Back on track - seger mot Hällesåker

Serien är superjämn och de flesta har väl slutat tippa slutresultaten. Man har liksom ingen hjälp av hur det har sett ut förut för alla verkar kunna slå alla. Björkös förlust, 0-3 mot Eriksberg följdes på lördagen upp med en stabil seger med 6 -3 mot Hällesåker på Björkövallen

I bortalaget spelade seriens andra mulspruta. Nummer ett är vår egen Sebastian Karlsson. I matchprogrammet som Mr Grusell skrivit samman konstaterades att den av de båda som gjorde flest mål skulle ta tre pinnar. Att ingen av dem skulle göra något verkade vara uteslutet.

Jag såg inte första halvlek men rapporten sa att Björkö ledde med 3-2 efter att ha fått en straff alldeles i slutet av halvleken. Sebastian hade gjort två, Hällesåkers målkanon (namn någon?) hade gjort ett. Grusells tips såg ut att hålla.

Andra halvlekens fotboll presterades på en nivå som gör det väldigt svårt för motståndarna att hänga med. Det inte speciellt lång tid innan Björkö gjorde både 4-2, 5-2 och 6-2. Hällesåker tröstmålade i slutet av matchen med ett skott som Mo gjorde rätt i att inte rädda för att inte riskera skjutskador.

Björkös 4-2 var ett oerhört vackert mål där bollen drevs upp längs vänsterkanten (jag tror det var av Forse), spelades in och där SoC träffade stolpen, returen mitt framför mål superäddades när Mini krutade på och i momentet efteråt nickades bollen in av Forse.

SoC gjorde tre mål. Hällesåkers målspruta gjorde ett. Grusells förhandsanalys visade sig stämma. Den av de två som gjorde flest mål skulle bärga tre pinnar åt sitt lag. Thuresson delade efter matchen ut The Pink Hat till hat-trickhjälten.

Men det ska tilläggas att många var riktigt bra denna lördag. Björkö kom till matchstart utan en del viktiga spelare och allt eftersom matchen pågick gjordes flera byten. Trots det kom spelare in och fortsatte Björködominansen.

Övriga målskyttar var Forsmark och Nicke Brunsås. Johan Henriksson byttes in och debuterade därmed i Björkös A-lag. Med all ödmjukhet inför Fralle, Lin, Vekk, Berra och Super-Gaveln. Med generationen av unga talanger som poppar upp i dagens Björkö ser ut att kunna bräcka det som legendarerna i det som kommit att kallas den gyllene generstionen åstadkommit. I klarspråk: Johan, Forse, Forsa visade att IFK Björkös framtid ser ljus ut.

Plus också till Mattsson Mattsson som alltid tar sig tid till publiken.

Samt till Fralle som kör elbil. Tack för allt.
Och grattis till Aston Andreas Fritte Sandström till ditt namn. (Korvens pojk döptes efter matchen)