Seger i höstpremiären!

Återigen dags för att spela match i division 5B igen. Efter den fina avslutningen på våren med framförallt cup-guldet såg vi alla fram emot att ta upp jakten på Mölnlycke igen. För motståndet står ett annat utav topplagen nämligen Balltorp. Ett Balltorp som slog oss med hela 4-1 i omgång 3. Dock minns vi den matchen för alla de missade målchanserna och det något "onödiga" sättet vi förlorar på. Det är inte det att Balltorp spelar så bra som gör att vi förlorar utan att vi istället fokuserar på andra saker än fotboll. Detta skulle nu inte få upprepas. Fokus denna gång skulle ligga på prestationen på planen och vi ville låta våra motståndare gnälla på domslut, dålig plan, dåliga bollar mm.

Känslan i truppen var god, uppvärmningen kändes bra och vi ville verkligen ta chansen att haka på i toppen och lägga Balltorp ett par poäng bakom oss. Vi inleder också matchen bra..i 2 minuter. Därefter presterar vi inte alls på den nivå vi önskar. Vår trogna publik som blivit så bortskämd med kombinationer och flera mål på Björkövallen kunde inte alls känna igen sina gröna hjältar. Felpassen stod som spön i backen och det lockade Balltorp att sätta hög press och de lyckades ofta erövra bollen på vår planhalva. Många nästan-lägen och ett par bra chanser dök upp för de röd-klädda laget från Mölndal, främst genom fasta situationer där de var vassa matchen igenom. Vi kommer upp i sporadiska anfall men kan inte riktigt hota och ta oss ända fram. Vi tar oss dock bättre in i matchen efter 25 minuter. Vi slår inte bort passningarna i lika snabb takt utan får lite bättre kontroll på fötter och huvud. Vi får då också utdelning från ingenstans då Karlsson slår en långboll eller om det var en rensning. Vigge som startade på topp hamnade i duell med en utav mittbackarna och lyckas få en tå på bollen och lobbar in den över en utrusande keeper i Balltorp-kassen. Inte rättvist men desto skönare. Nu tar vi tag i spelet på ett bättre sätt. Ett fint anfall där Bothen nås utav en cross och på ett tillslag hittar Anton håller sånär på att ge oss 2-0 ledning.

Efter ca 35 minuter blir det en omtalad situation. Ridley tacklar en Balltorp-spelare ute vid sidlinjen halvvägs in på vår planhalva. Undertecknad är osäker på om det blir ett gult kort för tacklingen eller reaktionen på att det blev frispark. När första ostskivan visas för Rid säger han f*n och då får han sitt andra gula. Kapten Soc frågar om han kan få prata med domaren och får då också syna det gula. Varken innan eller efter denna situation delades det ut något gult för vare sig svordom eller reaktion mot domslut trots att det var det mer eller mindre hela tiden från bägge lagen. Utvisningen kändes trist när den kom och den är lika trist nu. Vill dock berömma domaren som efter matchen lägger sig platt och erkänner att den är felaktig och för hårt dömd. Har ytterst sällan varit med om att domare erkänt misstag utan att ha bortförklaringar av massa olika anledningar.
Utvisningen sätter naturligtvis prägel på matchen. Vi lyckas hålla undan för något baklängesmål under resterande del av halvleken och går till vila med ledning 1-0.

I paus pratar vi om att värdera lägen och vara smarta när vi har bollen. Den väntade matchbilden var att Balltorp skulle trycka på och vi skulle få chanser till omställningar.

Inledningen av andra har ett lågt tempo. Någon riktig anstormning kommer inte riktigt och vi lyckas hålla upp spelet ganska hyfsat. Balltorp fortsätter dock att skapa fasta situationer och det är tillslut på en sådan som kvitteringen kommer. En frispark från kanten ställer målvakts-Mo lite som är tvungen att göra en akrobatisk räddning i första läget men på returen dyker gubbe nummer 2 upp bollen hamnar i nät.
Haglund får därefter ett gyllene läge då han med hjälp av Bothén hamnar fri med målvakten. Dessvärre studsar bollen upp och en bensyddsträff skickade bollen en bit upp i skogen. Strax därefter kommer 1-2 till Balltorp. En tilltrasslad situation i straffområdet och bollen hamnar hos en av deras mittfältare som säkert kan placera bollen intill stolpen. Många tunga huvuden och med en man mindre kändes uppförsbacken enorm.

Vi lyckas dock på något sätt hitta kraft igen. Osäker på om det smyger sig någon falsk säkerhetskänsla hos Balltorp samtidigt som vi vet hur starka vi är hemma. Med ca 10 min kvar får vi ett inkast långt ner på deras planhalva. Anton tar bollen och vi flyttar in folk i boxen. Antons kast når en fristående Johan MO som relativt enkelt kan skarva in 2-2. Där känner vi att vi lyfter oss många snäpp ochh är med i matchen igen. Vi krigar på rejält och i ett motlägg med 3 minuter kvar lyckas Bothén få med sig bollen längs deras vänsterkant. Vi fyller på med folk men Båt har siktet inställt i bortre. Ett klass-avslut senare och vi är i ledningen igen. Vi reder ut stormen och känslan efter domarens slutsignal är liknande som den efter cup-finalen.
Sången dånade i omklädningsrummet och de 3 poängen var bland de skönaste i år.

Thure som hade pink hat efter cup-finalen passade den vidare till Victor.
-Motivering överflödig, menade Thure d ä.

-Så gött och vinna såna här matcher fyllde Granstav d y på med.

Nästa vecka väntar Härryda på bortaplan. Då får vi klara oss utan både Ridley och Johan MO som båda är avstängda. Vi har dock med oss en känsla av att vi är riktigt starka och vi har också med oss 3 poäng ifrån denna matchen.