Superproffsen glänste i förlustmatch

En världsmästare, och så världens mästare. Det var de två nummer fyrorna som blickarna riktades mot på Velebit Stadium (kapacitet 44, 000).
 
Nummer fyra i hemmalaget Velebit, den tidigare allsvenska stjärnan och VM-spelaren Teddy Lucic spelade i anfallet mot bortalagets stora namn, Jonathan "Jan-Jan" Neselrot. Neselrot spelar liksom Lucic (och Fabregas och Josep Guardiola) med nummer fyra på ryggen.
 
Lucic briljerade i anfallet och understödd av hemmalagets spelskickliga nummer 10 gjorde han ett av sex Velebitsmål.
 
– Vi fokuserade på deras riktiga anfallare och hade svårt att få grepp om en avig Lucic, sa en uppgiven Mauritz efter matchen.
 
– Det påminner mig lite om när New York Islanders spelade Stanley Cup-final mot Edmonton Oilers drömlag 1985. Islander hade stenkoll på den store mästaren Wayne Gretsky, men nummer 11, Mark Messier fick de ingen ordning på.
 
Torbjörn upprörd
En som inte var imponerad av Teddy Lucic meriter var Björkös målvakt Tobbe Torbjörn. När Lucic rullade in 4 - 0 bakom Torben blev han vansinnig och menade att en helt omarkerad Lucic stått snett framför den assisterade spelaren och därför stod offside. Björköbloggen väljer att inte ta ställning i dispyten.
 
Velebits mycket fina anläggnig med en imponerande läktare i kroattiska färger gapade tom. Publiksiffran räknades snabbt ihop till tre. En skadad hemmaspelare, Målvakts-Mo och coach Göran.
 
Matchen förlorades med 6 - 0 och det är inte mycket att säga om det. Det enda positiva, förutom det trevliga i att spela mot VM-spelare, var att det äntligen finns en fest som även Målvakts-Mo kommer in på utan att visa leg. Se bilden nedan som är hämtad från Velebits lokaler.
 
 
Fotnot: Teddy Lucic har egentligen inte vunnit VM men det passade bra in i ingressen att påskina att han gjort det.
 
Text och bild: Jonathan Neselrot
 
 

Kommentarer
Postat av: Berne

Egentligen inte vunnit VM??

2013-05-14 @ 15:49:21
Postat av: Redaktionen

Berne var försiktig med semantiska kommentarer.

2013-05-14 @ 22:04:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0