Seger i första träningsmatchen

Björkö vann med 4-3 mot Sandarna i årets första träningsmatch. Björkö bjöd publiken på tre olika målskyttar och ett stabilt spel på en solkall Majvallen.

Majvallen har länge varit jinxad. Inte nu längre. Man ska väl inte dra några allt för stora växlar på en träningsmatch men det är alltid skönt att vinna på just den planen. Och att årets första match innebar seger var rätt skönt det också.

Sandarna höll inledningsvis i bollen mycket. Björkö låg rätt i posititionerna och Majornas Milan skapade inte mycket framåt. När Björkö vände uppåt blev det farligare och nya lagkaptenen Sebbe satte ettan efter kanske15-20 minuter spel.

Janne-Mål
Från mittbackposition är det svårt att ta anteckningar så därför får min känsla styra det här referatet. Jag tyckte att inledningen på matchen kändes stabil, men efter att Björkö gjort ytterligare ett mål genom undertecknad, så blev Sandarna lite farligare och det annars så stabila spelet blev lite vårdslöst.

– Riktigt skönt. Ett riktigt klassmål, kommenterade en lyrisk Juanataninho målet efter matchen till sig själv.

Det var också genom vårdslöst passningsspel det blev mål bakåt. Sandarna gjorde sitt första och plötsligt var det match igen.

Halvlek
Jag tror att 2-1 till Björkö stod sig i halvlek. Andra startade väl ungefär på samma sätt som första. Sandarna med mycket boll men utan att komma till avslut. Istället var det Björkö genom Sebbe igen som ökade på.

Sandarna skulle närma sig igen genom en straff som kanske inte var helt väl avvägd av mannen i blått. Men beslutet stod fast (denna gången också) och straffskytten gjorde jobbet omöjligt för Robin-Mo i mål.

Men närmare än så kom inte Sandarna. Bothén gjorde Björkös sista mål strax efter Sandarna satt straffen och då hjälpte det inte att Sandarna nickade in en hörna i matchens slutskede. 4 - 3 stod sig och känslan av segern är något man gärna tar med sig in i helgen.