straffområdet. Vi har en del rejäla målchanser till men i matchens sista minut fullbordar Soc sitt hattrick då han framspelad av Victor får ett friläge från halva plan.

Matchen slutar alltså 7-1 och att vi vann var klart rättvist. Det blev stora siffror men man ska ha med sig att Näset saknade ett par tongivande spelare och fick dessutom skador på minst två spelare under matchen. Men vi hade inställning och var beredda att ta kampen i 90 minuter och då är vi svårslagna, särskilt på Björkövallen.

The pink hat som inte delades ut efter matchen mot Kaverös delades nu ut av Forse som tyckte Emil Thuresson hade gjort en solid insats och gav den till honom. Samtliga i omklädningsrummet tyckte det var välförtjänt förutom föredömet och ikonen Siljat.
-Ofattbart, såg vi samma match muttrade Jåcke med en hamburgare i handen.

Nästa vecka möter vi Eriksberg på Krokängsplan och då hoppas vi på 3 nya poäng.

Det var kul var det att se den gamla Björkö-klassikern Johan Swärd står och grilla hamburgare på altanen.


RSS 2.0