Referat från Björkös match mot Argo

Ett försenat och något förenklat matchreferat från Björkö mot Argo som spelades under onsdagen på Hovgårdens fina konstgräsmatta.

Argo valde att dyka upp med ungefär 5 minuter kvar till matchstart och deras uppvärmning var i absolut enklaste laget men matchen kom igång med bara någon minuts försening.

Berra-Mini-Manne-Johan Åstrand

I Argos startelva återfanns ett flertal ansikten med Björkö-anknytning. I backlinjen spelade Magnus ”Minken” Andersson mittback, på innermittfältet fanns John Sjöberg som dagen till ära var på spelhumör och därmed helt dominant under perioder i matchen och på en yttermittfältsplats fanns den underbara Micke ”Ny” som givetvis hade ett stort leende på läpparna när han hälsade på gamla grön-vita kompisar.

Inledningen av matchen startade Argo bäst. Björkö var lite trögstartade och pressen på Argo som vi kommit överens om fanns inte riktigt. Sjöberg la ett par mackor bakom backlinjen och det var lite halvfarligt till och från. Efter ett par minuter blev det bättre och Björkö kan ta över en del av händelserna och börjar skapa lite chanser framåt. Vi tvingas till ett byte då Maurits får ont i en axel och Mini kommer in i matchen.

Efter 15-20 minuter gör vi 1-0 genom SOC som rinner igenom Argos duktiga men något långsamma backlinje. Strax efter får Ridley en smäll på knät och Berra får göra säsongsdebut. Efter 25-30 min ungefär gör vi en brytning ganska långt ner på högerkanten på egen planhalva. Forsmark driver ett par meter samtidigt som Bothén löper ner mot Argos vänsterback. Passningen kommer och Bothén löper ner mot kortlinjen, spelar in bollen mot en framrusande Fralle och 2-0 var ett faktum. Ett vackert mål där vi visar klass i omställningsspelet.

Argo kommer in lite i matchen efter detta och skapar några halvchanser under slutet på halvleken. Vi var inte särskilt nöjda med första men vi leder med 2-0. Bothén tvingas av med ljumskproblem och Manne kommer in på högermittfält.

Till andra byter vi Filip mot Ridley som återhämtat sig igen. Vi startar andra bra där vi vårdar bollen på ett helt annat sätt. Det finns fortfarande saker att jobba med men intentionerna fanns och det såg

klart lovande ut. Johan Åstrand Fick göra årsdebut då han bytte med Forsmark. Andra halvlek fortsatte bra. Vi rullade boll bra och vi varierade spelet på ett bra sätt. SOC satte sitt andra för dagen när han nickade in en hörna. På slutet reducerade Sjöberg och visade respekt mot sina gamla lagkompisar genom att inte fira.. Stort.

Sammanfattningsvis en sådär första halvlek men en ganska bra andra halvlek. Vi fick beröm av de gamla Björkö-profilerna Minken och Sjöberg för att vi spela en fin fotboll vilket givetvis känns kul och vi har fått en fin start på säsongen 2013.

Text: Ass Coach A.