Säker seger över Warta

Med mindre än 3 veckor kvar till seriestart så visar Björkö att formen ser bra ut. Warta som till vardags håller till i division 4A besegrades med hela 4-0 under lördagen.

Björkö ställde följande elva på benen i matchens inledning:

Robin MO

Manne-Thure-Johan MO-Filip

Ridley-Berra

Fralle-SOC-Forse

Bothén

Matchen spelades på en hård och ganska blåsig Sälöfjordsplan och spelet inledningsvis hade mer att önska även om Forse hade en boll i stolpen efter någon minut. Hård press och överflyttningar var två fokusområden som coach GG ville se funka och det gjorde det stundtals. SOC var tillbaka efter ett par matchers bortavaro med slitna benhinnor och visade återigen vilken klass han håller när han efter ca 15 minuter styr in ett inlägg från Forse. Vi skapar några chanser till under första halvlek bl.a har Bothén ett fint läge att nicka in bollen men nicken går utanför. De chanser Warta skapade skapar vi åt dem med slarviga passningar och en del felbeslut. Men MO i målet var stabil matchen igenom och gjorde det bra på det han fick att göra. I slutet av första halvlek lyckades vi göra 2-0 lite slumpartat. Undertecknad är osäker på om det återigen var SOC eller om det var Berra som lyckades styra in bolen med klacken men 2-0 var det i paus.

I andra halvlek skapade vi mer lägen än i första men det fanns en del oskärpa i avsluten. Vi lyckas ändå göra två mål till i andra och det var Bothén 2 gånger om som hakar på SOC i interna skytteligan. 3-0-målet är ett fint anfall från vänsterkanten där Filip och Forse växelspelar innan Filip lägger en pass till SOC som kan spela in till en fristående Bothén som har öppet mål. 4-0 är en genomskärare där Björkös nya nummer 13 enkelt kan runda Wartas keeper (som för dagen var en utespelare) och lägga in mål nummer 4.

Sammanfattningsvis en helt okej match där vi framförallt håller nollan för första gången i år. Delar av spelet har mer att önska men vi är en bit på väg mot serieformen som det verkar.

Nästa vecka möter vi Donsö på onsdag på Önneredsplan klockan 20.00. Det blir den näst sista matchen innan seriepremiären mot Kungsladugård den 4 april.

Text: Andreas Andreasson