Då var det dags

Janne är tillbaka för att bringa lite ordning i etervärlden och ta upp kampen med Blondin Bella om The World Wide Webbs minst seriösa blogg.

Sportal.nu förlorade en bloggare. Han blev kapad av den för tillfället mest välbesökta sajten på internet, www.ifkbjorko.nu.
Vem är då han? Han är jag, Jonathan. Ja du läste rätt. Redan i ingressen om du läste den.

Det var storfotboll i helgen. IFK Göteborg åkte till Kalmar för att spela Supercupen mot de svenska mästarna, 200 meter från mina 17 kvadratmeter. Funderade på att gå men fastnade framför Robert Aschberg och Gert Fylking som håller på med konststycket att gå från Ystad till Haparanda. Dom satt i en inhägnad här på Larmtorget och Robban är precis så dryg som han är i TV. Lite tjockare än vad man kan tro bara.
Gick hem och kollade matchen på TV istället och kan bara kallt konstatera:
Svensk fotboll är död. Om den inte är död så är den iallafall jävligt nära koma. En pass, två pass, kanske tre pass. Fyra pass där någon av passningarna går i djupled? Aldrig i helvete.
Varje gång jag bänkar mig framför Blåvitt så ser man med spänning fram emot de kommande 90 minutrarna. Spänningen dör efter 11 minuter då man inser att man inte lyckats pricka in den enda bländande matchen ett allsvenskt lag gör per säsong.

Att slå på TV:n och kolla Primera, Premier eller Bundesliga (tog bort Seria A med vilje) känns bra mycker mer lockande.

Vad som däremot saknas på TV är väl spel i de lägre serierna. Division 4 GBG kanske?

Fick rapporter om en sur förlust mot Utsikten. Mål i slutminutrarna för motståndet. Här tycker jag att en liten ordvits är på sin plats:
Höjdpunkten för Utsikten kom i slutet av matchen när backlinjen tappade punktmarkeringen när man tappade sikten på forwarden.
Fyra ordvitsar i en. Kan ni hitta alla?

Zlatan gjorde ett kanonmål i förrgår.
Skit samma.
Hör ni hur han pratar italienska?
Han låter fortfarande precis som Zlatan. Så här kan det låta när Zlatan får en fråga från en journalist:
Jaaaaaaaaooooo, es el posible, prego prego el futbal, jaaaaaooooo....
Det är skönt att han håller fast vid sina rötter.

Tror att Inter tappar ligan. Zlatan längtar hem jaaaoooo!


RSS 2.0