Piiiu pii pii

Min något lama rubrik var ett försök att skrivhärma signalen en domare brukar ge när han blåser av en fotbollsmatch. Rubriken är inte bara lam för att det i det närmaste är helt omöjligt att förstå vad det handlar om när man läser den, nej, inlägget har dessutom inget alls med avslutande av något som helst att göra. Istället handlar det om början på säsongen.

Barcelona spelade sin första match för säsongen på Wembley och Tottenham stod för motståndet. Det var en ganska tråkig match, till och med för ett fan. Barcelona glimrade till vid ett par tillfällen men ledningen på Camp Nou har bestämt att spelarna i år endast ska spela med nummer på ryggen vilket gör att det är otroligt svårt att hålla reda på vem som är vem där ute på planen.

Första halvlek var som halvlekar brukar vara när Blaugrana är inblandat. Bollinnehav, dominans och stundtals bländande passningsspel. Första halvlek var också som halvlekar brukar vara när det vankas träningsmatch. Lågt tempo, böljande och bortslagna passningar. Det sista gällde bägge lagen men eftersom Barcelona var de lag som förde matchen lös det tydligast igenom för våra kära katalaner. Vad som är lite intressant, med tanke på första halvlek, som man faktiskt får säga ägdes av Barcelona är följande:
1, Barcelona var det klart bättre laget trots att detta var Tottenhams tredje (möjligtvis fjärde) träningsmatch för säsongen.
2, Barcelona ägde halvleken trots att man spelade med en elva som (om dom hade haft samma nationalitet) kunnat ställa upp i ett U-21 slutspel. Det enda av tyngd man hade på planen var en ordinarie, ett supelöfte och en jävla idiot, det vill säga, Yaya Touré, Bojan och Abidal.
3, Just det ja, Gudjhonsen också.

Halvleken slutade 1-0 till Barcelona efter att Yaya dribblat sig fram från mittplan, in i straffområdet, motstått kapningar som nån jävla järnek för att tillslut tappa bollen till en het Bojans om inte gjorde några misstag.

I andra halvlek gjorde Tottenhem tre byten och satte bland andra in Robbie Keane. Barcelona gjorde elva. Tottenham tog över matchen när Barca spelade ungdomsfotboll och fick också mycket rättvist in en kvittering.

Wembley Cup äventyret är för Barcelona en ren uppvisningsrunda för unga talanger och reservlagsspelare. Iniesta, Xavi, Puyol och Busquets är några av namnen som lämnats hemma. Messi, Henry och Valdes är med men jag blir mycket förvånad om dom får spela en enda minut. Man tar med dom för att medieintresset inte ska svalna, helt enkelt för att ge fansen lite av de dom vill ha. Träningsmatcherna av värde är de som spelas i USA mot tvåan, trean och fyran i Western Conference av Major League. Den spanska och europeiska supercupen får väl också ses som träningsmatcher fast av lite annan dignitet.

Ligan sparka igång 31e. Då står Sporting Gijon för motståndet. Häng med när världens bästa fotbollsliga startar.

Mobilblogg

Jag är: på tåget en bit bortom Västerås (räknat) från Gbg. Jag använder: Då och då alkohol men för tillfället en mobil. Det är: Otroligt varmt och det öppna fönstret bidrar bara till oväsendet här inne. Hettan i kupén är oförändrad. Nu börjar: En baby skrika. Ett sånt tryckt från halsen gutturallt läte. Gissar på att ungen är cirka två månader. Det är skönt med: Zlatans övergång till Barcelona. Det betyder mer svensk mediebevakning. Både på Z och på Barcelona. Dessutom gör detta sista köp att nu är det bara Torres, Gerrard och Robin Söder som fattas för att alla tjugo bästa spelare i Världen spelar i La Liga till hösten. Återkommer med en lista över vilka.

Ett fan blir svenskt

Ösmo. En halvisrael med judisk pappa, rötter från forna Tjeckoslovakien och Rumänien och med en morfar från Odense som älskar Liverpool har äntligen blivit svensk.

Fotbollsajten Svenskafans.com fick under onsdagen ett nytillskott på Barcelonaredaktionen. Det är den tidigare Sportalbloggaren och skribenten Jonathan Neselrot som på obestämd framtid skriver på för den tunga svenska sportsajten. Han är lyrisk över sina framtidsutsikte på redaktionen men det var en slump som gjorde att han hoppade på tåget.

-  Tacopeter mailade mig och tyckte att jobbet passade mig som handen i handsken, säger Jonathan innan han kastar sig in i sin svarta Lexus.

Jobbet erbjuder nya karriärsmöjligheter för den unga journaliststudenten och han drygar ut vardagskassan rejält - något som sticker i ögonen. Tacopeter ska enligt en initierad källa se över vilka juridiska möjligheter som finns för att få ta del av den kaka som uppges överstiga 1.5 miljoner om året.

- Peter är vansinnig. Han tycker att han har gjort sig förtjänt av åtminstone en fjärdedel av pengarna. Jonathan hade aldrig fått jobbet om det inte vore för honom.

Läsare kommer redan under nästa vecka få ta del av skarpsinniga analyser och faktaspäckade artiklar när Neselrot gör entré som Barcelonaskribent på www.svenskafans.com

IFKBjörköblogg har förgäves försökt att nå A-lags Peter för en kommentar.


Final igen

Det var väl knappast någon högoddsare att de grönvita giganterna tog sig till final i årets upplaga av Skärgårdscupen. De senaste åren har IFK Björkö näst intill prenumererat på titeln och det har blivit lite av en folkfest av det hela. Datumet med finalen överensstämmer med Björködagen och björköbor vallfärdar till Prästängen på eftermiddagen med fylla kylboxar och ett glatt humör. I år har dock SISK beslutat att man "ej får förtära alkoholhaltiga drycker" på matchområdet. Dags för en bojkott a'la stockholmsklubbarna kanske?

Matchen mot Knippla var kanske inte en av de bättre matcherna under året men Björkö gjorde vad som krävdes och vann komfortabelt med 4-1.

Detta är vad jag gjorde under matchen:

1, Kom fem minuter för sent men rundade kröken vid lekparken precis lagom för att se Matte trycka in ettan.
2, Ångrade mig eftersom jag kände för en promenad och gick nerför backen till busshållplatsen och tog vägen via parkeringen (därför att jag gillar parkeringar).
3, Blev nåtsåinihelvete godissugen och köpte fem S som jag omgående tryckte in i munnen.
4, Lade mig raklång i gräset, något förlägen av mitt omåttliga godissug eftersom två flickor som jag alls inte ville bjuda på mitt nyinköpta torsdagsgodis tittade undrande på mitt frosseri.
5, Missade när John gjorde 2-0
6, Gick och köpte en gudomlig chokladbakelse. Dock uteblev den religiösa upplevelsen när jag smakade på kaffet som smakade aningen bränt.
7, Försökte passa bollen med tvillingarna Ermesjö, Berra och resten av avbytarna i halvlek men ingen ville passa och jag spillde ut ungefär en fjärdedel av mitt kaffe.
8, Låg bra till när John lekte fram en boll till Nils som satte trean.
9, Skrattade åt Nils när han klackade i stolpen och tänkte "den hade jag satt".
10, Klappade i händerna när någon för första gången i den grönvita dressen med offensiva uppgifter visade prov på att komma upp i normalstandard när Lindahl gled igenom och satte slutresultatet 4-1.

Sammanfattningsvis kan sägas med ett belåtet leende att IFK Björkö saknar en kreativ kraft som kan spela i båda riktningarna. När jag spelade i NHL kallade man mig för "two-way-power-forward-and-left-wing" vilket gör mig till den enda spelaren någonsin som har fått en sådan titel.

Slutligen tyckte jag att domaren var otroligt rolig idag. Listar också för skojs skulle domarens roligaste stunder under den 90 minuters långa uppvisning han och de 22 otroligt mångfasseterade spelarna bjöd på.

1, När han visslade men kom på sig själv med att ha visslat fel och högt beordrade att inkastet skulle tas om och 22 förvånade spelare tittade på honom med skepsis i blicken.
2, När han blåste av för skadad spelare och istället för att som brukligt ge bollen till de laget som inte hade den så att de kunde spela tillbaka den till de som hade den, gav frispark till Knippla som dessutom resulterade i mål. Det var ganska kul. Eller hur Gavven. Där rök din nolla. LOL.

Blev bara två saker. Han kanske inte var så jävla lustig när allt kom omkring.

RSS 2.0