Seger mot Finlandia i genrepet

Björkö slog Finlandia med 2 – 1 i sista träningsmatchen. Alla mål gjordes i första halvlek i en match som lovade gott inför seriepremiären.

 

Det är svårt att referera en match man själv spelar. I brist på anteckningsblock blir det mesta suddigt när man försöker rekapitulera nyckelsekvenser. Jag tror heller inte lagkamraterna har något emot att jag avhåller mig från att springa runt och leka mittlås samtidigt som jag tänker ut fyndiga formuleringar till Björköbloggens matchref.

 

Vi gjorde en bra match mot det gamla klassiska storlaget Finlandia. Visst, vi kunde gjort fler mål, och visst, vi borde inte släppt in baklängesmålet. Men 2 – 1 med mersmak är givetvis ett styrkebesked inför seriepremiären.

 

Målen

Björkö inledde i bra tempo och Finlandia pressade högt upp i banan. Det gav ytor för våra spelskickliga och snabba anfallare och Forseström och Forsmark forsade forcerat fram på varsin kant. Sebbe inledde målskyttet efter att just Forsmark rundat sin försvarare. 1 – 0 kom tidigt i matchen. En stund senare kvitterade Finlandia efter ett misstag på egen planhalva och anfallaren lämnats ensam med Mo.

 

När Berra senare struntade i att ta skott och istället genialt lämnade över bollen till Mini som hastade fram i straffområdet sträckte jag upp händerna för att fira målet. Men Mini sköt inte. I stället tog han med sig bollen i straffområdet och närmade sig målvakten. I stället för ett vådaskott och en förhoppning om det bästa slog Mini en kylig yttersida som precisionssäkert letade sig in bakom målvakten. 2 – 1.

 

Inga fler mål i matchen. Björkö var nära flera gånger och radade upp fina kombinationer.

 

Tack och minnesanteckningar

Jag vill passa på att tacka Finalandia för att de ställde upp och på mycket kort varsel och gav oss ett genrep när Utbynäs ställde in. Jag vill också precis som vanligt tacka Anders Fransson.

 

Domaren var inte bara bra igår. Han såg också mycket stark ut. Till sist kan jag konstatera att det ska bli mycket skönt att snart spela matcher i dagsljus eftersom det är väldigt svårt med avståndsbedömning på mörka planer med -2 på båda ögonen.

 

Målskyttar:

Sebbe, Mini

 

Laget:

Mo

Mini, Janne, Thure, Filip

Berra, Fralle,

Forsmark, Sebbe, Forse

Bothén

Åstrand d.y. Mauritz, Marcus Ågren (Välkommen tillbaka)

Text: Jonathan Neselrot

 


Inför Björkö - Finlandia

Målvakts-Mo värmer upp inför morgondagens genrep med att sätta upp en duschvägg.

Björköbloggens editor in chief värmer upp med en polarkaka.

- Han ser riktigt jev ut i arbetskläder kommenterar, Juan-Erik.


Ärliga vänner är trevliga vänner

Detta mailet kom idag från min vän Berra. Tänkte dela med mig om det så att ni ser hur jag blir behandlad av de som står mig nära. Som en hink skit alltså.

Hej Jon-Erikh!

Då vi skall tillbringa större delar av kvällen tillsammans vill jag här med ta tillfället i akt och hoppa vi kan följa upp några enkla regler och riktlinjer för din del.
- Prata inte om du inte blir tilltalad.
Blir så dålig stämning då!

- Om du använder tubsockar se då till att de är uppdragna och inte som en lång korv som sticker ut från tårna.
Tråkigt och se nämligen!

- Armbågar bör inte vara på bordet i samband med middagssittningen.
Alla skall känna att de får plats!

- Vid ankomst så skall det ej vara en för lång kram.
Du fattar varför!

Hoppas du kan uppfylla detta då vi skall utföra en kväll i gemenskapens tecken.

För övrigt åker vi direkt efter jobbet! Jag går runt 17:00 typ! Hur ser det ut för er?

Vänliga hälsningar

Johannes Andreasson


Förlust i ö-derbyt

Två lag låg och fiskade bollar. Då blir det lätt bottennapp. Men Donsö navigerade skutan rätt och trålade hem tre poäng.

 

Igår var det vårdagsjämning. Det hade därför passat väl att slå antagonisten Donsö på den plan där vi förlorade första seriematchen förra säsongen. Då blev det 0-3 mot Väster och startskottet för en dyster och mörk säsong. Nu ville vi vinna och gå mot ljusare tider.

 

Visserligen var det bara en träningsmatch, men hungern fanns där från början och Björkös första tio var sensationellt bra. Bothén och Zokh hade varsitt jätteläge men lyckades inte få in bollen i mål. Donsö arbetade sig sedan in i matchen och tryckte upp spelet. Men när 1-0 kom från Johan-Mo kändes det rättvist.

 

Anton debuterade

Matchens nästa två mål kom från Donsö. 2-1 stod sig halvleken ut. Anton gjorde Björködebut och gjorde inte de tillresta supportrarna besvikna. Det var han som från offensiv mittfältsposition avlossade skottet som innebar 2-2 efter att Soek säkert satt returen.

 

Tyvärr skulle Donsö göra 3-2 i slutet av matchen vilket också blev slutresultat. Från min mittbackspoistion måste jag säga att 2-2 hade känts mer rättvist.

 

Vårdagsjämning eller inte, Önneredsplan är mörk som en skattkista. I slutet av matchen när jag fick bollen och laget ropade "vänd, vänd" tittade jag långt ut på vänsterkanten efter spelare att skicka bollen på men jag såg inte ett dyft. Det kan också till viss del bero på att jag har fått glasögonsförbud under matcherna samt att snön yrde.

 

Omnämningar

Många bra insatser igår. Forse såg stundtals het ut och tog många fina dueller. Bothén gjorde inte bara mål, jag såg honom ta minst två defensiva löpningar hem till eget straffområde. Zsok, en lirare som alltid ger mycket och fick utdelning även igår. Hörde också från bänken att Petch numer bara är 10 hundradelar långsammare än Christiano på 90 meter. Respekt!

 

Och som alltid. Tack Fralle för att du kör elbil. Du är en sann hjälte. Och tack Janne-Gittar för blåbärssoppan och kosttillskotten. Vi sprang alla runt med ett blodvärde på Björn Dählie-nivåer.

 

Laget som spelade:
Torbjörn
Mini, Mo, Jobbar-Thure, Svartjobbar-Thure
Berra, Ridley
Sokh, Manne, Forse
Fiske-Båt

Avbrytare:

Jon-Erik
Fralle
Petch
Anton

 

Här skulle varit en bild på Anton men jag lyckas inte förmedla den till min dator.


Gästkrönikan - Fiskebäcksbloggens Dalla

På onsdag är det final i Västra Cupen. Och vem vore då bättre som gästkrönikör än lokalfotbollens egen Rupert Murdoch, Fiskebäcksbloggens Daniel Natanelsson, mer känd som Dalla. Dallas bidrag till Göteborgs fotbollsscen kan inte överdrivas. Lokalfotbollen hade varit flera nivåer fattigare utan hans arbete med Fiskebäcksbloggen som ger oss allt det där som de stora mediehusens sportkanaler ger oss för den nationella och internationella scenen. Till vardags räddar han liv som sjuksköterska inom kirurgi. På sin fritid lägger han flera timmar om dagen åt att fylla vårt omättliga behov av fotboll. Björköbloggen presenterar Daniel "Dalla" Natanelsson.
 

Nånstans i bakhuvudet ligger ett minne och skvalpar kring en dunge med träd. Vi skulle spela 32-delsfinal i Gothia Cup med Azalea-Väster mot Torslanda på Ruddalens träningsplan, den som ligger bortanför grusplanerna. Coach hade samlat oss allihop under träden för att få lite skugga innan uppvärmningen, han pratade om en gyllene chans att ta sig vidare och gå riktigt långt i Gothia.


Han matade oss med positiva bilder inför matchen och känslan var att vi skulle fixa det. Lite drygt en timme senare var det över. Vår målvakt hängde tvätt på en hörna i slutet och en match som vi totaldominerat slutade med förlust 1-2. Efter matchen minns jag hur jag inbillade mig att det var kört, att jag aldrig skulle spela en så stor och viktig match igen och till och med funderade jag över om det verkligen vara värt att spela fotboll då förlusterna sved så. 14-15 år senare blev jag svårt överkörd av Masthugget i Västra Cupen, 0-6 var sjukt förnedrande. De sprang sönder oss och jag kände mig mest gammal och sliten när unga killar sprang som om de aldrig gjort annat.
Vi hade innan matchen en grym chans att kliva in i det riktiga finrummet och en semifinal mot storklubben Utsikten. Men det blev ett antiklimax som kommer vara svårt att förhålla sig till för lång tid framöver. Jag hatar att förlora.


Och skall man nånstans se tillbaka på sin blygsamma karriär så är det kanske inte nivån man skall fokusera på utan matcher på den nivån man befinner sig. Självfallet är det kul för Utsikten att spela final mot Älvsborg men alla har ju förväntat sig det, hade däremot vi något år tagit oss till final hade det varit en stor match för oss där vi vid seger skulle spelat Svenska Cupen.


För om jag släpper nivån, som inte varit speciellt imponerande och istället fokuserar på stora matcher på den nivån man befunnit sig så har man ju samlat på sig en del matcher nu som man faktiskt kan vara lite stolt och glad över när man kollar i backspegeln. Förra hösten spelade vi flera matcher som jag kommer minnas länge även efter karriären. Vändningen mot Argo med en man mindre med två mål sista fem minuterna, segern mot Knippla där vi avgjorde i 90:e och framförallt matchen mot Pushers där vi kunde säkra seriesegern och gjorde 4-0 i första halvlek.


Matcher som andra skrattar åt för att nivån är så låg men för oss som brinner för denna nivån är det underbara matcher att få vara med om. När jag för ett år sedan intervjuade Håkan Mild så pratade han om äktheten och kärleken till fotbollen på de lägre nivåerna, att det är på riktigt. Och jag är övertygad om att jag hatar att förlora lika mycket som killarna som spelar på högsta nivån men deras förluster får en annan betydelse. Och de är bättre än mig på att spela fotboll men likaväl så ligger jag alltid sömnlös efter en förlust och analyserar och analyserar eller vid seger är så upprymd att jag inte somnar av den anledningen.


För mig är lokalfotbollen äkta. Även om fotbollen inte är lika vacker som när de bästa lagen spelar boll så är känslorna lika vackra, det har jag lärt mig de sista åren och när jag för några år sedan i april stod i regnkläder och kollade på Önnered-Masthugget istället för semifinalerna i Champions League med mina vänner så förstod jag att jag var körd. På riktigt. Det är de äkta känslorna för lokalfotbollen som gör att jag lägger all den tiden jag gör via blogg och eget fotbollsspelande . Jag hoppas allt att jag har några stora matcher kvar att spela, kanske redan denna säsong eller nästa års Västra Cup eller i någon serie längre fram.


Jag kommer hata förlusten mot Masthugget tills jag lämnar jordelivet och jag kommer minnas matchen mot Pushers i mitten av oktober 2012 på samma sätt, fast med värme. Om Älvsborg kliver ut och gör en grym match i finalen och lurar Utsikten på segern i cupen kommer de kunna minnas den matchen länge länge som en av de största matcherna i karriären. Även om de inte är Champions League. 


///Dalla

Dalla, nummer tio, briljerar på Ruddalen. Här påväg att göra en såkallad tvåfotare-med-dubbeltunnel. Foto: Privat
 
Följ Dalla på Twitter
Följ Fiskebäcksbloggen

Säker seger över Warta

Med mindre än 3 veckor kvar till seriestart så visar Björkö att formen ser bra ut. Warta som till vardags håller till i division 4A besegrades med hela 4-0 under lördagen.

Björkö ställde följande elva på benen i matchens inledning:

Robin MO

Manne-Thure-Johan MO-Filip

Ridley-Berra

Fralle-SOC-Forse

Bothén

 

Matchen spelades på en hård och ganska blåsig Sälöfjordsplan och spelet inledningsvis hade mer att önska även om Forse hade en boll i stolpen efter någon minut. Hård press och överflyttningar var två fokusområden som coach GG ville se funka och det gjorde det stundtals. SOC var tillbaka efter ett par matchers bortavaro med slitna benhinnor och visade återigen vilken klass han håller när han efter ca 15 minuter styr in ett inlägg från Forse. Vi skapar några chanser till under första halvlek bl.a har Bothén ett fint läge att nicka in bollen men nicken går utanför. De chanser Warta skapade skapar vi åt dem med slarviga passningar och en del felbeslut. Men MO i målet var stabil matchen igenom och gjorde det bra på det han fick att göra. I slutet av första halvlek lyckades vi göra 2-0 lite slumpartat. Undertecknad är osäker på om det återigen var SOC eller om det var Berra som lyckades styra in bolen med klacken men 2-0 var det i paus.

 

I andra halvlek skapade vi mer lägen än i första men det fanns en del oskärpa i avsluten. Vi lyckas ändå göra två mål till i andra och det var Bothén 2 gånger om som hakar på SOC i interna skytteligan. 3-0-målet är ett fint anfall från vänsterkanten där Filip och Forse växelspelar innan Filip lägger en pass till SOC som kan spela in till en fristående Bothén som har öppet mål. 4-0 är en genomskärare där Björkös nya nummer 13 enkelt kan runda Wartas keeper (som för dagen var en utespelare) och lägga in mål nummer 4.

 

Sammanfattningsvis en helt okej match där vi framförallt håller nollan för första gången i år. Delar av spelet har mer att önska men vi är en bit på väg mot serieformen som det verkar.

 

Nästa vecka möter vi Donsö på onsdag på Önneredsplan klockan 20.00. Det blir den näst sista matchen innan seriepremiären mot Kungsladugård den 4 april.

Text: Andreas Andreasson


Träningsmatch - seger mot Warta

Var själv inte på plats men rapporten jag fått berättar om en stabil seger med 4-0 mot Warta. Sebbe gjorde ett, Ridley ett och Bothén ett. Triss i Torslanda där alltså.

Hans Forseström har tagit bilderna

https://cdn1.cdnme.se/1073463/7-3/pic_5145cd98e087c309365bcbc9.jpg" class="image">


Final i Åstrandsveckan - Johan en rocker

Vissa lägger alla sina ägg i samma korg. Andra söker bredare lösningar. När Johan Åstrand flyger ut i fotbollskarriären har han, likt bolagsdirektörerna, en rejäl fallskärm. Men det handlar inte om att IFK Björkö pungar upp till ålderns glada höst. I stället handlar det om en alternativ karriär om fotbollsskorna inte leder till storkovan.
 
Johan Åstrand är inte bara fotbollsspelare. Han är musiker också. I den här sköna covern av We Built This City från albumet Knee Deep in the Hoopla, 1985, visar Åstrand att han, precis som brorsan, är att räkna med bakom vilket instrument som helst.
 
I videon står han enbart bakom synten men han gör det med sådan självklar pondus att han flyter rakt genom rutan och träffar där det känns. Ryktet säger dessutom att det var Åstrand som koordinerade Svenningssons utmärkta dansinsats samt basistens fingersättning.
 
Det är med stor glädje som Björköbloggen letat upp och presenterar den här gamla klassikern. En klassiker som inte bara sätter Björkö på kartan som pudelrockarnas mecka, den ger också Johan Åstrand pole-position i laget som den främste musikern av dem alla. Och med namn som Jacob Åstrand, Andreas "Bon Jovi" Haglund samt Smörröckar-Janne och Ricks pöjk, vill det inte säga lite...
 

Nedstamp i Åstrands vardag

Ena dagen #bjorkolive - sedan tillbaka till verkligheten.

Björköbloggen tog sig in i den Åstrandska vardagen och besökte Jacob på jobbet.


Åstrandsveckan börjar med bilder

Det har surrats länge nu, tillräckligt länge. Björköbloggen sparkar äntligen igång det som inom bloggosfären ihärdigt kallats Åstrandsveckan. 

Dom är två stycken i Björkö. Jacob och Johan. Båda är offensiva talanger med ett öra för musik. Men medan den äldre, Jacob, drabbats av ett elakt virus i Sälen och varit sängliggande i flera veckor dansade den yngre rakt in i startelvan i bortamatchen mot Bergum. Detta efter att ha kommit in i andra halvlek mot Masthugget i Västra Cupen och varit en av få som visade vilja och engagemang. 
 
Kanske var det för sitt slit, kanske var det för sin stil eller kanske var det helt enkelt för sitt uppoffrande spel när han i 5 - 0-underläge kastade sig och täckte en boll med juvelerna efter en offensiv löpning. Johan Åstrand var en av lagets bästa spelare i Västra Cupen.
 
Björköbloggen lovar ytterligare Åstrandsk magi i bloggen senare i veckan. Men nu ger vi er lite bilder från träningsmatchen från Bergum som Jacob den äldre tog då han inte var upptagen med att livetwittra på #bjorkolive.
 
I övrigt kan Björköbloggen bara hoppas att även Kissie, Blondinbella och Fiskebäcksbloggen tar upp staffetpinne och fortsätter Björköbloggens initiativ med Åstrandsveckan.
Text: Jonathan Neselrot
Foto: Jacob Åstrand
Besviket i paus. 0 - 2 som strax därefter blev 0 - 3. Matchen slutade dock med kryss, 3 - 3.
 
 
 

Comeback mot Bergum

2-0 i paus blev 3-0 en bit in i andra halvlek. Då började vändningen. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen och 3-3 var ett inte helt orättvist resultat.

För djupare resultat av matchen hänvisar jag till Björkötwitter eller hashtaggen bjorkolive.

Tack till Torslanda som lånade ut en juniormålvakt till matchen. Henrik gjorde en bra insats och var alldeles för ensam och chanslös på de tre baklängesmålen.

Tack också till Fralle som kör elbil och gör världen till en bättre plats.

Målskyttar för Björkö blev Fralle och Forse (2).

Text: Jonathan Neselrot


Inför träningsmatchen mot Bergums IF

Inför träningsmatchen mot Bergums IF tog Björköbloggen en pratstund med den ödmuka, lite försiktiga och inte överdrivet yviga Bergumstränaren, Egon Hansen.

 

Hej, hur har försäsongen sett ut hittils? 

– Försäsongen har varit riktigt bra då vi har bedrivit våran träning helt och hållet på plan,  när det gäller våra träningsmatcher har vi "luftat” samtliga spelare i truppen.

Bergum – Lunden 1 – 2
Bergum Lekstorp 1 – 2  
Östra Cupen Bergum – Götaholm 4 – 1
Bergum Lärje/Angered 1 – 5
Bergum – IFK Björkö ?

 

Vad är förväntningarna inför året som kommer?
– Förväntningarna är att alltid utvecklas under året , samt att hamna på övre halvan. 

 

Vem eller vilka spelare är viktigast för att Bergum ska hamna på en fin placering i division 5A under 2013?

– Våra viktigaste är spelarna  12 – 27 

 

Spelar Bergums IF i division 4 under 2014?

– Om Bergum spelar i div 4 nästa år vet vi den 12 oktober! 

 

Hur går tankarna inför lördagens match?

– Inför matchen på lördag kommer vi att fortsätta att jobba med det vi påbörjat med det vill säga att ”äga” boll och förhoppningsvis kunna bjuda publiken på en underhållande match. 

 

Har du några tidigare erfarenheter från möten med Björkö tidigare och vad minns du i så fall från de matcherna?

 – Jag har aldrig tidigare spelat mot IFK Björkö.
 

Till sist, om du får välja vilken spelare som helst att representera Bergum under 2013. Vem hade du valt då?

– Jag är ju ny för i år men våran lagkapten Christian ”Blomman” Blomqvist som har spelat många år i föreningen och som alltid ger allt på plan och dessutom är ett föredöme utanför plan skulle nog de flesta välja att han representerar Bergums IF.

 

IFK Björkö önskar Bergums IF lycka till inför träningsmatchen som startar klockan 12.00 på Bergumsvallen.


Berra levererar ny träningsvecka

Efter en helg med 2 matcher så var det återigen dags för ny träningsvecka. Blicken i gubbarna var besvikelse efter söndagens plattmatch och revansch-lustans glöd lös upp Hovgården under måndagskvällen. Spelare och ledare lovade varandra att detta var sista gången för i år att ha en så dålig inställning. Dags att glömma, bryta ihop och komma igen.

Skrattet och glädjen var tillbaka direkt efter genomgången och i uppvärmningsövningen. Eller egentligen redan innan då efterlängtade Andreas Haglund klev in i omklädningsrummet och dragit på sig den gröna överdragströjan. Även Linus Granstav var tillbaka och dessa två glädjespridare var väl det som behövdes för att skaka av oss söndagens bottennapp. Den trevliga och inspirerande klockan stod på Sir Gulics uppvärmningsövning och ett par utav de gröna eliganterna hade missat den geometriska delen hur man går runt i en cirkel. Men men, det bjöds på egna varianter och helt plötsligt blev klockan 21:00 direkt efter att ha varit 14:00. Inga namn nämnda men hantverkarna i laget bör kunna veta hur en cirkel ser ut. Efter de goa skratten så lyckades det till slut att få snurr på det gamla uret.

Vidare bjöds det på tunnlar, skott i krysset och några tvåfotare. Ja, efter många fina prestationer och framför allt Fransmannen fralle som ställt sig i ena målet var snudd på magisk med en trippelräddning. Glädjen och liret i benen var tillbaka på de gröna eliganterna. Lagkapten SoC stod över träningen men från sidan genomförde han en bra träning rent abstrakt. Tidigare nämnd Andreas Haglund som körde egen träning beslutade sig efter träningens slut 21:30 att åka till gymmet och köra de sista rehab-övningarna. En sådan inställning tar vi andra med oss resten av veckan, månaden, säsongen, livet!

Ny härlig vecka är igång!!!

Text: Johannes Andreasson


Refererat från Västra Cupen

Helgen bjöd på två matcher i Västra Cupen. Första matchen vann Björkö mot Askim och gick vidare till spel på söndagen mot Masthugget. En match Björkö helst vill glömma.
 
Cupspelet inleddes på sämsta tänkbara sätt. Johan-Mo lämnades för ensam i sin löpning mot en Askim-forward och tvingades dra ner honom strax utanför straffområdet. Frilägesutvisning, inte så mycket att orda om. Matchen var bara tio minuter gammal och det var självklart en knäpp på näsan för de gröna.
 
Matchen hade redan innan dess inletts ängsligt, mycket felpassningar och svårigheter i positionsspelet. De resterande 20 ministrarna av första halvlek blev inte bättre (Västra Cupen spelas 2*30) Askim tog också ledningen och Björkö var i brygga.
 
Kanske var det den hårda medvinden, kanske var det ren beslutsamhet, för självklart vore det skönt för Björkö att slå förra årets seriemotståndare när Björkö ramlat ur fyra Askim stannat kvar. En vinst skulle kännas lite som om förra året var en parantes och att Björkö är bättre en poängen vittnade om. De grönvita spelade bra fotboll i andra halvlek och när Thure slog en låg frispark till Sebbe som hittade nätet kändes det som om vi skulle klara att vända.
 
Askim var inte helt ofarliga, man hade bland annat ett kanonstart i ribban, men Björkö sett till antalet målchanser skapade Björkö något fler. Så helt orättvist var det inte att Sebbe, på pass från Fralle, gjorde sitt och Björkös andra mål. 2-1 till Björkö och avancemang till söndag då Masthugget stod för motståndet.
 
Match nummer två har jag varken ork eller lust att gå in djupare på. Undertecknad drog på sig en friläseutvisning efter cirka en kvart och Masthugget gjorde mål på efterföljande straffen. Sen rann det iväg och det var inte förrän i slutet av andra när matchen redan var förlorad som Björköspelarna började visa engagemang på riktigt.
 
Alltså, match nummer 1 mot Askim - 2 - 1 efter två mål av Sebbe.
Match nummer 2 mot Masthugget 0 - 5
Text: Jonathan Neselrot
Foto: H@sse Boss

Referat från Björkös match mot Argo

Ett försenat och något förenklat matchreferat från Björkö mot Argo som spelades under onsdagen på Hovgårdens fina konstgräsmatta.

 

Argo valde att dyka upp med ungefär 5 minuter kvar till matchstart och deras uppvärmning var i absolut enklaste laget men matchen kom igång med bara någon minuts försening.

 

Björkö startade med följande lag:

MO

Maurits-Thuresson-Johan MO-Mattsson

Fralle-Ridley

Forsmark-SOC-Filip

Bothén

På bänken fanns följande kvartett:

Berra-Mini-Manne-Johan Åstrand

 

 

I Argos startelva återfanns ett flertal ansikten med Björkö-anknytning. I backlinjen spelade Magnus ”Minken” Andersson mittback, på innermittfältet fanns John Sjöberg som dagen till ära var på spelhumör och därmed helt dominant under perioder i matchen och på en yttermittfältsplats fanns den underbara Micke ”Ny” som givetvis hade ett stort leende på läpparna när han hälsade på gamla grön-vita kompisar.

 

Inledningen av matchen startade Argo bäst. Björkö var lite trögstartade och pressen på Argo som vi kommit överens om fanns inte riktigt. Sjöberg la ett par mackor bakom backlinjen och det var lite halvfarligt till och från. Efter ett par minuter blev det bättre och Björkö kan ta över en del av händelserna och börjar skapa lite chanser framåt. Vi tvingas till ett byte då Maurits får ont i en axel och Mini kommer in i matchen.

 

Efter 15-20 minuter gör vi 1-0 genom SOC som rinner igenom Argos duktiga men något långsamma backlinje. Strax efter får Ridley en smäll på knät och Berra får göra säsongsdebut. Efter 25-30 min ungefär gör vi en brytning ganska långt ner på högerkanten på egen planhalva. Forsmark driver ett par meter samtidigt som Bothén löper ner mot Argos vänsterback. Passningen kommer och Bothén löper ner mot kortlinjen, spelar in bollen mot en framrusande Fralle och 2-0 var ett faktum. Ett vackert mål där vi visar klass i omställningsspelet.

 

Argo kommer in lite i matchen efter detta och skapar några halvchanser under slutet på halvleken. Vi var inte särskilt nöjda med första men vi leder med 2-0. Bothén tvingas av med ljumskproblem och Manne kommer in på högermittfält.

 

Till andra byter vi Filip mot Ridley som återhämtat sig igen. Vi startar andra bra där vi vårdar bollen på ett helt annat sätt. Det finns fortfarande saker att jobba med men intentionerna fanns och det såg

 

klart lovande ut. Johan Åstrand Fick göra årsdebut då han bytte med Forsmark. Andra halvlek fortsatte bra. Vi rullade boll bra och vi varierade spelet på ett bra sätt. SOC satte sitt andra för dagen när han nickade in en hörna. På slutet reducerade Sjöberg och visade respekt mot sina gamla lagkompisar genom att inte fira.. Stort.

 

Sammanfattningsvis en sådär första halvlek men en ganska bra andra halvlek. Vi fick beröm av de gamla Björkö-profilerna Minken och Sjöberg för att vi spela en fin fotboll vilket givetvis känns kul och vi har fått en fin start på säsongen 2013.

 

Text: Ass Coach A.


Inför match - intervju med Askims tränare

På lördag klockan 13.45 spelar Björkö årets första tävlingsmatch. Askim står för motståndet i Västra Cupen. Spelplan: Heden. Björköbloggen har inför matchen intervjuat en av tränarna i Askim, Simon Andersson.
 
Hej, hur har försäsongen sett ut?
 – Vi körde igång 7/1, med 22 spelare på pappret. Dessa gossar reducerades snabbt till 18 varav tre målvakter...
Studier på annan ort och någon spelarövergång minskade manskapet. På detta har vi haft ett par skador så vi har haft många träningar med få deltagare.
 
Hur har silly season sett ut för Askim denna säsong?
– Vi har lyft upp fem juniorer i truppen och det kommer nog att lyftas upp ett par till om vi inte får "oväntat besök" av någon ny spelare (har du nån go gubbe som dessutom är skaplig i fotboll som inte orkar åka hem till öa för att träna kan han ju alltid välja Askim).
 
Askim spelade två tuffa matcher mot Björkö under 2012. Vad minns du från de matcherna?
– Minnen från förra årets matcher, kommer ihåg att vi förväntade oss en riktigt tuff match tidigt på säsongen hemma hos er och det blev det också.
Kommer ihåg att vi fick ett par turliga mål och ledde med 2-0, tror också att vi var riktigt nära att sätta ett till innan målen började trilla in bakåt.
2-2 till slut och det var nog rättvist efter 90 minuter.
Hemmamatchen präglades av osäkerhet, vi kom med två raka förluster, om inte minnet sviktar alldeles blev ju detta en ännu värre dust, tufft och mycket kamp, tror vi avgjorde med 2-1 målet i minut 88 eller något liknande.
 
Hur går tankarna inför lördagens match?
– Så vad tänker man då om lördagens drabbning i Västra Cupen, med förra årets matcher i åtanke så kommer det att bli en ny tuff match. Vi har två träningsmatcher i ryggen, en mot Frölunda, stryk men med ett okey spel och en bra inställning. Förra lördagen spelade vi mot Masthugget, vann men det var inte speciellt vasst, om man säger så.
Vi hoppas naturligtvis att vi skall kunna lösa detta men skulle inte sätta det som är kvar av lönen att det faktiskt blir så.
 
Till sist, om du fick välja en drömvärvning som representerar Askim under 2013, vem hade du valt?
– Representant för klubben, hm, vi har några riktigt bra representanter redan men en bra kille med goda egenskaper, även på plan är ju Fredrik Andreasson, Näset...
 
Lycka till imorgon
– Detsamma. Ha det gott.

RSS 2.0