GAIK - Björkö: Seger mot serieledarna

De gröna eleganterna tog sin andra raka seger och tredje för säsongen. De ca 15 tillresta supporterna fick se mästerlig koncentration under de 90 minuterna som spelades på Klarebergsvallen. GAIK som stod för motståndet fick smaka på nya, härliga, koncentrerade eleganter i sitt bortaspel. 0-5 (0-2) ger ytterligare krydda i målskillnaden som för tillfälligt är 9-0 på de två senaste matcherna.
–Underbart att få hålla nollan igen säger den lite lätt tå-skadade Målvakts-MO.

Då det inledande bortaspelet i år bjudit på bra anfallsspel men mindre bra försvarsspel var planen självklar när det var dags att möta serieledarna på bortaplan. Mot GAIK med fyra raka vinster i ryggen var det självklart att koncentration och ansvar skulle vara två utav nycklarna till seger. Inledningen av matchen började ganska tillknäppt åt båda håll. GAIK spelar aggresivt och söker långa bollar ner bakom backlinje från första stund och skapar ett visst tryck på de gröna under matchens inledning utan att komma till de riktigt klara målchanserna.

Lagkaptenen visar vägen

Efter 10 min får Björkö en hörna. Kort slagen av Fralle till en mötande SOC som istället för att släppa klassiskt snett tillbaka, istället vänder upp själv och driver några meter och lägger in bollen i bortre gaveln. 1-0 till de gröna och den perfekta starten som behövdes mot ett spelskickligt GAIK. Efter 1-0 målet fortsätter GAIK med sina långa bollar och sätter tryck på oss.  GAIK:s två skickliga innermittfältare styrde spelet men positionsspelet i  de grönas försvar var ypperligt denna afton. I minut 41 får vi en kontring där Båthen sliter sig loss och blir fälld innanför straffområdet. Solklar straff och första sätter lagkapten SoC iskallt i målvaktens vänstra hörn. Tyvärr hade den superhete Skåne gått för tidigt och straffen skall slås om. Lika kyligt lägger SoC in bollen med bredsidan i samma hörn. 2-0 och halvtidsvila.

Kontringarna avgjorde

Andra halvlek fortsätter på samma spår. GAIK mycket boll och Björkö ligger i perfekta positioner. Försvarsgeneralen kung Thure och hans sidekick Brunsås styr resterande lagdelar framför sig så ingen går bort sig.
–Alla gör det fantastiskt bra idag säger Thure med en vattenflaska i handen och ett leende på läpparna.

Matchminut 53 får vi en ny kontring där Anton tar sig fram med stora älgkliv a la Rick Wisemen. Skåningen drar sig mot vänster och kanonen avlossas. 3-0 till eleganterna och pratar man om psykologiska mål så kan man säga att vi verkligen har dem med oss denna kväll. Många kontringar bjuds de på och framför allt på vår vänsterkant där en pigg Forse som sprang upp och ner längs vänsterkanten.
–Fralle har sagt till mig att jobba två vägar så då gör man det helt enkelt säger en trött men glad H@sse junior.

Björkö skapar några hörnor samt frisparkar på motståndarnas planhalva under andra halvlek men de hetaste chanserna skapas på de snabba omställningarna. Båthen som gått ner på det defensiv innermittfältare hänger med upp i en kontring där han lyckas tråckla sig förbi ett par gubbar och göra 4-0 minut 85 på en iskall chip över sin gamla laglamrat i GAIK-kassen. I minut 86 kommer ytterligare en kontring där Forse drar ner längs kanten och hittar över med en passning till Forsmark som sätter den i öppen kasse. Kul för Forsmark som gör sitt första A-lagsmål och sätta punkt för målskyttet denna afton.

Tar med oss
Perfekt genomförd match av samtliga spelare, ledare och publik i de gröna. Att slå serieledarna är alltid extra skönt. Tyvärr blev det några skador på Ridleuyy, Brunsås och Lill-MO men rapporterna säger att det inte skall vara någon fara med någon utav dem. Med tanke på att det blev några byten på grund av detta och lite omorganisation i laget så fortsatte alla leverera bra beslut och bra prestationer. Martin Grusell och Micael ”Stekarn” Wigerud har gjort ett gediget jobb med att forma truppen. Coach Göran och Super-Gaven har positiva bekymmer framöver.