Fredagsprofilen - Anders Lindahl

Denna vecka har Björköbloggen träffat liraren från Torslanda. Anders Lindahl som spelade med de gröna eliganterna 2009 är numera  på vänsterbacken i Torslanda IK div 2. Här har han stängt korridoren och även blivit utnämd till bästa vänsterback div 2. Citatmaskinen Lindahl vet hur fotboll skall jämföras och alla grönvita minns ju utlägget -Gäller att ha yougurt i dojjan som Anders sade efter en perfekt slagen hörna som träffade kapten Räven mitt på pannan. Vi träffade Torslandas "Ariel Ortega" för en pratstund om läget i Torslanda och kom även in på gamla minnen. Varsegoda!
 
Hur har veckan varit?
-Veckan har varit mycket lugnt, det tog ett tag att återställa sig efter midsommareskapaderna. Jag är ledig för tillfället och har tillbringat största delen framför TV:n och Band of Brothers. Matchen mot Fässberg som spelades igår (torsdag) slutade mållös, ett resultat som vi inte är nöjda med då vi hade en uppsjö av chanser som borde resulterat.
 
Hur tycker du att vårsäsongen har varit för er i Torslanda?
-Vi är givetvis mycket nöjda med säsongen. Kvaliteten på vårt spel har varierat men vi är trots allt obesegrade, med bara 8 insläppta mål. Vi har roligt tillsammans och lyckas allt som oftast ta med oss denna glädje ut på planen (klyscha). Det är självklart roligare att ligga i toppen av 2:an än att harva i botten av 1:an.
 
Vilka är dina bästa minnen har du från tiden i IFK Björkö?
-Jag har många fina minnen från det året, det bästa är givetvis när vi vann Skärgårdscupen. Som tur är slapp jag lägga straff... Vi slog Öckerö samtliga matcher det året, vilket i och för sig var ganska väntat, men ändå lika kul varje gång. Sammanhållningen i laget är också något jag kommer minnas. Visst fanns det vissa rötägg (Berra i första hand) men överlag var vi ett riktigt gött gäng.
 
Hur går det för IFK Björkö i serien 2012?
-Knivig fråga eftersom jag pinsamt nog inte är speciellt insatt i årets trupp. Den info jag har fått har kommit från Peter Andersson och Lill-Erik och vad jag förstått har det blåst en svag motvind under vårsäsongen. Mitt aningen rödfärgade grönvita hjärta säger dock att vinden kommer vända och att Björkö vandrar uppåt i tabellen under hösten.
 
Vem är den bästa fotbollsspelare du har spelat med och vad gjorde honom så bra?
-Återigen en tuff fråga. Jag kan inte komma på någon enskild spelare som direkt står ut ur mängden, men en riktigt bra spelare i sina bästa stunder var Hector Svensson. Blixtsnabb och hårt arbetande forward som kunde vända matcher på egen hand. En annan spelare att lyfta fram är Joakim Viberg (jag ångrar redan i skrivande stund att jag gör det) som jag i dagsläget spelar tillsammans med. Till synes en rätt medioker spelare, men han står alltid rätt och har framgångsrikt lyckats hålla ihop TIK's försvar i flera år. Dessutom åker jag med honom till träningarna, vilket jag förhoppningsvis får fortsätta göra efter denna utnämning.
 
Vad gör du när du inte spelar fotboll?
-Jag lägger en hel del tid på mina studier. Jag ska nu läsa sista året av utbildningen och detta år kommer jag plugga utomlands i Tyskland, mycket passande med tanke på diverse historier som vissa av er känner till. Andra intressen är film och musik, samt att ragga brudar (jag har då och då långdragna samtal med Wigerud där vi går igenom generell taktik och diverse erfarenheter för att kunna utveckla vårt raggande ytterligare).
 
Vem vinner IFK Björkös skytteliga 2012?
-Viktor Granstav, en spelare som hade kunnat spela flera divisioner högre om han så velat...
 
Vem vinner Torslandas skytteliga 2012?
-Robin Örtendal leder för tillfället skytteligan med 8 mål. Ett duktigt nyförvärv som förhoppningsvis kommer fortsätta leverera även på hösten.
 
Vem är världens genom tiderna bästa fotbollspelare?
-Filip Thuresson och han blir bara bättre och bättre...
 
Vad har du för favoritsport förutom fotboll?
-Spelar sällan, men säger nog golf.
 
Får vi se dig i den gröna tröjan igen?
-Det kan mycket väl bli så, får se lite vad som händer når jag kommer hem från Tyskland.
 
Till sist, vad skall du göra i helgen?
-Skall iväg nu och fira mina klasskompisar som tagit sin examen. Imorgon blir det en fest på nån båt som jag inte vet namnet på... På söndag skall jag hjälpa en polare att flytta, vilket antagligen kommer bli fantastiskt jobbigt med tanke på lördagens upplägg.
 
Vi tackar Lindahl som tog sig tid och önskar honom välkommen tillbaka till Björkö efter sitt Tysklandsäventyr.
-Tack själva och lycka till på hösten!  

Serien vände med seger mot Väster

När serien vände och det återigen var dags för Björkö att möta Micke Nys gamla gäng Väster tog Björkö tillfället i akt att glädja hemmapubliken med seger och tre sköna poäng. Matchen slutade 2 - 1 efter mål av Emil "Thunderstruck" Thuresson och Johan "Nolanvinn" Forseström. "Nolan" var tillbaka efter skada och var så här glad efter matchen.
 

Veckan som utgick

Denna veckan utgår Veckan som gick med anledning av Julian Assanges försök att få asyl i Ecuador. Så skyll på Julle.

Fredagsprofilen - Niclas Ermesjö

Midsommarveckan är kommen och Björkö-bloggen har träffat en av lagets spelare som har varit med under hela 2000-talets resa. Den brutala och hänsynslösa forwarden Niclas Ermesjö kom till klubben i början av 2000-talet och är spelaren som alla älskar att ha i sitt lag men motståndarna fruktar. Det finns småsten att gå emot i stället för berg som hårde N.Erme brukar säga. Likt John Hartsson i spelstil, C. Ronaldos skor och försvarsgeneralen P.Erme i utseende älskar Björkösupportrarna naked number 11 och naked number 11 älskar sina fans. Denna vecka bombas Niclas Ermesjö ut här på Björkö-bloggen.
 
Hur har veckan varit?
-Tackar som frågar! Har spenderat 10 dagar på fotbolls-EM i Kiev med goa gubbar så den har varit bra bortsett från att Sverige inte gick vidare… Jobbade halvdag idag och nu är det långhelg så jag ska inte klaga.
 
Hur tycker du att vårsäsongen har varit?
-Den har varit bättre än jag trodde att den skulle bli när jag gjorde årets första träning i april. För egen del så har jag blandat och gett för mycket så där finns mer att önska.
 
Vad krävs för att behålla skeppet detta året?
-Nu kastar jag sten i glashus då jag inte är med mycket men… Främsta anledningen till att man spelar bra på match är att man spelar bra på träning samt har en gameplan. För att spela bra på träning så krävs det folk på träningar. Därför tror jag att alla ledare och spelare som är iblandade i och omkring A-laget måste se till att vi har en hög träningsnärvaro för att öka kvalitén i allt vi gör. Då kan vi få en riktigt trevlig höst! Gameplan har vi.
 
Om du fick välja ett nyförvärv som skulle förstärka laget nu inför hösten, vem skulle det vara och varför?
- En motiverad John Sjöberg.
 
Vem var den bästa fotbollsspelaren du spelat med och vad var det som gjorde honom så bra?
-I Björkö får jag nog säga John Sjöberg för att han gör som han vill på plan när han är motiverad. Ta t.ex. Skärgårdscupfinalen 2009 när han står med Stahre och Eken i ryggen och ”vilar” en stund med bollen under foten… kiss kiss...
 
Vad gör du när du inte spelar fotboll?
-Spelar Diablo 3 med en fejkskadad Victor Granstav och Tokin.
 
Vilket eller vilka är dina favoritlag förutom IFK Björkö?
-Bagglebo
 
Vem vinner IFK Björkös skytteliga 2012?
-Svår fråga då jag inte får säga mig själv så jag säger Fronk.
 
Vem är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna?
-Christiano Ronaldo och Robin Mos Andersson. De är bäst på att spegla sig.
 
Vem har sämst respektive bäst humor i IFK Björkös A-lag?
-Gaz har både och därför att han inte fattar att han är rolig.
 
Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?
-Dator, Diablo 3 och en 4G-dongel.
 
Till sist, vad ska du göra i midsommarhelgen?
-Ska snart hämta madamen på centralstationen, sedan midsommar i Hjuvik och Smögen på midsommardagen. Kanske åker förbi Öckerö och snor en julgran, jag får se…  
 
Vi tackar Niclas för pratstunden och önskar honom fortsatt lycka till under säsongen.
 

Värvningsbomben briserade på Björkövallen

Björkö tog emot Hovås/Billdal på Björkövallen under lördag. Matchen slutade 1 - 1 efter att ett av nyförvärven levererat. Joakim Hake satte Björkös mål. IFK Björkö presenterar stolt Joakim Hake och Patrik Falk. Två spännande värvningar som redan har gett avtryck bland spelare och fans.
 
 

Antikrundan - matchprogram

80-talet vart tog du vägen? 
Nåja, kanske inte 80-tal, men trots det svunna tider. För att med ord förklara hur gammalt matchprogrammet nedan är kan nämnas att detta är den från tiden då Niklas Ermesjö vägde mer än Peter Jonsson. Då förstår ni vilken tidsepok vi snackar om.
Matchen är mot Portugisiska FF i serie 6D.
 
 
 
 

Förlust mot Öckerö

I en tät och tillknäppt match förlorade ett modigt Björkö med 1 - 0 mot Öckerö. Den fina obesegrade sviten de gröna eleganterna haft byttes tvärt ut mot två raka försluster.

Matcher mellan Björkö och Öckerö bjuder alltid på mycket passion och heta känslor. Drabbningen hade också  som vanligt lockat mycket folk. Björkös supportrar på sydsidan och Öckerös på "norra-sitt". Dessutom "kuppade" Öckerös ö-kända(?!) firma Kannda'n Brattebergers "Västra stå" (läs berget bakom mål) så de lite mer beskedliga Björköbarna fick sitta i backen nedanför. Och i matchen i matchen, får man väl säga att det blev oavgjort. Öckeröfirman vann första halvlek och Björkös young-guns tog hem andra. Lika där alltså tills Öckerö diskvalificerade sig själva med ett smatterband.

På den välsandade planen var det inget av laget som tog något tydligt kommando. Spelet var allt annan än böljande. Det pågick ett ställningskrig på mittfältet som inget av laget lyckades bryta. Öckerö kom till derbyt med bland annat en tung 7 - 0 seger mot Mölnlycke i en match som enligt uppgift från en Öckerösupporter ska ha varit en match som liknande rysk gammal klapp-klapp-hockey.

- Vi var ruskigt bra. Alla mål i den matchen var riktiga klassmål, säger supportern som för sin egen säkerhets skull vill vara anonym. Från där jag kommer pratar man inte med motståndarna, tillägger han.

Matchen då? Jo, den spelades klart. Och efter cirka 30 minuter in i matchen kom målet som skulle bli dagens enda och helt avgörande. Filip Hammar i Öckerö rann igenom på vänsterkanten och satte bollen i nätmaskorna. Efter det orkade inte Björkö vända på steken utan lämnande den vidbränd på grillen för måsarna att festa på. 1 - 0 stod sig matchen ut och självklart var ingen nöjd.

- Tråkigt. Tungt. Vi tar dem i cupen, hördes från både läktare och omklädningsrum.

Grattis Öckerö till en inte asbra match men tre poäng som ni hämtade med respekt och känsla. I det grön-vita lägret handlar det om att slicka sina sår och komma tillbaka, starkare, mer bestämda och framför allt - snyggare.

Veckan som gick - vecka 24

Spanien imponerade minst sagt mot Irland. Nu är inte Irland Spanien, eller Tyskland, men det är ändå ett EM-slutspel...
***
Leo Messi gjorde mål efter en rusch från halvplan. Avslutningen satt i krysset och betydde hat-trick och seger med 4-3. Motståndet? Brasilien.
***
...Sverige, ack detta Sverige. Kan vi inte bara glädja oss åt att vara i EM?
***
Tobias skor längtar till midsommar.
***
Konung prickade in Tysklad och Portugal som de lag som skull gå vidare från grupp B - så rätt han fick.
***
Det var något visst något ö-derby i helgen. Enligt Janne-Honung vann Björkö rättvist. Fortfarande obesegrade alltså.


Fredagsprofilen - Jonna Andersson

Denna vecka har björköbloggen träffat en av spelarfruarna i laget. Janne Honung-Konungs sambo Jonna har ett fotbollsintresse som är långt upp över öronen. Kärlek och passion är två viktiga ingredienser till en bra kaka och det har verkligen tjejen från Stockholm när det gäller fotbollsmatcher. Hennes vinnarskalle tas ofta fram då det kommer till tävling och när Barcelona inte spelar bra kan det ryka en och annan fjärrkontroll. Vi träffade journalisten med det stora hjärtat för en pratstund om fotboll, livet och vilka som vinner EM. Varsegoda!

Hur har veckan varit?
-Mycket fotboll varvat med jobb plus ett lägenhetsköp så det finns inte mycket att klaga på.

Du har ju ett stort fotbollsintresse. Har du själv varit spelare?
-Min karriär var mycket kort, närmare bestämt 10 minuter i mål som 6-åring. När tränaren sköt ett skott blev jag rädd, började gråta och gick aldrig mer tillbaka.

Vad är ditt bästa fotbollsminne?
-Oj det finns många. Men ska jag välja ett får det bli när Hammarby vann Allsvenska för första och enda gången 2001. Men det var inte helt fel när Barca vann champions förra året heller.

Just Barcelona vet ju vi om ligger dig varmt om hjärtat. Messi är väl också en favorit misstänker vi. Numera kallas din man Janne för ”Nessi” Finns likheterna kring dem på plan eller vad skiljer dem i så fall?
-Haha, likheterna är kanske inte så många men båda två är helt klart viktiga spelare för sina lag. Fotbollen är viktigast, inga divor, ingen fåfänga och löjligt glada när de gör något bra på planen.

Vad gör du när du är ledig?
-Passar upp på Nessi för det mesta, men det blir en del träning och skoj med goda vänner också.

Vad tror du om Björkös chanser i div 4 denna säsong?
-Bollen är rund men jag skulle tro att de placerar sig i mitten.

Vilka vinner EM?
-Tyskland.

Vem är världens genomtiderna bästa fotbollsspelare?
-Messi. 

Världens bästa film?
-Jag älskar allt från koonkanon production.

Vad lagar du helst för mat?
-Det frågar ni bara för att jag är kvinna och ni tycker att jag ska stå vid spisen.

Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?
-Nessi, Messi och en rökig Laphroaig.

Till sist, vad skall du göra i helgen?
-Jag ska dricka champagne och roa mig på en 30-årsfest med Paristema.

Vi tackar Jonna för pratstunden och tack för supportstödet till våra gröna eliganter.

Blåtung förlust mot ett av de bättre lagen

Förra matchen, mot Donsö, har inte refererats på bloggen på grund av att bloggm@ster har annat att göra. Här kommer refereratet från förlustmatchen mot SG97. Kopierat och klippt från IFK Björkös hemsida. 

Sen förlust, röda kort, osportsligt uppträdande och Emil Granstav. De två sistnämnda elementen har inget att göra med varandra. Detta är ingressen för följande referat.

Blytung förlust mot ett starkt SG97.  Första halvlek inleder vi bra. Vi försöker rulla boll och gör det riktigt bra över stora delar av plan. Vi kommer till ett par nästan-lägen som dessvärre inte resulterar. Efter c:a 20 minuter tar SG över spelet en del efter att Fralle fått en rejäl tryckare i ryggen och tvingats till ett byte. Vi får inte fast bollen på samma sätt och hittar inte lika rätt i våra positioner efter det. SG försöker också rulla boll och trycka in bollar efter backen bakom vår backlinje. MO gör ett par riktigt bra räddningar och det är skönt att ha en keeper som gör avgörande räddningar där bak.

Jobbar tillbaka
Vi jobbar oss tillbaka skapligt de sista minutrarna av första och jämnar ut spelet lite grann. 0-0 står sig till paus. I andra kommer Fralle tillbaka in på plan och och vi inleder andra halvlek bra. Vi försöker rulla oss upp i banan och kommer till ett par bra chanser. Vi har bl.a en boll som dansar på mållinjen efter att Niklas Karlsson nickat ett inlägg. Karlsson själv ansåg den inne men varken huvuddomaren eller assisterande såg likadant och 0-0 stod sig.
Osportsligt uppträdande
Strax efter kom en avgörande situation för matchen. Emil Granstav som just hoppat in slår en fin passning till Fralle som är på väg igenom. SG:s mittback hinner upp Fralle tacklar. Många grön-vita ropar efter straff men domaren vinkar avvärjande. Fralle blir liggande kvar med smärtor i SG:s straffområde bredvid målvakten som ändå väljer att starta spelet på vänsterbacken. Vänsterbacken väljer också att ignorera Fralles smärtor och drar igång ett anfall. Fler och fler spelare reagerar på osportsligheten hos SG:s spelare men Mini tar det för långt och skriker ut något väldigt olämpligt till SG:s spelare som inte ville slå ut bollen. Solklart rött kort och SG kan ta över taktpinnen.

Bra försvarsspel
Vi satsar efter detta mycket på att ligga rätt i försvarsspelet och kontra. SG för spelet och skapar en del chanser men MO är omutlig. Vi kommer upp och hotar lite grann och Fralle hade en bra chans att spela fram Jagi som hade haft öppet mål men en försvarare kom emellan. I 87 får SG en frispark från kanten och spelaren slår den riktigt bra. Matte går upp i duell med en forward och vem som var sist på bollen är ännu inte helt klarlagt. Bollen går iaf i en båge över MO och in strax under ribban och det kändes överjordiskt tungt. Resultatet stod sig matchen ut och det blir en sur förlust. Trots allt ska vi hålla huvudet högt, SG är ett utav de bättre lagen vi har mött i år och vi står upp bra hela matchen trots en man mindre i 25 minuter.

Laget som spelade
Gurra Tommy - Fralle - Linus Mini - Niklas Karlsson Filip - Matte - Patrik - Johan Fransson MO
Bänk: Tobbe - Robin A - Wiseman - Jagi - Emil G

Veckan som gick - vecka 23

Härligt att se både Tommy och Ridley tillbaka på Björkövallen igen. Ridley drog även på sig sin tröja nummer 17 under tisdagens b-lagsmatch och spelade närmare 80 minuter vilket får ses som imponerande med endast 2 träningar på 8 månader i kroppen.
***
Den alltid lika sympatiske Joakim Elv hittade ut till Björkö under torsdagen och passade på att besöka A-laget träning. Dessvärre hade han glömt sina fotbollsskor i Skövde så det blev inget tränande denna gången.
***
Öckerö slår Mölnlycke hemma med 7-0 och börjar visa form inför det klassiska derbyt mot de gröna.
***
Förra årets mittfältsprofil Erik Alexandersson kunde också skymtas på plan vid torsdagens träning.  Han kunde rapportera positiva resultat från sin första tid i Torslandas juniorer. Serieledning och provpel med Torslanda A-lag.
***
Det är visst något EM på gång. Hockey eller?


Fredagsprofilen - Victor Granstav

Fredagsprofilen har denna vecka träffat vesslan från mösen. Efter många år med att ha satt skräck i motståndarnas backlinje med sin snabbhet och blixtsnabba dragningar orkade inte ljumskarna stå emot längre. Den smäckra, tekniske forwarden med lätt till utbrott och alltid svar på tal som vi lärt oss älska så mycket på Björkövallen har numera hittat lugnet, harmoni och nirvana på gymmet istället. Men längtan efter omklädningsrummet, doften av nyklippt gräs av Tord och den lätt fräna doften av nykritade linjer av Bosse är större än någonsin för den numera tvåbarnspappan. Vi träffade Victor för och se hur rehabiliteringen går, om det blir Björkö efter skadan samt prata lite gamla minnen.     

Hur har veckan varit?
-Riktigt bra! Har börjat jobba på allvar efter en lång sjukskrivning.

Du opererade dig i vintras för ljumskarna. Hur går det med rehabiliteringen?
-Rehabiliteringen flöt på mycket bra. Fick ett lite bakslag efter 10 veckor, tur var så räckte med en veckas vila. Suget att spela är stort nu.

Innan säsongen drog igång var du och kände på Jonsered. Rykterna gick att du var klar och folk har ju spekulerat hit och dit när du kommer tillbaka efter din skada. Får vi något svar på hur det kommer bli eller hur det är?
-Ah jo jag vet. Peter J, även känd i låten "Han är vit, han är grön", började som andra tränare i Jonsered. Därav att jag är med där och tränar. Jag har faktiskt inte tränat fotboll på länge nu tackvare bakslag och sjukt barn plus jobb. Svaret kommer inom kort då jag vet hur det känns i ljumskar/höften när jag kör 100%. Som sagt man är sugen.

Hur tycker du att laget har skött sig utan dig än så länge?
-Tycker Göran har en tydlig spel idé, vilket visar sig har börjat fungera nu när poängen trillar in. Lill Mo(Johan) har kommit in i sin roll bra på mitten mycket bra, riktig krigare!

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?
-När Berra skulle skjuta en straff mot hönö. Ledde med 8-0 och Berra la bollen på straffpunkten och siktade på krysset och missade ganska brutalt, droppar kommentaren siktade på krysset. Kaxigt! (Vi var runt 8 år) Skärgårdsguldet 2011 va riktigt kul eftersom vi var så många från Björkö, dock hade jag och min bror Linus samt Fralle redan ställt ut skorna för vi visste att vi skulle vinna.

Vem är den bästa fotbollspelaren du spelat med och vad gjorde honom så bra?
-Bryngel, hans kyla för avslut är ruggigt!

Vad lagar du helst för mat?
-Grillar gärna vid den här årstiden. Gärna nån god sås till.

Vilka vinner EM och vem blir Em:s skyttekung?
-Sverige, Zlatan. 

Vilka är dina favoritlag efter IFK Björkö?
-Newcastle Utd!

Vem är världens genom tiderna bästa fotbollspelare förutom dig själv?
-Ronaldo. (Brasilien)

Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö?
-Dator, 4G Internet dongel, Diablo 3.

Till sist vad skall du göra i helgen?
-Skall ha dop för min dotter Joy-Li och jobba på söndag.

Vi tackar Victor för pratstunden och hoppas få se honom på gräsmattan snart igen.

Spelande tränare mot Warta

Ett efterlängtat inhopp och goda vitsord från motståndarna. Det tillsammans med 4-1 segern tar vi med oss från bortamatchen i reservlagsserien mot Warta.

Vi börjar med inhoppet. Sist han spelade, borta mot Styrsö i Skärdgårdscupen i fjol, vann Björkö turneringen. I tisdagens bortamatch mot Warta satt återigen andretränare Andreas Andreasson på bänken, då liksom nu, med sin vapendragare Jacob Åstrand. Och som det så ofta gör med vinnarskallen @Gavven82 i laget tog Björkö en fin skalp mot ett ungt och bollskickligt Warta.

- Jag väntade till rätt läge och satte sedan in mig själv i en relativt fri nummer nio-roll, säger Andreasson efter matchen.

- Han är bara ute efter att gå om mig i matchligan, säger en av Björkös mest erfarna spelare genom tiderna, Anders Fransson.

När mål
Men helt ofarlig var inte den gode Andy. I matchminut 78 blir han fint framspelade av långhalmet Jagi. Lerhalmet (Andreas) tittar upp och ser att krysset är ledigt. Med en stenhård bredsida slår han till bollen.

- Jag var på väg att skriva 4-1 i mitt anteckningblock, kommenterar Fritte efter matchen.

Men Andreas hade andra planer. Istället för till krysset letade sig bollen snett bakåt till en fri Björköspelare som dessvärre var oförberedd på ass.coachs geniala passning.

Beröm efter matchen
Efter matchen fick Björkö beröm av Warta. En av hemmalagets mer rutinerade spelare talade om ett kompakt spel som var svårt att komma runt och igenom.

- Ni är bra, mycket kompakta på mitten. Vi ses i trean, sa Wartas nummer tio efter att lagen tackat varandra, domaren och publiken (läs H@sse Boss och Fritte samt några unknown hemmafans)

Många lyfte sig
Björkö var rejält decimerat inför matchen och det var länge oklart om man skulle få ihop lag. Tillslut blev det ändå match, med två avbytare - Gavven och Jagi.

Tobias gjorde en strålande match i mål. Genomskärare, inlägg och långa skott. Allt hanterade den långe. Vid målet fick han se sig överspelad efter att Janne Konung tappat i sin markering. (Forwarden var assnabb)

Backlinjen spelade stabilt och ytterbackasparet kompletterar varandra strålande. Filip med sin resoluta "raktfram-stil" kommer ofta med upp i anfall och fick dagen till ära vara med och måla. På andra sidan, högerbacken, har Johan Fransson en annan spelstil då han, genom oerhört snabba fötter, ofta tar flera steg in i banan och sätter sina lagkamrater i bra lägen - eller kommer till skottläge själv. 

Ny Linus
Cred till Mos och Ridley som låste mittfältet bra. När tröttheten kom smygande blev det tyngre men båda återhämtade sig snabbt och höll emot bra. Thuresson som mittback gjorde som så ofta en strålande insats. 

Två som hittade varandra (nästan bättre än Jagi och ass.coach) var Forse och Fralle som får utstå utnämnadet till matchens lirare. Tillsammans med Gurra och Sebbe gjorde de lite som de ville med Wartas försvar och att matchen inte slutade med större seger får Warta tacka högre makter för (eller Gurras snéa fötter). 

Forse sprang ikapp med kvällens ganska hårda ostanvind (och vann åtminstone fyra gånger). Fralle dök upp på väl valda platser och ställde sig vägg med Forse - och tillslut kom målet från Forses fötter som betydde 4-1.

Matchen bästa
Bara att välja och vraka här. Jagi gjorde mål, Gavven spelade eller Forse och Fralles samarbete eller varför inte att Mos vid säkert tio tillfällen tog jobbet för ytterbackar när dessa gled iväg på offensiva räder. Men jag får nog välja att utnämna mig själv här. När matchen var 87 minuter gammal stack Wartas bästa spelare, nummer tio, iväg på en offensiva löpning. Han sprang mot bollen och Janne Konung visade att gammal är äldst när han tog sats, siktade på bollen och kastade sig i ultra-rapid för att glidtackla bollen bort till Eketrägatan - men missade hela skiten. Skam den som ger sig sa Janne och sprang efter bollen och blev bortgjord ännu en gång.

Matchens sämsta
Johan Fransson lämnade planen skadad efter att en Wartaspelare tappat huvudet helt och sprungit fem meter och satsat allt han hade mot Johans vader. Att han inte fick rött kort i det läget anser många experter (Fritte) vara en smärre domarskandal. Oklart hur läget är med Fransson. Också Sebbe fick avbryta matchen efter känningar i ljumskarna.

Resultat och målskyttar
4-1 (3-1)
Självmål
Warta
Filip
Jagi
Forse

Laget som spelade
Torbjörn
Fransson - Nessi - Thure - Thure
Gåtan - Mos - Fralle
Forse - Gurra - Sebbe 
Jagi, Gavven

Tack till Malin Sandrström som tagit bilden

Veckan som gick - vecka 22

Ingen Haile Gebrselassie i sommarens London-OS. Han blev bara sjua i uttagningsloppet. Tråkigt, OS har blivit en profil fattigare.
***
Älvsborg tyckte i sin matchrapport att de rullade bollen fint inom laget. Inte riktigt den bilden Björkö-bloggen tar med sig från den matchen...
***
Nessi briljerar inte bara på plan eller på avbytarbänken. I TV-spelssoffan är han kung efter att ha slagit Berra och Hugoson i VM-finalen i FIFA med 5 - 1.
***
...för de verkar gilla långbollar. De gillar långbollar så mycket att deras första, andra och tredje alternativ är långboll. När ytterbacken sportsligt skulle slå tillbaka bollen efter att Björköspelare slagit den till inkast då vi hade en skada slog ytterbacken en så lång boll mot mål att den höll på att passera Målvakts-Mo...
***
Sveriges U-21 imponerade mot Ukraina men inte i positiv bemärkelse, 0-6 i baken och fördel Ukraina mentalt kanske inför A-landslagets stundande EM-slutspel i sommar.
***
...men inget ont om ytterbacken. Man gör som man kan och blir lärd. Är det långbollar som gäller så är det...
***
Med sex personer på torsdagsträningen blev det kvadratspel i en timme och sedan fotbollstennis. Lärdomar: Tobbe är lång (många tunnlar på kvadraten) Göran är stel (mycket jaga boll i mitten på kvadraten) och William är oroväckande bra på fotbollstennis (kanske inte skulle blivit målvakt)
***
...och uppenbarligen är det effektivt. Efter åtta omgångar leder man ligan, relativt överlägset.
***
Tobbes skor har på allvar kommit in i gänget. Det ryktas om en öl med Mos och hans keps på "chezz" till helgen... 
***
...älskar Tobbes skor. Det är så himla härligt med Tobbes skor, kommenterar Mos själv.
***
Mot Island såg Sverige ut som Europamästare efter en kvart och som Sverige efter 90 minuter. Matchens bästa? Är speakern som valde lagens lirare. Ragnar Sigurdsson i Island och Tobbe Hysén i Sverige...
***
Every man dies, not every man really lives. Episkt.
***
...matchen spelades på Gamla Ullevi om någon missat. En annan kandidat till landskampens bästa utspelade sig innan matchen ens hade startat. Sveriges startelva skulle presenteras i form av att barn i 10-års åldern klätt sig som de elva startande svenska spelarna och skulle i samband med att speakern ropade ut namnen ta plats på de positioner som respektive spelare skulle starta matchen i. Jobbigt då att vattenspridarna skulle vara på samtidigt för att preparera planen inför kommande match. Enligt uppgift ska barnet som fick illustrera Kim Källström blivit blötast då han hamnade mitt i en vattenstråle men ändå lojalt stått kvar i sin angivna position.  

Fredagsprofilen - Emil Thuresson

Björköbloggen har denna vecka träffat försvarsgeneralen, muren eller varför inte Kung Thure som han omnämdes till efter skärgårdscupsfinalen 2011 där han var briljant. Annars är han även känd som Arga tågbyggarn, limE eller Nervo-Pelle. Emil Thuresson som idag är en av centralfigurerna i laget då han både används som mittback och central mittfältare är en ikon på Björkövallen med sin karismatiska spelstil. Han tillhör numera den äldre generationen i laget trots sin ringa ålder men fortfarande brinner det över när det går emot. Framför allt när han spelar i samma lag på träning som sin julgransfotade lillebror Arga Elektrikern samt svåger Sne-seglarn som inte presterar som de skall enligt limE. Björköbloggen presenterar stolt stålet från Wiselgren.

Hur har veckan varit?
-Veckan har varit bra. Skönt att den extrema värmen har lagt sig. Jag är inget större fan av sommaren om jag skall vara ärlig. Föredrar hösten med alla dess färger istället. 

Hur är läget i laget nu när det snart gått halva säsongen?
-Läget är bra. Trots diverse gubbar på skadelistan så är moralen på topp. Kan bero på att vi haft en del välförtjänt flyt de senaste matcherna.

Finns det någon du skulle vilja ge extra plus för hans insatser just denna vecka?
-Niklas Karlssons insats i tisdags mot Älvsborg var fenomenal. Målvakts-MO är het just nu också.

Om du fick välja ett nyförvärv som skulle förstärka laget nu i sommar, vem skulle det vara och varför?
-Drömvärvningen har alltid varit Hammarbys klassiska kantlöpare Christer Fürst. Annars valfri offensiv mittfältare/anfallare som är tvåfotad och gör mycket mål. Med andra ord få Tillbaka Linus Granstav från avstängning och skada så fort som möjligt.

Vem var den bästa fotbollsspelaren du spelat med och vad var det som gjorde honom så bra?
-Bryngel, Fralle och Micke-ny. Skulle man ”frankensteina” dessa tre skulle de vara överlägset bäst på plan, omklädningsrum och fest.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?
-Gustavs cup-guldet 06. Skärgårdscupen 2011.

Vilket eller vilka är ditt favoritlag förutom IFK Björkö?
-GAIS, Liverpool och SH84.

Vem är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna?
-Christer Fürst.

Vilka vinner EM 2012?
-Polen. 

Vem vinner IFK Björkös assistliga och vem vinner skytteligan?
-Ass: Nerme mål: Siljat (trots knäskada hoppar han in en match och gör sitt tredje mål vilket räcker).

Vem har bäst respektive sämst humor i Björkö?
-Gaaaz har bäst och sämst på samma gång, casual humor kallas det.

Till sist, vad ska du göra i helgen?
-Jobba.

Vi tackar Emil för pratstunden och önskar honom lycka till resten av säsongen.

RSS 2.0