Matchreferat från Fiskebäcksmatchen

Här finns ett matchreferat från coach Göran som är publicerat på Björkös officella hemsida. Jag gillar att han inte stoppar huvudet i sanden.
 
Och här är ett från Fiskebäcksbloggen.

Efter förlusten mot Fiskebäck

Det finns lägen och så finns det lägen. Lägen att förlora, och lägen att vinna. Igår förlorade Björkö mot nyvaknade Fiskebäck med 4-0 på Påvelundsplanen. Jag följde matchen på Twitter där Jacob Åstrand gjorde sitt för att ge det hela lite nerv och komik. Antar att det inte var lika komiskt att vara på plats och se det hela.
 
Jag lider med killarna som var med och spelade, Göran och Andreas och övriga ledare och supportrar. Självklart gör spelarna alltid sitt allra yttersta för att vinna, men ibland så fungerar det inte då kommer förlusterna. Men vi har gjort en riktigt bra säsong, med bland annat ett cupguld i ryggsäcken, och än är det inte slut. 
 
Även om förstaplatsen i serien ser att svårare ut att nå, verkar det som om även andraplatsen kommer att garantera uppflytt. Och enligt uppgift ska Björkö ha allt i egna händer. Det blir svårt, men inte omöjligt.
 
Klassiska upphämtningar
Jag  minns en match från förra säsongen. Vi spelade mot ett av seriens bästa lag. Björkö var som bekant inte helt på tårna den säsongen (slutade ju med nedflyttning). Vi hade fortfarande chans då, att hänga kvar. Vi låg under med 3-0 i halvlek. Vi vände helt mirakulöst den matchen och Victor Granstav avgjorde när klockan närmade sig 90. 4-3.
 
Också denna säsongen har bjudit på upphämtningar. I cupfinalen mot Öckerö var de vinröda det bättre laget. Björkö jagade inte bara boll, vi jagade också resultat. Öckerö hade ledningen i princip i hela matchen. Inte förrän i den 89:e minuten lyckades Björkö ta ledningen - och vann därmed också finalen.
 
Vi är ett grymt gäng, och jobbar uppenbarligen bra i motgång. Nu gäller det knyta ihop påsen och säkra poäng resten av säsongen så kommer vi att spela i fyran nästa år.
 
*** 
Fiskebäcksbloggaren Nathanaelsson är inte den enda som gör ett hästjobb för att ge lokalfotbollen ett helt eget mediedrev. Kenneth Johansson arbetar med sidan skargardsfotboll.se och tog flera fina bilder på cupfinalen i somras. Han var även och tittade på Väster - Björkö nu senast och har publicerat lite bilder på hemsidan: www.skardgardsfotboll.se.

Referat från Västermatchen och avslutningsanalys

Coach Göran har skrivit ett referat från förlustmatchen mot Väster. Dessutom bjuder han på en analys av avslutningen på säsongen och vad som krävs av IFK Björkö om vi ska steget upp i fyran.
 
Görans refererat
 
Västers referat

Hård förlust mot Väster

Förlust med 5-1 mot Väster i lördags. Jag såg inte matchen själv så jag får hänvisa till Björkös Twitter ( sök IFK Björkö) eller på hashtagg #bjorkolive för att få en översikt av matchen. 

Björkös enda mål gjordes av lagkapten Sebastian Carlsson på straff. 

Bengt Dalqvist på Harrys - Björkö kryssar och förlorar

Björkö har spelat två matcher ni inte kunnat läsa om på bloggen. Kryss mot GAIK för a-laget och uddamålsförlust för b-laget. Det är inte bara på Harrys i Karlstad det är skilda världar.
 
Först och främst: jag såg inte matchen i lördags mot GAIK. Jag satt på ett tåg på väg från konferens i Karlstad. Tack vare Forsmarks fina tweets kunde jag i alla fall följa matchen på #bjorkolive.
 
Så medan jag njöt av nyckelhändelser i mitt Twitterflöde, våndades laget på Björkövallen. Matchen, som slutade 2-2, var enligt uppgift en frukt av dålig inställning. Emil Thuresson skyllde inte ifrån sig.
 
– Det saknades inställning. Det verkade som vi alla gick och väntade på att någon annan skulle göra jobbet.
 
Kräver förbättring
När Göran coachade laget två dagar senare, mot serietvåan i b-lagsserien Hisingsbacka, sa beställde han bättre inställning. Från samtliga, så klart, men i synnerhet från de som var med senast i a-laget. Jag såg som sagt inte matchen men det säger något om inställningen på Björkövallen. GAIKs kryss var första poängtappet hemma på ön i år. Surt i en tät toppstrid.
 
Men den alltid lika positiv Emil Thuresson sa innan matchen mot Hisingsbacka:
 
– Det kanske var det som behövdes. Nu vaknar vi och spelar hem den här skiten.
 
Skilda världar - på tv och i verkligheten
På annan ort (Harrys i Karlstad) stod Bengt Dalqvist och spelade skivor och drömde sig tillbaka till storhetstiden med Skilda världar. Och på Backavallen på Hisingen visade Björkö helt skilda världar. Om matchen mot GAIK präglades av dålig inställning var matchen mot Hisingsbacka en orgie i detsamma. Hisingsbacka ska ha all cred. De var ett bra lag med några individuellt mycket skickliga spelare. Men jag tycker att vi stod upp bra och visade hemmalaget att trots att vi ligger sist i serien är vi inga slagpåsar. Vårt passningsspel var skärpt, vi tog varje situation på allvar, och när Hisingsbacka tog ledningen, pustade vi ut i några sekunder, och sen började vi slita igen.
 
Tobbe - man of the match
I halvlek ledde HSB med 1-0. Då hade utmärkte Torbjörn räddat en straff (jag bjuder på den Tor). Ingen i laget gjorde en dålig insats. Samtliga förtjänar beröm. Det gäller alla från Torbjörn (man of the match) till Göran som boostade oss föredömligt i halvlek, trots underläge.
 
HSB var ett bra lag, resultatet var inte helt orättvist, men 2-2 hade inte motsatt några naturlagar direkt. Vi hade våra chanser. Det mest spännande utspelade sig i slutet av matchen. Vi fick indirekt frispark i hemmalagets straffområde efter tillbakaspel till målvakten. Men matchens sista spark stannade tyvärr i den manngranna muren.
 
Framåt kamrater
En riktigt rolig match, trots förlusten. Och det lördagens match saknade i inställning, tog b-laget och ändrade på å det grövsta. Kan vi konservera den här modellen under veckans träningar och in i nästa helgs match mot Väster får Frölundalaget problem.
 
Målskyttar för a-laget mot GAIK i lördags:
SoC och Haglund
 
Målskyttar för b-laget mot Hisingsbacka:
Fralle.
Man of the match mot Hisingsbacka:
Hela laget i allmänhet och Målvakts-Tobbe i synnerhet.
 
Nästa match är mot Väster på lördag.
Jonathan Neselrot

RSS 2.0