Alla till Björkövallen!!

Återigen är det dags för ny hemmamatch på Björkövallen. Denna gången gästar Balltorps FF oss på lördag 3/5 kl 14:00. På med halsduken och kom och stötta de gröna eliganterna!
 

Bloggen flyttar in är tillbaka

Succéprogrammet är äntligen tillbaka efter ett välförtjänt påskledighet. Vi går ut starkare än någonsin med Mos Robin "Mos" Andersson Mos som gästar fjolårets spelare i klubben, Anton Hjalmarsson hemma vid Korsvägen i kärnan av Göteborg. Där bor den skånskaste av skåningar och den grönvita mittfältaren. Fram med ordboken och höj volymen för detta blir svårtytt.

 

Redaktionen


Referat från matchen mot FC Fiskebäck

Följ länken och läs det på hemsidan.
 
http://www.laget.se/IFKBJORKO/News/3503100/Oavgjort-2-2-mot-Fiskeback

Hemmamatch

Då var det dags för de gröna eleganternas andra hemmamatch 2014. Efter tre raka segrar och senast mot Kaverös med 6-3 tar vi emot FC Fiskbäck hemma kl 14:00. Äntligen är nya läktarn klar, äntligen är vi på Björkövallen igen.
 

Referat från matchen mot Kaverös

Följ länken och läs det på hemsidan.

http://www.laget.se/IFKBJORKO/News/3492011/Malkalas-och-seger-6-3-mot-Kaveros-BK

Björköseger mot Kaverös

Björkö på vann på Ruddalen mot Kaverös med 6-3. Björkö var hela tiden det bättre laget men Kavven bet sig kvar och reducerade till ettmålsunderläge hela tiden fram till 4-3. Då avgjorde Björkö matchen genom Olausson (nyförvärv) och Ridley.

Fångade bara två av målen på film idag men det är väl bättre än inget. Klicka på länken för att se dom.

http://youtu.be/-bR0Npy7aDM


Malin Sandström är ny ordförande i IFK Björkö

Sedan en tid tillbaka är det klar att Malin Sandström blir ny ordförande i IFK Björkö. Hon har nyligen flyttat tillbaka till Björkö tillsammans med sin man Andreas och deras ettåriga son Aston. Familjen Sandström har bosatt sig i Leos gamla hus, och vad passar väl bättre med en ordförande som själv kan skotta grusplan när det snöar till vintern. Björköbloggen har fått en intervju med den nya ordföranden.
 

1, Grattis Malin, hur känns det att ha blivit ordförande för IFK Björkö?

       Jo, det känns både kul och förväntansfullt. Känner att det är ett stort ansvar att ta över efter Stefan Granstav som gjort ett hästjobb för föreningen som ordförande. Ska försöka förvalta förtroendet på bästa möjliga sätt.

 

2, Du, och många andra i styrelsen är ganska unga, är det ett generationsskifte vi ser?

     – Ja, det kan man kanske säga. Men vi har ju några äldre kvar som håller upp medelåldern. De äldre är ju också rutinerade styrelsemedlemmar som stöttar oss unga. Tror det kommer att bli ett bra år med de nya kreativa styrelsemedlemmarna.

 

3, Vad kan du tillföra som ordförande?

      Jag tror att mina styrkor är att jag gillar förändringsarbete och är villig att ta tag i saker som ska göras. Jag är uppväxt med IFK Björkö och därmed medveten vad föreningslivet innebär, men också med vad föreningslivet ger.

4, Du är historisk som Björkös första kvinnliga ordförande, hur ser du på det?

      Jo, det är väl kul. Tycker inte att det är så märkvärdigt. Jag hoppas att uppdraget ligger på personen och inte på könet.

 

5, Finns det några speciella områden som du ser potential i inom föreningen?

       Alla områden har sina potentialer. Tycker att det är riktigt kul att ungdomsverksamheten i föreningen tagit ett steg i utvecklingen, mycket tack vare Peter.

 

6, Du bor ju väldigt nära fotbollsplanen, kan man förvänta sig att ordförande kommer att hålla grusplan ren från snö under vintern?

      Tror faktiskt inte det ligger i mitt uppdrag. Är det så får jag nog ta och fördela om den sysslan. Skottar inte ens bort snön hemma. Det tillhör Andreas sysslor.


Björköbloggen tycker att Malin är ett utmärkt val av ordförande och önskar henne all lycka och framgång i sitt arbete.

 

Sista pusselbiten

IFK Björkö gör klart med ett nyförvärv i elfte timmen. Vi är stolta att vi lyckats knyta till oss Björkösonen Jimmy Olausson. Alla papper är inskickade till förbundet och vi hoppas att Jimmy blir klar till omgång 3.

-Jimmy är en klasspelare som vi haft ögonen på länge. Han helst spelar centralt på mittfältet eller i backlinjen säger värvningsansvarig Martin Grusell.

 

Jimmy kommer närmast från Torslanda IK där han huserat med a-laget. IFK Björkö hoppas att Jimmy kommer utvecklas bra i klubben och ta steget tillbaka till Torslanda IK snart igen om han själv vill.

-Även om vi är nöjda med vår trupp så kan man inte tacka nej till en spelare av Jimmys kaliber. Nyförvärven levererade bra i premiären. Björn höll nollan och Frank leder den interna skytteligan – say no more säger rekryteringsansvarig Martin Grusell med ett leende. 

 

Är det färdigvärvat?

-Det är en ständigt pågående process. Självklart hade jag önskat att vi alltid hade 25 man på varje träning, men det är inte lätt att hitta truppspelare till div 5. I dagens trupp så kan alla gå in och spela från start och det är bra konkurrans. Men som sagt det är en ständigt pågående process och vi håller koll på spelare i lokalfotbollen och i dagsläget kan jag inte kommentera några mer namn konstaterar Martin .

 

-Det känns bra. Skall bli kul och spela med Björkö säger en glad Jimmy när vi träffade honom på senaste träningen.

 

IFK Björkö hälsar Jimmy Olausson hjärtligt välkommen tillbaka det är riktigt roligt att han valt att komma tillbaka till den gröna tröjan. Ännu än förlorad son tillbaka där allt började.

 

 

Redaktionen


Hemmapremiär

IFK Björkö tar emot Hällesåker IF i säsongens första hemmamatch. Efter seger med 7-0 över Sandarna BK kommer de gröna eliganterna med stort självförtroende till hemmapremiären som går av stapeln på Hovgården då Björkövallen inte är spelklar.

Kom och se Kapten SOC, Bröderna Thuresseon, nya Målvakts-Björn och alla andra hjältar på lördag. Matchstart 15:15. #viärbjörkö
 Redaktionen


Seger i premiären

7-0 slutade premiären. Björkö körde över Sandarna på Majvallen. Märkligt att minnas att bara för några år sedan var Sandarna riktigt vassa och vi vann nästan aldrig när vi mötte dom i deras borg. Jag lyckades fånga några av målen på video. Håll till godo.

http://youtu.be/2nMoo_jtxEo

Björkö får ny styrelse

Flera nya namn presenteras i Björkös styrelse efter söndagens årsmöte. En hel del spännande värvningar gör att Björkös administrativa framtid ser ljus ut.
 
Malin Sandström, som nyligen väldigt passande flyttat in i Leos gamla hus vid ingången till grusplan blir ny ordförande. Väldigt roligt tycker Bloggen. Grattis till Malin och lycka till. Men visst är det med en tår i ögat man inte längre kan kalla herr Granstav för ordförande längre. Här följer en lista och kommentarer om den nya styrelsen.
 
Ordförande: Malin Sandström
Malin känns som ett stabilt och bra val. Jag som känt Malin länge vet att hon är trogen sin uppgift, lojal och lösningsorienterad. Jag är övertygad om att Malin kommer att leda IFK Björkö till framgång.
 
Sekreterare: Jonas Rosengren
Den som ger styrelsen lite etniskt blandning. Skånskan blir ett piggt inslag i debatten i klubbstugan.
 
Kassör: Emil Mattsson
 
Väldigt bra med pengar. Emil har sålt GT sedan, som Emil brukar säga, Jesus gick i kortbyxor, och det som Emil inte vet om ören och kronor är inte värt att veta. Förväntar mig stordåd.
 
Ledamot: Micael Wigerud
Trygg, duktig och riktigt snygg. När mediastormen blåser öronen av ordförande och både Björkö-Nytt och Öckerö-Tidningen står och bankar på porten. Då skickar ordförande Malin ut "Mannen med det gyllene leendet" för att fyra av avväpnande skratt och kloka inspel.
 
Ledamot: Martin Grusell
 
Martin har två sidor. Han är både ett framtidsnamn och en stark faktor i dagsläget. Förtroende hos spelar i a-laget och en goda kontakter i framför allt Italien. Viktigt kugge.
 
Ledamot: Peter Tunstad
Tungt namn. Peter sägs ha varit nära att lockas bort till jobbet som sportchef för IFK Göteborg men Blåvitt fick vända sig till sitt andranamn Mats Gren när Peter tackade nej för att jobba mer med Björkö.
 
Ledamot: Eilert Granstav
"Det känns skönt att veta att det alltid finns en skruvmejsel nära". Berras kommentar när Eilert blev invald. Men Eilert är så klart mer än så. Med sin rutin och erfarenhet kommer han att bli oerhört viktigt för att guide den unga rådiga styrelsen mot stordåd.
 
 
Ledamot: Frida Fransson
Bra på mycket och en naturlig styrelsebegåvning. Tydlig och rak i sin kommunikaton och kommer att tillföra mycket.
 
Suppleant: Johannes Andreasson
Johannes har ett finger med i väldigt mycket i föreningen. Ett framtidsnamn som ni kommer att få se mer av. Kom ihåg var ni läste det först.
 
Suppleant: Tobias Wigerud
Wigen nummer två. För även en frontman, ledare och idol (läs Michael Wigerud) kan bli sjuk. Och vem är då bättre att rycka in än lillebrorsan. "Lite yngre, lite fräschare", som Berra brukar säga.
 
Suppleant: Max Rasper
Han har växt upp med fotbollsplanen utanför sitt fönster och när vi andra sprang till färjan och tillbaka på 20 minuter sprang Max på 14. Och då hade han löptränat tidigare på dagen. Ett konditionsmonster som lovar uthållighet och maxfart till styrelsen.
 
Som ni ser är det en ung och anfallsinriktad styrelse. Bloggen önskar styrelsen lycka till. Jag arbetar för tillfället på att få till en intervju med både den nya och den avgående ordförande. Håll ut. Ni ser både på bilden här nedan.
 
 
 
 

RSS 2.0