Intervjun - Joakim Siljat

Skadad i fjol, i år siktar han på comeback. Joakim Siljat har fått ett pris uppkallat efter sig, "Jåcke Siljat Award" som går till säsongens bästa b-lagsspelare. Och sin vana trogen att ta ansvar för sig själv och sin klubb har Siljat i år axlat rollen som ansvarig för just b-laget. Vad detta innebär för hans egna chanser att ta hem den ärofyllda trofén återstår att se.
 
Joakim Siljat är mer än bara fotboll. Han är även en hängiven fiskare och fiskar allt från öring till hummer till torsk (som ni ser på bilden sist i intervjun). Vi har lämnat oviktigheter som fritid och jobb utanför och fokuserat på vad som är viktigt. Björköbloggen har tagit sig en pratstund med Joakim Siljat och låtit honom berätta om sina egna förutsättningar under den kommande säsongen.
 
Skadad förra säsongen, hur är det med knäet nu?
– Det börjar bli bättre men inte riktigt hundra än. Behöver lite mer rehabträning innan jag kan träna fullt igen.
 
Din roll i laget har förändrats, vilken är din roll nu?
– Lite spelande lagledare. Jag ska främst hjälpa till med b-laget på matcherna. Sen hoppa in lite överallt där det kan behövas.
 
Hur ser du på din nya roll, vad kan du bidra med?
– Hoppas kunna avlasta Göran och Andreas så de kan fokusera mer på a-laget och bygga resultat där.
 
Förra året så blev det ingen utdelning av ”Jåcke Siljat Award” då ingen prestation nådde upp till den nivå som krävs för att priset ska delas ut. Har du på förhand någon favorit till priset 2013?
– Är rädd att Olas prestation var allt för stor så vi alltid jämför en vinnare med honom och då kommer det bli svårt att hitta en värdig kandidat Tror helt enkelt att vi får glömma Olas mäktiga prestation om priset skall överleva. Alltid svårt att tippa men Korven har sett het ut i veckan.
 
Kommer du själv att spela a- eller b-laget?
– Om allt går som planerat med rehaben så är planen att jag skall spela. Sen om man platsar är en annan fråga. Ser ut som det kan bli hårt om platserna på samtliga positioner i år. Fördelen i b-laget är ju att man kan ta ut sig själv.
 
Vad tycker du om Görans och Andreas samarbete?
– Kompletterar varandra bra skulle jag säga. Tror de kan växa ytterligare nu när de har får ytterligare en säsong tillsammans.
 
Planerar du att kupp till dig makten även i a-laget som Korven funderade på inför förra säsongen? (1.17 in i klippet)
– Lite tidigt att säga men tror det blir svårt att utmana Korven som efterträdare. Han har visat att han är villig att gå långt om det skulle behövas. Frågan är om man vill stå i hans väg?
 
Vem får första utskällningen av Thuresson och varför?
– Hans högerfot? Motivering överflödig.
 
Ditt nummer, nummer 16, är en klassisk tröja och hade för länge sedan blivit upphissad i taket om Björkövallen haft något tak. Vem, i nuvarande lag, ser du helst ta över ditt nummer i framtiden? 
– Hade tänkt att behålla den ett par år till men en spelartyp likt mig själv korsat med Berra hade varit en fröjd för ögat.
 
Vi tackar en ödmjuk och insiktsfull Joakim Siljat för pratstunden och önskar honom till med rehabträning och den stora comebacken i IFK Björkö.
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0