Tyska träningar

Coach Göran har bytt taktik. Från att ha varit Spanieninspirerade är träningarna nu mer tyska. Och det har gett resultat. 
 
I fotbollseuropa är många trötta på den katalansk-spanska dominansen. Barcelona har, säsong efter säsong, konsekvent fyllt på pokalskåpet i museet på Camp Nou, och de två giganterna, Barcelona och Real Madrid, har prenumererat på så gott som samtliga positioner i Fifas årliga världslag.
 
Även på landslagsnivå har Spanien regerat. Två raka EM-guld och ett VM-guld i Sydafrika 2010 talar sitt tydliga språk. Nu senast, 2012 i Polen och Ukraina, fick dock laget kritik. Barcelonas en gång så hyllade bollinnehavspel ansågs plötsligt tråkigt och oattraktivt.
 
Krossade Italien
Spanien visade till sist var skåpet skulle stå och tvålade dit ett sömndrucket Italien med 4 - 0 i finalen. Men var detta sista dansen för Xavi, Iniesta, Puyol och Casillas? 
 
Casillas sitter allt mer fast på den välbetalda Madristabänken. Puyol är mer sönder än hel. Xavi och Iniesta leder visserligen ligan med en autobahns marginal, men i de stora matcherna, mot de stora lagen, har Barcelona inte räckt till. Det var länge sedan man vann mot Madrid, i Europa klarade man sig med ett nödrop mot Milan och mot Bayern München blev man inte bara besegrade, man blev utklassade.
 
Grön-vite Göran
Coach Göran, som vi alla känner som en bollinnehavsälskare och en Spanienförespråkare har verkligen visat sitt grönvita hjärta när han sätter frugan (läs Björkö) före älskarinnan (Barcelona) och överger den förvirrande passningsövningen (Barcelonastyle) för en lite mindre förvirrande passningsövning (Germanstyle). 
 
Visserligen är det få eller ingen som vet hur man byter ut sig själv i den Dortmundska passningsövningen men Göran vet att även en blind höna hittar ägget och jobbar enträget vidare. Något har i alla fall gått rätt, för plötsligt är vi över 18 pers på träningarna och farten och intensiteten är bra, riktigt bra.
 
Idag tar Real Madrid emot Dortmund i den spanska huvudstaden med en 1-4 underläge från första mötet. Vänder Marängerna detta har de inte bara slagit håll på den tyska drömmen om en heltysk final, de kanske också återinför spanska element på IFK Björkös träningar. Bra eller dåligt? Den som lever får se.
 
P.S Jag vill passa på att hälsa Emil och Johan välkomna till laget. Ännu ett brödrapar alltså. Emil kommer från Öckerö och Johan från Torslanda. Båda Björköpojkar från början. D.S
 
Jonathan Neselrot

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0