Mo - inte bara biltjuv

Johan Magnusson Otter tar emot priset som årets nykomling 2012. Han har uppenbarligen mer flyt på fotbollsplanen än på vägarna.
 

Hans spelstil på fotbollsplanen är som en Volvo XC 90 med dubbel turbo. Omöjlig att stoppa. På vägarna är han minst lika farlig. Vem pratar  jag om? Björkös egen Michael Schumacher – Johan Magnusson Otter.

 

Att han får gula kort på fotbollsplanen hör inte till ovanligheterna. Johan Magnusson Otter, eller Mo som lagkamraterna kallar honom, är en hårt jobbande mittfältare som aldrig tvekar att ta en duell. 

 

– Han är kompromisslös. Han tvekar aldrig. Visst har det kostat honom ett gäng gula kort men hans spelstil är uppoffrande och viktig för laget, säger assisterande tränare Andreas Andreasson.

 

Annan sorts varning 
På väg till måndagens träning fick Mo ytterligare en varning. Men den här gången var det inte mannen i svart och vitt som visade kortet. Den här gången var det farbror blå som tvingade Magnusson Otter att skriva under boten på 2400 kronor. 

 

– Surt. Riktigt surt. Varför var det ingen som varnade mig att polisen stod på vägen, kommenterade Johan Magnusson Otter fortkörningsboten. 

 

Det är inte första gången Mo är ute på hal is på vägarna. I fjol, vid ungefär den här tidpunkten lyckades Mo tvärnita framför den då nya huvudtränaren Göran Gulic. Gulic nylackade lyxvolvo körde rakt in i Mo, som till vardags lyckligtvis är bilmekaniker. Hur de båda herrarna redde ut ansvaret i situationen är höljt i dimmor men enligt källor till Björköbloggen ska Magnussons Otters bil ha varit belagd med körförbud vid händelsen.

 

– En olyckshändelse helt enkelt. En annan bilist gjorde en korkad manöver i en rondell. Det enda Mo egentligen gjorde var att avvärja en katastrof. Och Göran hade ingen möjlighet att komma undan, säger ett vittne till händelsen.

 

Orsakade seriekrock
Krocken påverkade dock inte mittfältarens spel. Göran Gulic visade stort förtroende för honom under säsongen och Johan Magnusson Otter växte fram till en av IFK Björkös viktigaste spelare. 

 

Men tråkigheterna på vägarna slutade inte. Ett år efter krocken med Göran Gulic var Mo inblandad i en seriekrock på någon av Göteborgs glashala vägbanor. Säkra källor konstaterar för Björköbloggen att det var Johan Magnusson Otter själv som var orsaken till seriekrocken där så många som åtta bilar var inblandade. Ingen ska dock ha blivit skadad. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0