Björkö - Mölnlycke: Seger i hemmapremiären

Björkö spelade ryss med Mölnlycke och segern skrevs till 7 - 3. Som tur är vann Mölnlycke sin premiärmatch mot Väster i förra omgången och är fortfarande kvar i tävlingen.

Första hemmamatchen för säsongen gick som väntat på bortaplan. Eftersom Björkövallen fortfarande inte är spelklar spelades matchen på anrika Hovgården. På samma plan har Björkö huserat under försäsongen och det visade sig bli en fördel för de grönvita.

- Snabbt gräs och vi visste precis var alla tovor fanns, sa Johannes "Pingis" Andreasson efter matchen.

Björkö gjorde första målet i matchen genom Sok. Det dröjde dock inte länge innan Mölnlycke kvitterade i misstänkt offsideposition. Personligen har jag ingen aning om det var offside eller inte men många i Björkö skrek på offside så då var det nog det eftersom Björköspelare tenderar att bara skrika korrekt på inkorrekta domslut.

Maskinen tuggar igång
Björkö drog sedan upp tempot och hann med två mål till i första halvlek. Var Fralles mål en kanonare från nära håll var Båtens mål en atomprojektil från långt håll. (läs frispark från 25 meter)

Mölnlycke fick sedan en straff men även denna situation glömde jag att kolla på. Men återigen tar jag hjälp av Björköspelarna som bestämt hävdade att det var ett felaktigt domslut. "Skåne" menade att domslutet "kunde ha varit rätt" men vi vet ju alla hur folk från Skåne är. Hur som helst så satte Mölnlyckes nummer 77 straffen i mål och direkt därefter blåste domaren för halvtid. 3 - 2 till Björkö.

I andra halvlek rann det iväg efter mål av Forse, Sok två gånger om och Mittbacks-Mo. Vid ställningen 7 - 3 gjorde Björkös tränare det enda rätta eftersom de kände att segern låg inom räckhåll och en då något bräcklig ledning blev stensäker genom att kasta in anfallsesset Nessi.

Sebastian "Sok" Johansson

Om någon har bilder från matchen kan ni maila [email protected] så lägger jag ut dem.

Text: Jonathan Neselrot

Fotnot: Ryss som omnämns i ingressen är en gammal klassisk pingistävling. För mer information om reglerna i Ryss, kontakta Björköbloggen redaktion.