Succéprogrammet tillbaka

Då var succéprogrammet Bloggen flyttar in tillbaka med nytt avsnitt. Denna gången var förra gångens värd Patrik Ermesjö ute på Björkö hos Robin Mos Andersson.

Redaktionen

Västra Cupen

Västra Cupen-äventyret tog slut efter att ha blivit besegrad mot Älvsborg FF med 1-2 under torsdagskvällen på Önneredsvallen.
-Vi gör en riktigt bra första halvlek men orkar inte riktigt i andra summerar mittbacken Emil Thuresson efter förlusten

Okej men inte mer
Västra Cupen drog igång under söndagen och säga vad man vill om den men från vår sida på bloggen är det ett ypperligt tillfälle att få fler matcher inför säsongen om man går vidare. Att få tur eller otur i lottningen låter vi den enskilde avgöra om man anser att det är bättre med motstånd högre upp i seriesystemet som värdemätare eller lägre ner i divisionerna för att sätta spelet. Vår vandringsväg började med GFF. Ett lag vi stött på i omgångar genom åren och som även varit uppe i div 3.

Matchen spelades på Påvelund i lätt duggande regn som man bara älskar i början av mars månad. Med ett sent återbud från Granstav gjorde att Fillemon tog ett steg upp på vänsterkanten och skickade upp Forse i anfallet bredvid O.Frank. Ett par chanser skapades från båda lagen men helt opartiskt skulle jag säga att fördelen rent spelmässigt och chansmässigt vanns av de gröna eliganterna första halvlek. Ridley och Haglund och gnugga gött på mitten tillsammans med friska fläktarna på kanterna Forese och kapten SOC. Det skapades ett par fasta situationer i frisparkar utifrån som Foreses vänster servades in bakom backlinjen. Fyrtornen Thuresson och Brunsås jobbade friskt med att vinna duellerna men ledde inte riktigt hela vägen fram till någon superchans. I mitten av första halvlek är matchens bästa chans hittils på väg att skapas. Kamp på mittplan vilket leder till att en GFF spelare spelar bollen bakåt i banan vilket blir till en djupledspass till Forse som är på väg helt fri mot målvakt. Vad händer då? Jo, linjeman vikar offside och huvuddomaren väljer också att gå på den linjen. En jättemärklig händelse där man kräver bättre spelsinne från domare kan tyckas även om vi vill lyfta fram att även de gör misstag. 0-0 står sig halvleken ut. Andra halvlek är ingen skönfotboll och liknar så den första. Jämt och chanser åt båda hållen. Ett par snabba kontringar blir det då båda lagen blir längre i försvarsspelet och vårt nyförvärv i målet Mega-Björn är med på dessa attacker tillsammans med sin backlinje.

Matchen slutar 0-0 och sistnämde gör en strålande insats i straffläggningen som matchen går till med två stycken räddningar. Våra straffläggare var iskalla med alla i samma hörn i olika höjder. Vinst på straffar i en okej men inte mer match.

Båten har seglat hem
Efter segern mot GFF i åttondelsfinalen skulle Älvsborg FF vinna över våra gröna eliganter med 2-1. Inför matchen gjordes ett par ändringar. SOC klev in på centralt mittfält tillsammans med Ridley efter att Haglund inte medverkat. Forse tog för dagen högerkanten och Båten var tillbaka efter semester. Första halvlek var en helt annan än vad vi fick se matchen innan. Hög press, bollvinning högt upp i banan, fina kombinationer och hästlängder av högre tempo i alla moment.

Älvsborg som åkte ut div 3 förra säsongen är ett bra lag som ständigt löper och deras spel såg ut som vanligt att sätta bollen snabbt bakom våran backlinje. De fick ingen tid att göra detta i första halvlek då vi ständigt låg på och vann tillbaka bollen när vi förlorat den. Efter 20 minuter ser vi det som vi har, och kommer få se så många gånger även denna säsong. Forese servar en frispark utifrån och Thuresson kommer högst och knoppar in 1-0 på huvudet. Resultatet står sig halvleken ut och vilan var längre än vad som brukar vara då el-ljuset gick i paus vilket ledde till längre vila.

Andra halvlek verkar som Älvsborg drog mest nytta av den längre vilan. Efter ca kvarten spelad kom också kvitteringen. Även om första delen av halvleken var jämn kändes det som om Älvsborg var lite starkare. Tyvärr kommer också tvåan för dem med ca 15-20 min kvar. Mega-Björn gör några kanonräddningar och några halvchanser skapas men slutresultatet blir 1-2 till Älvsborg.

Kul och se inställningen och engagemanget i första halvlek. Kul och se Mega-Björn visa upp sig från sin bästa sida. Kul och se att Båten som var en av de bästa spelarna för dagen visade härlig moral och vilja i alla situationer.

Succéserien

Då var succéserien Bloggen flyttar in tillbaka med nytt avsnitt. Denna gång flyttar förra veckans värd Johannes "Berra" Andreasson in till Patrik Ermesjö hemma i skatås.

Redaktionen

Svenska Cupen: Torslanda - Syrianska

Hur många Björköbor spelade Svenska Cupen i helgen?
Svar: En.

Pressrummet var inte ens upplåst när Björköbloggen kom till Valhalla IP för att följa Torslandas väg mot Europa. Men Nisse i sekretariatet var snart på plats och rummet värmdes upp. Tyvärr nåddes Björköbloggen av beskedet att förra årets assisterande tränare, Peter Andersson inte längre tränar laget. Man skulle kunna kalla Björköbloggens utsände dåligt påläst eller Torslandas nyhetsmaskineri dåliga på att informera. Ni väljer. Synd hur som helst. Jag hade planer på en Peter-Cam.

Mer rött än grönt
Truppens andra Björköbo, Eric Alexandersson satt på läktaren, istället fick de grönvita hjärtana förlita sig på att Nils Andréns magiska fötter skulle få lämna den röda TIK-bänken.

Nu var ju Björkö inte orepresenterade. Mittbacken Joakim Hake och anfallsesset Patrik Falk som spelade i Björkö för ett par säsonger sedan dominerade varsin del av planen. Hake hade också första halvleks bästa chans när han satte skallen på en hörna som målvakten TV-räddade.

Efter en timme började Nils Andrén värma. Men två byten gjorde och ingen Andrén kom in. Däremot tog Torslanda ledningen genom en annan Björköbekanting. I minut 72 avlossade en Torslandaspelare stora kanon. Bollen tog i ribban och på returen höll sig duktige Falk framme och tryckte in första byggstenen i Europabygget.

Björkö bakom allt
Torslanda hade fler chanser i första. Men det var i andra halvlek man gjorde mål. Ett enda mål räckte för att vinna matchen och ta tre poäng. Och som vi brukar säga i Västsverige. Bakom varje framgångsrikt Europabygge står en duktig Björköspelare. Även om Nils Andrén inte kom in i matchen var det förre Björköspelaren Patrik Falk som avgjorde och skickade hem Syrianska till Södertälje med svansen mellan benen.

Torslanda - Syrianska: 1-0.
Målskytt: Patrik Falk.
Text: Jonathan Neselrot