Chilling in the soafa

I have been out in the sun and just updated my facebookstatus, fed up with pasta and meatballs and are now drinking red wine and its nice and I am relaxed and did not spill on the floor when I went on to get some more wine and it is fucking nice and tomorrow I just might walk 7.5 kilometer and it will also be nice and next week it's going to be alot of sun and I am cool and drinking wine and can't wait until I can eat pasta the next time and I am a fucking truckroader. Aint that right mister Berra?


Lika som bröder

Lika som bär part II

"Shearer" har hjälpt till att sätta ihop den där underbara potpurin av män, pojkar och andra kändisar som utgör del två i ifkbjörkobloggens återkommande programpunkt, "Lika som bröder".

Den här gånger får ni två stycken förvillande lika tacosälskare och dessutom två av de stora matchhjältarna från hemmapremiären på Björkövallen. En målskytt och en isbrytare.
Glöm heller inte; det kommer mera....


Grönt slit - Grön domare

"Jag har inga förväntningar, då blir man inte besviken"

Linus Granstav hade en något tillbakahållen inställning till dagens toppmöte på Björkövallen mellan IFK Björkö och Sandarna. Hemmapremiär för Björkö som kom till matchstart tog med tre poäng från första matchen. Sandarna som är favorittippade i division 4b har fått många nya spelare och slog de gröna giganterna i bägge lagens möte under fjolårets säsong.

Tufft spel
När domaren som skulle få en tuff utmaning i en match med många hårda dueller och en del fult spel blåste igång matchen var det bortalaget som satte högst fart. Stundtals gled man igenom och fick både ett och två mål bortdömt för offside, dessutom hade man ett skott i ribban. Björkö hade svårt att komma upp i banan och man var ofta tvåa in i dueller och den där riktiga glöden verkade inte riktigt infinna sig.

-  Matchen är som planen, den böljar, sa en för dagen alldeles nykter Byron efter en kvart spel men i själva verkat var det bortlaget som ville mest, pressade bäst och kom till flest avslut.

Sandarna gick till pausvila med 1 - 0 efter en något tilltrasslad situation där bollen tillslut hittade in i målet. Halvtidsresultatet var inte helt orättvist.

Nya krafter
I andra halvlek kom Björkö ut som ett helt nytt lag. Dogge och Mini agerade minröjare på var sin kant även om den förstnämnda verkade vara överellt på planen. Det satte fart på de gröna och resten av laget började att visa samma vilja. Gång på gång kom man nästan igenom men bollen ville inte studsa Björkös väg. Sandarna fick inrikta sig på att försvar och Anders Fransson och John Sjöberg kunde tillsammans med Linus Granstav styra upp Björkös spel och med imponerade splitvision och känsla för spelet kom Björkö närmare och närmare.

Blåslagna matchhjältar
När matchuret stod på 87' skarvade Sjöberg Filip Thuressons inkast till Victor Granstav som trots att han i slutet av första halvlek fått en smäll mot ögat och svimmat av för en kort stund, kastade sig handlöst mot bortalagets målvakt och kunde trycka in kvitteringen. Sandarna som visserligen känt av det massiva gröna trycket kände sig blåsta på tre poäng och tryckte på för att återigen ta ledningen och vara nära att lyckas. En boll hittade sig i straffområdet och Jens Jonsson i bortalaget skulle bara sätta en fot på bollen när en "fantomen från Torslanda" handlöst kastade sig imellan och bröt skottet som en isbrytare i januari och fixade tre poäng åt de gröna giganterna.

-  Allt för laget. Man har ingenting att förlora och tre poäng är viktigare än min egen hälsa, sa den brytande backen Karl Sellegren och tog sig mot en ömmande axel efter matchen till ifkbjorko.nu.

Domaren kontrollerad
Matchen var mycket tuff och flera gula kort delades ut av en mycket ung domare som stundtals höll på att tappa matchen helt. En domarkontrollant vid sidan av planen kontrollerade den från division 5 uppflyttade domaren som behöver höja sig ett par snäpp för att hänga med i det höga tempot som lag som Sandarna och IFK Björkö årgång 2009 bjuder upp till i division 4b Göteborg.

Första grästräningen - be till vädergudarna

Någon som kan någon vädergud? Hade inte Freja något med det att göra? Tor med kan man ju säga. Iallafall när det åskade. Fortfarande någon som läser? Efter första meningen kan man ju undra vart det här ska leda. Svaret kommer nedan.

Jag har inte fått några rapporter om incidenter från första grästräningen. Finns det något att rapportera kan ni väl maila mig. Det kan vara allt från glada citat, referat, skador såklart, mat, om det var något fart och om någon var lat.

Jag finns på facebook.

En blogg är aldrig mer levande än sina läsare. Ni ser. Jag har nu lagt över allt ansvar på den här bloggen på er så blir det pannkaka gör jag bara en pudel (läs en Wanja Lundy-Wedin) och säger att jag inget visste och att allt är någon annans fel.

Fast om det är någon annans fel så är det INTE bröderna Ermesjös fel. Inget är bröderna Ermesjös fel.

Om man skriver Bröderna med stort B så tror man att det ska komma ett Lejonhjärta efteråt. Har ni tänkt på det ?

Svaret till varför vädergudarna bör tillbes:
Inte så att jag villa flytta fokus från lördagsmatchen (som någon jävla idiot har lagt in mitt i lansäsongen) men om vädret tillåter och Warlocken får plats på någon Taverna i Azeroth så kommer jag ut en sväng och hejar på.
Eller var det studentrabatt på inträdet förresten?


Lika som bär

Ni har varit tålmodiga. Ni har länge väntat. Nu är det dags. Jag presenterar här stolt "Lika som bär, Part 1".

Och ja, just Part 1 insiunerar att det kommer en uppföljare och jag vågar lova att uppföljaren blir ännu bättre än detta.

Inte meningen att låta er vänta så länge men vafan, det har varit påsk och jag har varit ledig. Får inte direkt OB-tillägg för att jobba på röda dagar. 

Förresten funderade jag på att byta namn på den här leken. Lika som bär känns förlegat. Det känns 90-tal, det känns Lasse Anrell. Funderade på att byta namn på leken till Lika som Björkö och syfta till att halva laget består av bröder och hälften av bröderna är tvillingar för visst var Stekarbröderna också tvillingar va? Eller är det deras snygghet som förblindar så man tror att dom är tvillingar. Skit i vilket:
Jag bytte inte namn på leken. Det finns dom som inte hade fattat då så jag fortsätter att leka gullig krönikör a'la Mats Olsson och låter leken heta som den alltid gjort. Lika som bär

 Lika som bär
   De må spela i olika divisionen. Men Adam och Adam är och förbli Adam och Adam.                                                         
   Adam Holmer?           Adam Johansson?

   
     Patrik Ermesjö?       Niklas Ermesjö?

Matcher i Europa

Frågade en klasskamrat som håller på Liverpool häromdagen varför dom fortfarande följer den där "jävla turneringen" och syftade på Champions League.
"Vadådå", sa han och fattade ingenting.
"Så förutsägbar", sa jag och fortsatte mumla något om att Barcelona skulle dansa sig fram till Rom och leka hem finalen i Italien.
Så rätt jag fick.
Chelsea imponerade visserligen mot Liverpool men vilket lag imponerar som Barcelona?
Det går trögt i vissa matcher i serien men kolla vad som händer när det verkligen gäller. När det bränner till. Då är "De tre stora" helt magiska och den minste (Messi) är störst.
Två mål och två assist från lille Lionel och Bayern, Klinsmann och en besviken Ribery fick åka hem till Tyskland och dra ett par gamla Leverhausen över huvudet och dränka sina sorger i mörk öl.

Adebayor är skitkass, i min mening. Han är som Adibal och Denilson. En jävla sprattelgubbe. Men målet han tryckte dit på cykelspark på en briljant passning från Fabregas var högklassiskt. Sennas mål som gav Villarreal ledningen i samma match var också en riktig pärla.

Nog snackat om Europa.
Den viktigaste matchen spelade på hemmaplan.
Seriepremiär och nerverna på spänn.
En källa i laget som vill vara anonym men tyckte att han själv var bäst på planen säger såhär om matchen:
-  Försvaret var rätt kasst men jag som var forward kan ha varit bäst på planen. Tur att Andreas stod ivägen när dom rann igenom.

Matchen som spelades under ganska svåra förhållanden på en våt konstgräsplan stod länge och vägde och IFK Björkö tog ledningen inte mindre än tre gånger.
Ett vilt kämpande Björkö gav sig inte och Kållered som nog trodde att ö-laget var lite svagare än vad det visade sig fick äta upp sina fördomar om att bröder inte kan spela fotboll. För som brödralaget från öarna spelade fotboll...
-  Kanske inte skönspel men vi kämpade i 90 minuter.
Två mål av Nedjan och ett av polis-Jocke gav tillslut seger med 3-2 och tre pinnar i premiären tycker tränareapan är bra.
-  Å mitt Björkö är så bra, nu ska det bli skönt att duscha med killarna säger en farligt bögig tränare till ifkbjorkoblogg.se
Matchen innehöll mycket kampdueller och Björkö stod sig bra i det höga tempot. Matchens delikatess stod "Maradona" som han kallar sig själv för, när han som han själv så ödmjukt uttrycker det "smekte fram" bollen till Nejdan när han Nejdare gjorde sitt första mål.


Rockad i Europa

En kung till Italien, ett torn till Spanien. Rockaden är given. 

Dags att titta ner i kristallkulan igen.

Jag säger igen eftersom jag för ett par år sedan gjorde en spektakulär djupdykning ner i den vackert glimrade bollen av profetior och i princip prickade alla rätt när jag den gången tog reda på vart samtliga spelare i Barcelonas A-trupp skulle befinna sig inom ett år. Lyckligtvis för mig var detta det enda inlägget som av någon anledning inte sparades på Sportal vilket gör att jag kan säga att jag hade sjutton av sjutton rätt och ni kan inte säga ett skit.

Den här gången är det två klubbar, en tränare och en svensk världstjärna som får sin framtid utstakad. Och här kommer den:

Mourinho går till Real Madrid.
Zlatan går till Real Madrid.
Svennis går till Inter.

Jag förstår att en kristallkula kan vara lite väl mycket hokuspokus för er jordnära fotbollsspelare och tvillingar så en mer rationell förklaring kanske är på sin plats.

José Mourinho är inte speciellt populär i Milano. Champions League var det stora målet och dem gick bet på den nöten. Real Madrid kommer att behöva sparka någon när säsongen summeras eftersom de då inte kommer att ha vunnit en enda stor titel.Tränare ligger därför nära till hands. Mourinho är en världstränare, ett hett namn och Real tycker om heta namn. Man behöver dessutom ett nytt fräscht ansikte i anfallet eftersom holländaren och Mister Rea(u)l börjar bli till åren och Zlatan passar bra in i den mallen. Den spanska huvudstadsklubben aldrig sinande kassa kommer därför modligen att se duon som ett bra alternativ för att bygga 2010 år mästarlag och Zlatan och "The Special One" verkar ha lite samma relation som Oskar Sellegren och Danis så portugisen tar förmodligen med sig honom när han tar båten över medelhavet och kvartar in på Santiago Bernabeu.

Svennis då?

Tja, han söker jobb för fullt och lär säkert ha en hel del anbud från England och diverse mer eller mindre toppklubbar runtom i Europa. Men en flytt till Tyskland, Frankrike eller Holland ser jag som osannolik, Sverige uteslutet, landslag är han nog färdig med och de stora klubbarna runt om, Arsenal, Pool, Man Utd (utelämnar Chelsea eftersom jag pratar om riktiga storklubbar), Barca och Real har redan tränare som sitter mer eller mindre säkert och i Italien har han gott rykte sedan Lazio tiden. Så en flytt till Inter känns inte alls långt borta eftersom Inter kommer att tappa Mourinho efter att man tagit Scudetton. Och ja, jag utelämnade även andra Italienska "storklubbar" eftersom jag som sagt pratade om bra fotbollsklubbar.

Så så blir det. 
Nu vet ni.

 

Back from Aalborg

Hur var vädret grabbar?
Tja, man väljer väl sina träningsläger med omsorg. Barcelona vädret var väl några grader bättre än i Danmark kan jag tänka mig och arenorna något fylligare.
Men bara för att man tränar på en parkeringsplats eller i ett grustag, under en tid då regnperiod råder i Daneland och man fruktar att en ny istid är i antågande, bara därför måste ju ett träningsläger inte bli dåligt.
Att döma av bilderna var ju allt som vanligt.

Sportchefen jagar igång folk på morgonen.

Nejdan ligger i en halvgay position bakom en leende Tobbe Andreasson.

Berra ser mest full och glad ut.

Hans äldre bror har en förstörd frilla.

Fralle ser ut som en coach.

Coach ser rolig ut och undertecknad har inte den blekaste jävla aning om vem som är Patrik eller Niklas.

Tilläggas ska väl att undertecknad gillar både Niklas och Patrik och lagets tvillingar över lag so no hard feelings där va? Det är ju dessutom inte jag som ska tagga bilderna i år.

Dessutom noterade jag att nickbilden, den där Tab fångar bollen i hans stora labbar, där är Thure uppe i luften igen och ser rätt så frånvarande ut. Min fråga till dig:
Har du någon som helst aning om vart du är i fotoögonblicket? Kommer en sådan pose naturligt eller är det något man tränar fram? Jämför med bilderna från Barcelona och den här och se en Thuresson som verkligen vet hur man tjusar kameran.

Kolla vad stolt Uffe ser ut när Andy suger åt sig bollen på straffen (!?)

Hoppas ni är hela och fräsha för snart är det seriestart.


RSS 2.0