Hem som en segrare

Det blev vinst i min första match för den stolta grönvita klubben IFK Björkö. Härligt. En hålig Stuvebacke på Knippla en rejält blåsig vardag är inte drömmen för en fotbollsspelare men vad gör man inte när man håller på att komma i byxorna av ivrighet att få komma ner i fotbollsskorna och lira skjortan av ett par knähöga småfeta Knepplebor.
Just att det är Knippla gör ju saken lite roligare. Jag är ju halvknipplian så jag både förstår språket och vet vart vi ska parkera våra båtar.
Vi vann matchen med 5-1 och jag gjorde inga mål. Inte helt oväntat. Varken resultatet eller bristen på mål för en annars utbildad målares högerdoja.

U-21 var riktigt kul.
Med ett blåvitt hjärta var det extra kul.
Gustav Svensson och Pontus Wernbloom malde ner motståndet på mitten och framför allt Pontus Wernbloom tycker jag personifierade hela detta unga lagets inställning. Att aldrig vika ner sig, att alltid ge gärnet.
Marcus Berg skrällvann skytteligan och är den som har gjort flest mål någonsin i ett U-21 slutspel. Också han gammal Göteborgare. Tillsammans med Bjärsa i backlinjen var det dessa fyra spelare som dominerade matcherna och hösten såg ljus ut för alla västkustens änglar.
Jag måste erkänna att jag dessutom såg scenariot lite framför mig;
Semifinal mot England i Göteborg på Gamla Ullevi. En herosik instats i fotbollens huvudstad med ett massivt läktarstöd tar laget till en avslagen final mot Italien som ungtupparna förlorar men det är ingen som deppar över det och när Allsvenskan sedan sätter igång var Göteborg på allvar fotbollens huvudstad igen.
Nu gick det inte riktigt så. Italien tog sig inte till final. Och Wernbloom fick inte spela semin. Med blåvita ögon slutade det som började så strålande en solig dag på Swedbank Arena i Malmö med 5-1 mot Vitryssland i katastrof. När Bjärsmyr var ute och sydde i pannan passade Engelsmännen på att göra 2-0 och 3-0 styrde Bjärsa in med egen fot. Inte med någon annans fot. Utan med den egna. Härligt Bjärsa.
Robin Söder klackade visserligen på Zlatanmanér fram målet som betydde Bergs andra i matchen, sju totalt i turneringen men diagnosen efter matchen visade på tio månaders frånvaro för det sjuttonåriga stjärnskottet och frågan är om inte hela karriären är i fara. Åtminstone kan karriärskurvan halta något mot den förväntade spikraka som många experter förutspått.
Att Marcus Berg missade sin straff efter att Englands stjärna Milner gjorde årtioendets straffmiss strödde extra salt i såren.
Blåvitt tog Sverige till semifinal men lyckades också vackert ta oss bort från drömmarna om ett svenskt EM-guld.
Frågan är om det inte hade varit skönare att ha slagit av TV:n i halvtid, förlorat matchen med 3-0, druckit sig apfull på gravöl och sen vakna nästan dag och låtsas som att ingenting hade hänt.

Nystart

Hör ju en del arga röster om att den här bloggen håller för dålig uppdateringsfart. Det är tyvärr så det går när man låter en Israel jobba ideellt, då får man vad man betalar för.
Jag har nu gått igenom en del kort och flera hängivna läsare har skickat in sina bidrag till den mycket populära "lika som bröder" serien.
Jag släpper inte alla på en gång utan håller på en del av det här guldmaterialet och uppmanar er alla att fortsätta att skicka in på bilder ni tycker ska publiceras.

IFK Björkö har tagit sig till serieledning i division 4b och slagit flera av topplagen. Tyvärr har laget också förlorat efter heroiska insatser men klamrar sig tappert kvar i toppen av tabellen. A-laget har även hunnit med att ha en av sina berömda lagfester där även allmänheten är inbjuden. Nu såhär dagen efter midsommar satt jag och gick igenom en del kort och hittade bland annat ett kort på en av Björkös mest hängivna ytterbackar genom tiderna.
Den andra bilden är ett idolfoto. Vem som ser upp till vem är svårt att säga, avgör själva.

Håll till godo.
RSS 2.0