Björköbloggen presentaterar årets träningsmatcher

Sju träningsmatcher är inbokade. Dessutom tillkommer Västra cupen innan vi tar oss an Kungsladugård i premiären av division 5B under vecka 14. Här följer en presentation av motståndarlagen.

 

Donsö

Lördag den 16 februari möter vi södra skärgårdens fotbollsstolthet Donsö. Matchen kommer att gå på den enorma påvelundsplan klockan 11.00. Donsö känner vi igen från föregående säsong då vi möttes två gånger i serien. Bägge dessa matcher slutade 2-2 vilket kanske kan ses som rättvist med viss distans till det. Donsö hade ju en fantastisk vårsäsong under föregående år och var under flera omgångar serieledare innan uppehållet. Hösten gick däremot tyngre och även om det aldrig var riktigt nära bottenstrid så blev inte marginalen ner till bottenlagen jättestor.

Donsö har förstärkt truppen bra inför kommande säsong där man bland annat fått ”hem” två spelare från Partille. Man har däremot ett riktigt tungt tapp i förra årets skyttekung Jonathan Fhager Karlsson som flyttat till Finland. Där försvann många ganska enkla mål tyvärr och det återstår att se vem som ska fylla den luckan. Fortsätter det gamla gardet med Bagarn och gänget att köra vidare så är Donsö riktigt bra och kan vara med i toppen av fyran ett tag i år också. Det blir en tuff inledning av årets träningsmatchande. 

 

Sandarna

En vecka efter matchen mot Donsö är det dags för ytterligare en före detta seriekollega då Sandarna står för motståndet. Sandarna som för ett par år sedan var ett av stans riktiga pop-lag med Böjen som tränare och massor av kvalité i truppen och lyckades kvala in till amatörernas Champions League bland annat. De senaste åren har man haft mindre bra Silly Seasons och detta år har varit riktigt tungt. Flera spelare har lämnat för det nystartade laget FC Linné. Det allra tyngsta tappet är förmodligen de senaste årens kapten Olle som under flera säsonger varit en av division fyras klart största stjärnor. Det kommer att bli intressant att se alla nya ansikten i Sandarna och hur laget ser ut under 2013. 

 

Askim

Den 2 mars är det dags för Västra cupen. Det är synd att kalla det drömlottning då vi ställs mot Askim. Även här möter vi en före detta seriekollega och det är om man ser till placeringar från förra året det starkaste laget. Askim är ett ungt och ambitiöst lag med flera duktiga unga spelare. Den kanske största stjärnan heter Fallmyr i efternamn och är en spelare med potential för att spela högre upp än i division 4. Björköbloggen har dålig information kring hur Silly Season sett ut för Askims del men en riktigt tuff inledningsmatch i cupen blir det. 

 

Bergum

Den 9 mars ställs vi mot en ny bekantskap då vi kommer besöka Bergumvallen för att spela mot Bergums IF. Bergum spelade förra säsongen i division 5 och hamnade någonstans i mitten. Björkö har säkerligen spelat mot Bergum tidigare men det var på den gamla goda tiden när mobiltelefoner inte fick plats i byxfickan, Tomas Brolin var hyfsat vältränad och Emil Granstav var en snabb och lovande forward. 

 

Warta

Den 16 mars är det dags att möta Warta på Sälöfjordsplan. Under förra säsongen spelade vi mot Warta i b-lagsserien och vann med 4-1 efter bland annat ett drömmål av Jacob ”(In)Jagi” Åstrand. Warta håller till i division 4a där man förra året hamnade på en stabil mittenplacering. Till denna säsong så ryktas det om en riktigt bra Silly Season för Warta och flera tunga namn har kommit in i en redan stark trupp. Det pratas om att Warta kan bli en av utmanarna till att ta hem 4a så här kommer vi att få bekänna färg. 

 

Finlandia

Ytterligare en match mot ett Hisingelag då vi tar oss an Finlandia på Tuvevallen. Av erfarenhet vet vi att både Linus och Fralle alltid gör bra matcher på Tuvevallen då planen ligger nära deras älskade Volvo Lastvagnar. Finlandia har under ett par år haft stor omsättning på spelare och det pratas även i år om flera nya ansikten i truppen. Till i år har man också fått in nytt i tränarstaben. Björköbloggen känner inte till namnet men det är en före detta spelare i klubben som nu kommer att ta steget till ledarstaben för att utveckla spelet ytterligare.

 

Utbynäs

Genrepet innan seriepremiären kommer att gå mot Utbynäs. Dag är ännu inte helt bestämt och inte heller plats. Men match kommer det att bli och det mot ett stabilt division 5 lag. Utbynäs hamnade i mitten av division 5a i fjol och hoppas givetvis på att förbättra det under 2013. Även här har man gjort vissa förändringar i ledarstaben inför men man har kvar samma huvudtränare enligt Björköbloggens uppgifter. Björköbloggen har dålig koll på spelare som nu spelar i Utbynäs varför vi väljer att nämna två gamla spelare. Magnus ”Minken” Andersson spelade i Utbynäs innan han valde att skriva på för Björkö 2007 där han vann skytteligan för de grön-vita. Även vinnaren av Jocke Siljat Award 2011 (priset till årets b-lagsspelare), Ola Enelund tillhörde Utbynäs innan han skrev på för Björkö och framgångssagan som forward tog fart. 

 

Argo SK

Ytterligare en match är planerad och det är mot division 6-laget Argo. Tid och plats är ännu inte klart men under någon veckodag under försäsongen så ska vi mäta krafter med ett storsatsande division 6-lag. Argo innehåller ett flertal gamla Björköprofiler varför detta blir en match fylld av känslor. Laget kommer nästa år att ha med tidigare nämnda Magnus ”Minken” Andersson i ledarstaben men ”Minken” ska också fortsätta spela. Numer håller ”Minken” till i backlinjen till skillnad från hans tid i Björkö då han var en icke-arbetande forward. En annan före detta grön-vit profil som håller till i Argo är John Sjöberg. När Sjöberg är på humör kan han vinna matcher helt själv som bland annat Öckerö fått känna på ett par gånger. Detta blir givetvis en rolig match att spela mot ett skickligt lag.



Klicka här för att se matcherna i IFK Björkös kalender


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0