Hört på spelarmötet

Ledarstaben kallade till spelarmöte och uppslutningen var god. Bland annat presenterades ett nyförvärv i ledarstaben där Martin Grusell numer är med.
Dessutom bjöd Korven på en fantastiskt pastasallad med mozzarella och inlagda vitlöksklyftor.

Wigen tog över presentationen av den nya säsongen från Ulf för första gången på drygt 120 år.

"Ska ni spelare satsa, då ska vi satsa och därför är Grusell med", säger Wigen.

Serien startar 13 april, vecka 15 i division 5 A.

Stefan Granstav meddelade på galan att han fortsätter ett år till. Wigen slog fast att galan är ett beslutande organ så Granstav beslut har vunnit laga kraft trots att styrelsen ännu inte sammanträtt i frågan.

" Det finns en optimism i klubben", säger Wigen

I slutet av januari är det Kick-Off och bröderna Mo är bortresta så Wigen passade på att spika datum.

I Västra Cupen möter vi Askim och även träningsmatchmotstånd är spikat. Närmare schema kommer snart.

Fralle fick lämna efter 1.5 timmar för att flytta sin felparkerade bil.

Träningsläger är preliminärbokat till den 5-7 april.


Nytt i Kaverös

Seriekollegan Kaverös kommer enligt fiskebäcksbloggen tränas utav en legend inom lokalfotbollen. Frankie Boyake med förflutet i framförallt Lärje Angered ska leda "Kavven" under 2013.


Mer tränar-nyheter

Den förre Björkö-tränaren Daniel "Danis" Karlsson som förra året tränade division 4 rivalen Öckerö kommer nästa år träna division 2 laget Sävedalen. Han kommer där att assistera Magnus "Böjen" Carlsson som förra året tränade GAIK. Tidigare har Böjen tränat Sandarna under ett flertal säsonger och det var ett flertal tuffa drabbningar mellan de grön-vita eleganterna och "Majornas Milan" när Böjen och Danis stod emot varandra. Nu ska de alltså enas och försöka ta Sävedalen uppåt i seriesystemet.

Lycka till önskar Björkö-bloggen.


Nytt i div 5B

Det har hänt en del förändringar bland tränare i div 5B under hösten. Näset och Väster som ramlade ner från fyran tillsammans med Björkö har båda bestämt sig för att byta tränare.

Näset ska tränas av Jan Prochazka som bl.a. spelat juniorallsvenskan med ass-coach Andy.

Väster kommer 2013 tränas av Pierre Krantz som närmast kommer från Fässberg. Vid sin sida kommer han ha Kalle Karlsson, förra året spelare i Skottfint. Huruvida Kalle ska spela för Väster i år är inte känt för Björkö-bloggen men det är väl troligt att det blir så.

Andra lag i serien som också ska byta tränare inför 2013 är Härryda, Eriksberg, Kaverös och GAIK. Informationen som nått Björkö-bloggen är att Eriksberg gjort klart med ny tränare i form av Mikael Vikla som gjort ett flertal säsonger där tidigare.


Världsmästaren från Hönö

Alex T Harris delar inte bara efternamn med den vansinnigt klumpiga polisbanditen i Polisskolanfilmerna, han är också världsmästare i supermellanvikt i Muy Thai eller thaiboxning som det också heter.

Igår kväll försvarade den 29-åriga Hönöbon sitt bälte för första gången i Cloetta Center i Linköping i galan Rumble of Kings. Harris som påbörjade sin karriär som fighter relativt sent, efter han fyllt tjugo, svarade på påståendet från Paolo Roberto om att hans stil inte direkt är hämtad från skolbänken med:

- Nej, den är från Hönö.

Harris, som är född 1983, har spelat både fotboll och hockey med flera spelare i dagens IFK Björkö. Den som såg honom på CMore (Canal Plus) igår lade kanske märke till tatueringen känd från Anders Franssons mage, "Team 83 You never walk alone".

Harris var känd på fotbollsplanen som mannen med tigerlungorna. Något som han har stor nytta av i ringen idag. Många har sprungit in i "kvarnen". Få har kommit ut.

Harris stora idol på fotbollsplanen var Ole Gunnar Solskjear. Mycket på grund av hans lojalitet och ödmjuket. Något som Harris visar sina motståndare och vänner vid sidan av ringen. Men i den - är han obarmhärtig.

Grattis Alex T Harris till segern i titelmatchen om världsmästarbältet i supermellanvikt. Björköbloggen bugar inför Öckerö Kommuns senaste världsmästare.


Inför 2013

Under tisdagen träffades A-lagets ledare ihop med delar av styrelsen för att sammanfatta säsongen och börja dra riktlinjer inför nästkommande säsong. Det pratas om ett riktigt lyckat möte med väldigt positiva tongångar.

Det bestämdes under mötet att ett möte med spelarna kommer äga rum tisdagen den 27 november så alla berörda får se till att boka upp den kvällen.


Spelschema ö-bollen vinter.

Då var lottningen klar till ö-bollen och Björkö hamnade i grupp B tillsammans med följande lag:

IFK Björkö
Malm's gubbar
Öckerö junior
Fotö 2
Fjärås United

Det blir en utmaning att ta sig vidare men det är absolut ingen omöjlighet att hamna bland de 2 främsta lagen och få spela kvartsfinal.


Ö-bollen vinter!

IFK björkö kommer att vara med i ö-bollen vinter i Öckerös nya hall Gösta-hallen den 24 november. Björkö fick en inbjudan under helgen då två andra lag var tvungna att lämna återbud.

-Ska bli kul, säger lagledare Sandström.

Lottningen av cupen sker under helgen och först då ser vi vilka möter.


Serieindelning 2013

Det har nu kommit ett förslag från Göteborgs fotbollsförbund på hur division 5B kommer se ut under 2013. Indelningen innehöll inga direkta överraskningar och det ser ut som Björkö behöver spela en riktigt bra fotboll för att hänga med i toppen på denna serie.

Så här ser förslaget ut:

Näset (från div 4)
Eriksberg
Härryda
Väster (från div 4)
Kaverös
Hällesåker
Björkö (från div 4)
Mölnlycke IS (från div 6)
Balltorp
Kungsladugård
FC Fiskebäck (från div 6)
GAIKInför 2013!

Planeringen inför säsongen 2013 är i full gång och en hel del är på gång! Micael Wigerud och Sportsmanager Ulf har kommit en bra bit på väg mot en lyckosam säsong.

-Det ser riktigt jevt ut säger Micael när björkö-bloggen når honom på SKF:s fredagsfika.

Mer om detta längre fram.


Björkö representerade i Allstar Match

Två Björköspelare fanns på banan när de bästa spelarna i division fyra ställdes mot varandra på en kylslagen Ruddalen IP.
 
Johan och Robin Magnusson Otter representerade den grönvita tröjan i Allstar matchen. Det är på initiativ av Fiskebäcksbloggen som matchen spelas. Supportrar har under en tid kunnat rösta på vilka spelare de har tyckt varit bäst under den gångna säsongen. De spelare med flest röster har tagits ut i lagen. Ett lag för division fyra A, och ett lag för B.
 
Johan Mo spelade som vanligt mittfältare och hans bror, Målvakts-Mo spelade som vanligt - målvakt. Båda utmärkte sig positivt. J-Mo genom ett farligt skott som var en meter från att skruva sig in i krysset. Målvakts-Mo genom en del stabila insatser och en nolla i protokollet när han lämnade matchen i halvtid.
 
- Riktigt skoj detta, säger Johan och Robin. Nu ser vi fram emot nästa säsong, ännu mer motiverade än vanligt.
 
Matchen slutade 1-0 till division fyra B-laget.
 
Grattis till segern och ett ännu större grattis till utmärkelsen säger Björköbloggen till bröderna Mo.
 

Göran Gulic fortsätter som tränare

Göran Gulic fortsätter i Björkö ytterligare en säsong. Han lämnade det efterlängtade beskedet på galakvällen.
 
- Det finns massvis med talang i det här laget och det är kul att jobba med killarna, säger Göran Gulic när Björköbloggen får en exklusiv pratsstund med den alltid lika elegante coachen.
 
Vid hans sida kommer Andreas Andreasson att fortsätta och kommentarer om likheterna med Sven-Göran Eriksson och Tord Grip fyller numer Björköbloggens mailkorg.
 
- Dom är bara avundsjuka, kommenterar Andreasson.
 
Lägligt besked
Beskedet att Gulic fortsätter kom lägligt. Efter en tung säsong var många som drog en lättnads suck när mannen med den tunga gaspedalen avslöjade sina planer.
 
- Vi är nöjda. Detta ger Göran tid att finslipa sina taktiska detaljer och fortsätta bjuda publiken på Björkövallen på fin fotboll, säger Ulf Andreasson, sportchef.

RSS 2.0