Uppsnack inför årets första träningsmatch

Årets första träningsmatch står för dörren. IFK Björkö möter Donsö på Påvelundsplan i morgon lördag klockan 11.00. Eftersom Påvelundsplan så här års borde kallas Påvelundsrinken vet vi redan nu att matchen riskerar att bli inställd. Men trots det har Björköbloggen tagit ett snack med Donsös starke man Daniel "Pyttis" Olsson.
 
Donsö gjorde en bra säsong i samma fyra som Björkö trillade ur förra året. Laget var länge ett topplag och om jag inte minns fel ledde dem serien vid något tillfälle.
 

Hur har Donsös försäsong varit?
– Försäsongen har varit bra för de som varit på plats och kunnat träna. Vi har försökt träna 1 gång i veckan på Donsö och 2 gånger i veckan på Påvelundsplan. Tyvärr får vi inte in de äldre som bor på Donsö till träningarna i stan och konstgräsplanen på Donsö har inte varit spelbar ännu. Detta har gjort att några spelare inte ens har spelat ute i år ännu. Även skador på killar som annars alltid tränar har gjort att deltagsnittet på träningarna har varit lite lågt. Dock har en del tränat på bra!


Hur är förväntningarna p å matchen på lördag?
– Det är första matchen och det är riktigt kul att det drar igång. I första matchen är det mest att komma igång, se hur flåset ligger på de som tränat (och de som inte tränat så bra). Mentalitet och styrkan i huvudet när det är tungt i benen och man själv och andra gör misstag, det är kul saker att titta på i första träningsmatchen. Resultat är oviktigt även om man inte vill få stryk.


Enligt rykten så lämnar förra årets målkung, Jonathan Fhager Karlsson Donsö för att flytta till Finland. Vem ska göra Donsös mål under 2013?
– Ja, Jonathan flyttade till Finland och kärleken i December 2012. Givetvis ett stort avbräck för oss då han var en  vass målskytt och hotade motståndarna backlinje med sin snabbhet och touch. Vi tror och hoppas att fler kommer ta ansvar kring målskyttet i år. Magnus Fhager ser grymt motiverad ut och kört bäst försäsongsträning även om han bara gjort en utomhusträning ännu. Även Simon Gustafsson hoppas vi kommer träna bättre 2013 och därmed kommer göra mer mål än 2012. Johan Johnsson (tillbaka från Partille) och Laye Savane (från SG) är också killar vi hoppas extra på!


Vilka övriga förändringar har skett i Donsö under vintern?
Jonathan flyttade som sagt till Finland. Lite hemvändare som Johan Johnsson och Jimmy Kjellberg har kommit hem efter ett år i Partille IF. Laye Savane och Gabriel Hagan ville testa livet på öarna och har skrivit på, tidigare SG97. Även Olof Lagerqvist har kommit tillbaka efter några år i Frölunda Juniorer.


Finns det någon eller några spelare i Björkö som ni kommer ha extra koll på under lördagens träningsmatch?
Ska bli kul att träffa ö-bröderna från Norra men kommer nog ha fullt upp att kolla in och bygga upp våra egna gubbar så tyvärr ingen på den frågan ;)


Vilket lag vinner skärgårdscupen i sommar?
Öckerö är väl det lag som har bäst förutsättningar med bredd och spets i truppen. Ett av målen varje år är att få spela final och vinna Skärgårdscupen och i år måste vi antagligen slå Öckerö i semifinal om vi går dit. Vi går för seger men det är tuffa matcher oavsett vilka man möter i cupen. Lite tråkigt men Donsö IS, IFK Björkö och Öckerö IF har haft 22 av 26 finalplatser under 2000-talet. Överaskande om någon av de tre vinner?


Då återstår bara att önska Donsö lycka till inför den kommande säsongen
Detsamma. Lycka till och vi ses på lördag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0