Seger för Björkö i kvalrysaren

Ett steg närmare div 4 efter bortaseger med 2-1 i första omgången.
– Jäkla skönt att få en bra start säger målskytten Anders Båthen

Förutsättningarna är klara efter helgens kvaldramatik i kvalgrupp 8 och 9 till div 3. Sent på eftermiddagen på lördagen fick de gröna eliganterna beskedet att kval går av stapel och motståndarna är div. 5 A Bergums IF. Matcherna skall spelas hemma/borta tis 29/10 och mån 4/11 med Bergums som hemmalag i första matchen. Kl 18:30 började båda lagens supportrar trilla in på den smäckra arenan Heden 3. Till matchstart hade hela bortre långsidan fyllts med supportrar från båda lagen och inramning blev magisk med flaggor och tutor (hoppas det blir ännu bättre till returen). Vovuzuelorna skrek, stämningen gick att ta på och stormen Simone blåstes bort av den grönvita hejarklacken.
 
– Gåshus. Gåshud, mumlade en samlad Emil Thuresson i mixed zone efter matchen.
 
Första halvlek - Superb
Inledningen av matchen blev tempostark från båda lagen. Det svängde och hoten mot backlinjerna var många och det snabba underlaget gjorde att det ständigt kändes farligt varje gång nått av lagen satte fart. Kvaldramatiken startades direkt och pulsen steg på klassiska Heden 3. Första halvan är jämn men de farligaste chanserna har Bergum på hörnor och långa inkast. Här gör våra starka huvudspelare samt Målvakts-MO många bra ingripanden. Vi tar över i andra delen mer och vårt raka snabba spel på våra yttrar börjar sätta sig mer. Efter ca 25 min kommer också ettan. SOC är sist på bollen efter ett snyggt förarbete av Karl-Anton och Forse. Tvåan kommer strax därefter och denna gång är det Båthen som är sist på bollen efter Johan MO:s vilja och inlägg från högerkanten. Johan MO mycket bra idag på sin högerbacksplats matchen igenom. Vi håller 2-0 ledning till paus med några orosmoment i Bergums inkast och hörnor.
 
Kamp och vilja
Andra halvlek blir mer en krigarföreställning som för den tillresta publiken ändå blev trevlig att titta på. Likt den första så är Bergum farliga på sina fasta situationer och till slut reducerar de till 1-2 efter lite flipper framför Robin MO från en frispark utifrån. Matchen står och väger och 2-2 eller 3-1 kunde hända precis när som. Super-stjärnan Granstav som började på bänken och för dagen var oerhört lik Jonas Gutierrez i Newcastle (synd att han ändrade till tofsen) kommer in och får det bästa läget i en kontring att punktera matchen i slutskedet, men resultatet står sig matchen ut. Björkö kämpade sig igenom matchen som ett lag under 90 minuter. Många spelare visade vägen med uppoffrande spel samt stack in näsan i situationerna vilket bådar gott inför returen.
 
Retur
På måndag spelas returen och troligtvis får vi se samma typ av match. Vi har guldläge och visar vi samma inställning så kommer de gröna eliganterna spela div 4 nästa år. Det är vi övertygade om. Vi vill uppmana alla gröna supportrar att komma tillbaka till Heden även nästa måndag och vara den klassiska tolfte spelaren (som vi kan kalla för Erik) som är med på återtåget till div 4. Flaggor, trummor, konfetti. Ja, låt fantasin flöda till supporterkulturen så att ”segerns sötma skall smaka superhärligt” som Grusell säger.
 
Målskyttar Björkö:
SoC 
Båt
Text: Johannes Andreasson

Kvalmatch på Heden

Ikväll, tisdag, klockan 19.00 kvalspelar Björkö mot Bergum på Heden i Göteborg. Björkö är bortalag i ett kval som spelas i två matcher och så vitt jag vet är regeln om bortamål gällande. Så kvällens match handlar om mycket. Mål betyder matematiskt överläge inför nästa match. Så trotsa vädret och kom och heja. 

Avslutning på året…eller?

Efter en bejublad avslutningsgala brukar säsongen vara slut. Men inte i år. IFK Björkö väntar med spänning på resultatet i kvalet till division tre. Det är nämligen där de grönvita eleganternas vara eller icke-vara i division fyra avgörs.

 

Trots en kraftfull ”Björkö upp i fyran” (något sämre framförande än Haglunds) på Björkögalan av undertecknad, vet vi alltså fortfarande inte om vi spelar i fyran nästa säsong. Förutsättningarna för kval ser dock enligt säkra källor goda ut.

 

Galan var som sagt lyckad. Ridley, Bothén och SoC spelade in en fantastisk film och gjorde klockrena parodier på ett flertal spelare och ledare. Vi får se om vi kan få rättigheterna att länka den från bloggen.

 

Malin Sandström och Maria Thu… Andersson gjorde ett grymt jobb med catering och tjejerna i baren serverade oss föredömligt. Ett stort tack till Ulf, Wigen och ”Grassel” som höll i taktpinnen riktigt bra. Janne-Gitarr ska icke heller förglömmas som stod för det tekniska. Vi hade även en DJ på kvällen som förtjänar ett tack för sällan har så många dansat samtidigt. Jag vet inte vem DJ:n var men han såg ut som Jocke Adolfsson på Hälsö.

 

Jag glömmer säker en del här nu, ni får ursäkta.

 

Det delades ut priser också. Nio stycken om jag inte minns fel. Jag kör från minnet här så rätta mig om jag fel och om jag glömmer ngn.

 

Årets mål: Haglund i cup-finalen mot Öckerö (vem annars)?

 

Årets skyttekung: SoC på 20 (eller var det 21?) mål

 

Årets träningspris: Thuresson den yngre (för andra året i rad)

 

Årets nykomling: Forsmark (håll ett öga på honom, han kommer att bli riktigt, riktigt bra och kom ihåg var ni hörde det först)

 

Årets back: Kung Thure

 

Årets mittfältare: Ridley

 

Årets forward: Bothén

 

Årets profil: Lagkapten, Sebastian o Carlsson

 

Årets spelare: Anton, Skåne, Hjalmarsson

 

Håll utkik på hemsidan, laget.se/ifkbjorko för så småningom kommer det upp bilder där som den eminente fotografen Karin Sandström tagit.

 

Björkö e Björkö....

Jonathan Neselrot


RSS 2.0