Fredagsprofilen - Tommy Palmborg

Lojalitet, inställning och en stor portion av härlig utstrålning. Björköbloggen har mött en av bloggens favoriter i IFK Björkö. Tommy Palmborg som är inne på sin tredje säsong är en av den nya generationens värmeböljande lagdelar. 22-åringen som under denna säsong varit på utflykt norr över under vårsäsongen är tillbaka med nya anektdoter. -En fröjd att se Tommy komma in i omklädningsrummet igen med sin karismatiska LA Kings-keps säger Janne Neselrot som sitter bredvid Tommy. Så här sa Tommy när vi träffade honom.
 
Hur har veckan varit?
-Veckan har varit sådär inget drömväder att ha första semesterveckan så det har blivit mycket pokémon yellow på telefonen mycket ballare än typ Diablo 3.
 
Hur känns det att vara tillbaka i omklädningsrummet nu igen?
-Det känns fantastiskt, underbart att vara tillbaka bland svettlukt och hängpungar även kul att se att Gurra har blivit lite smart där får vi alla tacka tjejen. Något jag saknar är Janne Gitarr och allt han gjorde med kakor och sparris innan match!
 
Du är inne på din tredje säsong i de gröna eliganerna, Hur tycker du det är nu jämfört med tidigare säsonger?
-Nu när jag bara är halvproffs då studierna i norr tar mycket tid så har jag inte hela bilden men det är som alltid en jävla go stämning. Synd bara att cupen gick åt helvete hade varit perfekt att ”börja” sommaren med ett Guld.
 
Vilket är ditt starkaste minne i IFK Björkö?
-Starkaste det står emellan cup-guldet förra året då jag och Ridley iofs satt bredvid men de var en jävla känsla, eller den träningen på Torslanda grus min första säsong när jag fick reda på att Berra heter Johannes choken total, tror inte jag slog en passning rätt på en vecka efter de. Men det var rätt gött att ha han i mitt lag då man alltid fick smörpass från han ändå.
 
Vem är den bästa fotbollspelaren du spelat med och vad gjorde honom så bra?
-Svider att behöva säga detta men Joacim Hake, anno tidigt 2000-tal han var helt omöjlig att möta. Killen såg ut som Herkules redan som tioåring ni förstår ju. Det som gjorde honom bra var helt klart fysiken och att han var snabb som ett djur back then, vilket måste vara helt oförståeligt för de flesta, när killen blev kallad div.2s långsammaste mittfältare förra året.
 
Om du fick välja ett nyförvärv som skulle förstärka laget nu inför hösten, vem skulle det vara och varför?
-Vem som helst som lovar att balja 15-16 nu på hösten då målproduktionen varit för dålig.
 
Hur slutar Björkö i serien 2012?
-Serien är riktigt tight och go, som Robins 95or. Det ser inte jättebra ut i tabellen nu för oss men ett par segrar i rad då lyfter vi högt, bör landa på en femte plats.
 
Vem vinner skytteligan 2012?
-Jag trodde på Hagliano innan säsongen men nu när han gick sönder så säger vi Emil Thuresson hans stora skalle kommer knoppa in ett par hörnor till hösten.
 
Vem har sämst respektive bäst humor i IFK Björkös A-lag?
-Sämst humor har Filip och Mattson när dom kommer igång, barnslighumor mycket kiss i duschen som dom verkar gilla skrämmande mycket. Bäst humor har han kanske inte men Gurra, han är sjukt rolig att titta på krampen mot SG nu förra månaden är Episk.
 
Vem är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna?
-Dennis Bergkamp att han är flygrädd gör honm bara häftigare sen har han antagligen gjort ett av tidernas snyggaste mål mot Newcastle ’02.
 
Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?
-Mos, MO och lill-Mo då hade jag blivit hjärndöd snabbast.
 
Till sist, vad skall du göra i helgen?
-Hopps på gött väder så jag slipper ligga i solariet. Annars hopps jag på att någon har Kent biljetter över..
 
Vi tackar Tommy för pratstunden och önskar honom lycka till under hösten.

Antikrundan - matchprogram

I Antikrundan denna gången hittar vi två lite äldre Björköprofiler. Dennis "Magic" Mujdzic är förmodligen den enda i Björkös historia med enough gangsta-attityd att eventuellt kunna kvala in till uttagningarna av framtidens NWA. Nu var det ett tag sedan han sågs i den grönvita tröjan, sist han visade livstecken dök han upp i GTs granskning över "de under 30 som tjänar mest i Göteborg (det går bra nu)
 
Magnus "Minken" Andersson som kvalade in på listan över Björkös bästa smeknamn numera hemmahörandes i Argo är lagkamrat med annan som också är med på listan över Björkös bästa smeknamn, nämligen Mikael "Micke Ny" Svensson. Bara en sån sak.
 

Fredagsprofilen - Jacob Åstrand

Björköbloggen har denna vecka träffat en av de stora profilerna i IFK Björkö. Före detta styrelsemedlemmen, före detta gitarristen på träningslägren och före detta fotbollsskolans konferencier har många titlar han kan presentera sig med. Trots sin ringa ålder, har huvudrollen i cabaren "glada mösen" haft ett finger med i spelet kring det mesta i IFK Björkö under tiden då knäproblem stoppade den tekninske mittfältaren från spel. Jacob Åstrand som även kör Björkö-Twitter när tillfälle ges, träffade vi för en pratstund om hans syn på sägsongen samt hur vi skall klättra i tabellen.
 
Hur har veckan varit?
-Jo tack, veckan har varit varm med mycket jobb! Tisdagen, som är den enda utåtstående dagen, började i dur och slutade i moll, först köade jag fem timmar för biljetter till FC Barcelona - Manchester United. Lyckades till sist knipa de sista klackbiljetterna hos de röda! Sedan var tanken att få positiva besked från Hyppeln och en väntad kross, tyvärr stod inte vi för krossen :(
 
Hur tycker du att vårsäsongen har varit?
-För egen del är den som de senaste typ fem säsongerna, värdelös. Har ett tidskrävande jobb som förstör det mesta av träningen. Tråkigt, men sålänge klubben inte har den ekonomin behöver jag tjäna pengar på annat sätt. Annars så har den varit okej! Alltid härlig stämning och oftast bra inställning oavsett om det är A-laget, B-laget eller en regnig försäsongsträning! Tyvärr har resultaten gått emot oss i många matcher trots att vi spelat bra. Känns som oflyt..
 
Vad är ditt bästa fotbollsminne?
-Att få vara med och vinna Skärgårdscupen förra året var fantastiskt roligt, tack Peter Andersson! Gustafs Cup-guldet 2006 är klassiskt, då jag dessutom var mycket mer delaktig än i ovanstående triumf. Sedan har vi mitt första seniormål för IFK Björkö, 13 år gammal. B-laget åkte över för att möta ett grymt Öckerö IF på Prästängen 1. Stefan Lysell (fd Andersson) kom runt på högerkanten, jag och Jonas Dewrang låg snett inåt bakåt i boxen. Dewrang ropar att jag ska springa på första. Möter bollen och placerar den iskallt mellan benen på utrusande Öckerömålvakt. Behöver jag nämna att det var vår ass. tränare Andreas Andreasson som stod i Öckerömålet?
 
Vad behövs förbättra inför hösten för att klättra uppåt i tabellen?
-Vi behöver ha lite stolpe in, att kunna avgöra de jämna matcherna och hålla tätt i desamma. Grundspelet börjar sätta sig, så är inte orolig, men vi behöver göra fler mål och ha lite mer flyt! Och lära oss att hålla käften. Trots att vi är ett ö-lag, så har vi inte råd med alla dessa avstängningar! Eller få in Jagi mer i spelet, guld värt!
 
Om du fick välja ett nyförvärv som skulle förstärka laget nu i sommar, vem skulle det vara och varför?
-Skulle vilja stjäla Christian Karlsson från Öckerö. Komplett. Annars hade gärna sett någon (eller alla) av Torslandapöjkarna Anders Lindahl, Bothén eller Sjöberg ta sitt förnuft till fånga! Eller som min flickvän Tilde sa när jag berättade att vi åkte ur cupen i tisdags: -Ni vinner inget längre! Det går inte utan Peter Jonsson och Emil Granstavo.
 
Vem är den bästa fotbollsspelare du har spelat med och vad gjorde honom så bra?
-Det var förbannat skönt att ha Mikael Bryngelsson i laget. En riktig jäkla målskytt. En touch, placera i bortre, mål! Sedan håller jag en formtoppad John Sjöberg som en av Sveriges bästa spelare..
 
Vad har du för favoritlag förutom IFK Björkö?
-Mitt älskade Manchester United! Sedan har vi Blåvitt, Parma och Mallorca på god andra plats!
 
Vem har sämst respektive bäst humor i IFK Björkös A-lag?
-Det går inte att sluta garva åt Gaz o Raz.. Alt dom säger är sinnesförvirrat och sjukt.. Linus är magiskt rolig med! Sämst humor har nog Berra, kul att han försöker dock!
 
Vem eller vilka är snyggast i A-laget?
-I A-laget? Fan, då föll jag bort.. Får väl lyssna på tjejerna och helt emot mina principer och tycke säga Robin Mos.. Helt sjukt..
 
Vad lagar du helst för mat?
-Chokladmuffins är jag grym på! Typ mat..
 
Världens bästa film?
-Har en vass Cantona-box hemma på hyllan, magisk!
 
Till sist, vad skall du göra i helgen?
-Björködagarna FFS! Ikväll ska jag hålla ett quiz som jag hoppas alla kommer delta i! På lördag blir det diverse aktiviteter och några kalla. Sen på söndag börjar sommarträningen!
 
Vi tackar Jacob för träffen och önskar honom och de andra lycka till som kommer delta i kvällens Quiz!

RSS 2.0