Förlust slutade med seger i höstpremiären

Björkö b-lag förlorade mot Kaverös med 4-3 på Ruddalen och vann därmed matchen. Låter det konstigt? Det hela är egentligen väldigt enkelt.

Den något udda trepoängaren borta mot Kaverös reservlag kom i den första matchen efter sommaruppehållet. Björköbloggen har tidigare ”rapporterat” om att Kaverös har annonserat om spelare i den lokala mataffären. Den kampanjen har visat sig ge dåligt resultat. En dag innan matchen, på fredagen, kontaktade representanter för Kaverös Björkös ledare och sa att de hade ont om spelare men ringt in ”lite olika gubbar”.

Det skulle visa sig att ”lite olika gubbar” räckte för att vinna över Björkö, men alltså inte för att ta tre poäng. En sak som Andreas och Göran inte talade om innan matchen var nämligen att Kaverös lämnat WO. Björkö hade alltså vunnit innan matchen ens spelats. Men ledarna i klubbarna kom överens om att spela matchen ändå.

Kaverös kom till match med en avbytare, Björkö hade två – 2 gånger Wigerud! Kaverös dominerade första halvlek genom att ha bollen i princip hela tiden. Trots det var det Björkö som gjorde första målet. Johan Magnusson Otter som fick förtroendet på topp långsköt in ettan över en chanslös hemmamålvakt. Sedan var det Kaverös för hela slanten.

Kaverös både kvitterade, och tog ledningen. 3-1 stod det i halvlek. I andra kom Björkö tillbaka något. Emil Thuresson gjorde 3-2 på en perfekt nick. Tyvärr gjorde Kaverös ännu ett mål innan Björkö genom undertecknad målade igen. 4-3 stod sig trots att Björkö tryckte på och bland annat hade en boll i ribban. 4-3 var inte superorättvist. Men ingen hade klagat om matchen slutat 4-4.

Domaren gjorde en klart godkänd insats trots att han kanske eller kanske inte missade att blåsa straff för Björkö. Det var väldigt varmt under matchen, något som påverkade bägge lagens spel och matchens tempo. Nästa match är redan ikväll (måndag). Också b-laget som spelar.