Inför match - intervju med Askims tränare

På lördag klockan 13.45 spelar Björkö årets första tävlingsmatch. Askim står för motståndet i Västra Cupen. Spelplan: Heden. Björköbloggen har inför matchen intervjuat en av tränarna i Askim, Simon Andersson.
 
Hej, hur har försäsongen sett ut?
 – Vi körde igång 7/1, med 22 spelare på pappret. Dessa gossar reducerades snabbt till 18 varav tre målvakter...
Studier på annan ort och någon spelarövergång minskade manskapet. På detta har vi haft ett par skador så vi har haft många träningar med få deltagare.
 
Hur har silly season sett ut för Askim denna säsong?
– Vi har lyft upp fem juniorer i truppen och det kommer nog att lyftas upp ett par till om vi inte får "oväntat besök" av någon ny spelare (har du nån go gubbe som dessutom är skaplig i fotboll som inte orkar åka hem till öa för att träna kan han ju alltid välja Askim).
 
Askim spelade två tuffa matcher mot Björkö under 2012. Vad minns du från de matcherna?
– Minnen från förra årets matcher, kommer ihåg att vi förväntade oss en riktigt tuff match tidigt på säsongen hemma hos er och det blev det också.
Kommer ihåg att vi fick ett par turliga mål och ledde med 2-0, tror också att vi var riktigt nära att sätta ett till innan målen började trilla in bakåt.
2-2 till slut och det var nog rättvist efter 90 minuter.
Hemmamatchen präglades av osäkerhet, vi kom med två raka förluster, om inte minnet sviktar alldeles blev ju detta en ännu värre dust, tufft och mycket kamp, tror vi avgjorde med 2-1 målet i minut 88 eller något liknande.
 
Hur går tankarna inför lördagens match?
– Så vad tänker man då om lördagens drabbning i Västra Cupen, med förra årets matcher i åtanke så kommer det att bli en ny tuff match. Vi har två träningsmatcher i ryggen, en mot Frölunda, stryk men med ett okey spel och en bra inställning. Förra lördagen spelade vi mot Masthugget, vann men det var inte speciellt vasst, om man säger så.
Vi hoppas naturligtvis att vi skall kunna lösa detta men skulle inte sätta det som är kvar av lönen att det faktiskt blir så.
 
Till sist, om du fick välja en drömvärvning som representerar Askim under 2013, vem hade du valt?
– Representant för klubben, hm, vi har några riktigt bra representanter redan men en bra kille med goda egenskaper, även på plan är ju Fredrik Andreasson, Näset...
 
Lycka till imorgon
– Detsamma. Ha det gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0