Inför Argo - Magnus "Minken" Andersson

En målspruta av rang, alltid med ett skratt nära till hands. Den tidigare Björköspelaren Magnus "Minken" Andersson gjorde avtryck i IFK Björkö, både på och utanför planen. I morgon, onsdag, ställs en yngre generation eleganter mot Anderssons Argo i en träningsmatch på Hovgårdens konstgräs.
 
Hur är läget?
– Jodå allt är bara bra med mig, sliter vidare på Volvo och hjälper numera till i SK Argo som assisterande (spelande) tränare. Har gått ner 7-8 kilo i år så fysiskt känns det bättre än på länge, så den gamla minkkroppen skall nog tåla spel även denna säsongen, haha
 
Hur har försäsongen sett ut hittills?
– Den har sett riktigt bra ut. Två träningar i veckan med mellan 15-23 spelare på träningarna. Har varit bra tempo och intensitet så det är med en bra känsla man går in med i träningsspelandet som börjar nu på onsdag mot er.
 
Du hade ett par fina säsonger i Björkö för några år sedan. Vad minns du av klubben och vad är dina starkaste minnen från de säsongerna?
– Har bara positivt att säga om Björkö, riktigt bra sammanhållning i laget. Det kändes nästan som en familj. Mycket bra personer runt omkring laget i styrelsen, medlemmar och tränare. Blev mycket bra bemött när man kom som ny spelare och kom in i gruppen fort. Höjdpunkten är givetvis första säsongen när vi tog hem trippeln, Gustavs cup, Skärgårdscupen och division 5. Dessutom den bästa avslutningen på en säsong jag varit med om när Björkögalan gick av stapeln! Som sagt hade två grymma säsonger i IFK Björkö.
 
Argo har de senaste säsongerna förstärkt med många riktigt duktiga fotbollsspelare och har en stark trupp på pappret. Hur är målsättningen 2013?
– Ja vi har fått in många bra spelare med toppar som Marcus Björk, Alan Dari Lindahl och en annan gammal Björköspelare, John Sjöberg. Så vi har en riktigt bra offensiv i år och får vi bara tränat regelbundet och om vi får iordning våran defensiv ytterligare så tycker jag att vi skall vara med och kriga om seriesegern.
 
Hur är känslan inför onsdagens match?
– Lite osäkert eftersom vi inte spelat någon match än och inte vet vart vi står, men annars känns det bra med tanke på att det har sett bra ut på träningarna. Såg även att det blev en 4-3 seger för er mot Sandarna och det var starkt att vinna den matchen, och sen är det alltid kul att möta lag högre upp i seriesystemet. För egen del känns det bättre än på länge och skall bli riktigt sköj att träffa och lira mot er!
 
Finns det någon spelare i Björkö som ni kommer ha extra koll på under matchen?
– Har faktiskt lite dålig koll på vilka som kommer spela och vilka som är kvar sen min tid i klubben men kan tänka mig att Fralle spelar på innermittfältet och honom får vi försöka bromsa upp och ha koll på, sen får vi ju ha koll på bröderna Granstav, Vigge och Linus, om dom spelar. Kommer nog bli en go kamp mot Niclas Ermesjö ifall han spelar på topp. Har säkert glömt någon men skall bli riktigt inspirerande att möta dom gröna igen.
 
Vilket lag vinner västra cupen som drar igång nästa helg?
– Allt kan ju hända i den cupen med tanke på att det bara är 2x30 fram till kvartsfinalerna men tror nog inte att det finns något lag som kommer att stoppa Utsiktens BK. Vi har själva Styrsö på lördag och om vi vinner mot dom så ställs vi mot just UBK om dom slår ut Hovås/Billdal i sin match. Underskattning mot lilla Argo kanske, haha.
 
Till sist, om du får välja vilken spelare som helst att representera Argo under 2013. Vem hade du valt då?
– Wanderson Do Carmo, denna Gaisikon hade varit gött att ha i samma lag, haha. Skämt å sido hade jag fått välja vem som helst hade det givetvis stått mellan Christiano Ronaldo och Messi, då hade jag som Realfantast tagit Ronaldo.
Och förresten, Mikael "Bryngel" Bryngelsson, denna ö-ikon var högt upp på listan också, haha.
 
Då återstår bara för Björköbloggen att tacka för pratstunden och önska dig lycka till i morgon
Vi ses!
 
Matchens spelas på Hovgården (Zenit-Gården) i morgon onsdag, klockan 20.00.
Ta på er varmt. Det är kallt på Hisingen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0