Världsmästaren från Hönö

Alex T Harris delar inte bara efternamn med den vansinnigt klumpiga polisbanditen i Polisskolanfilmerna, han är också världsmästare i supermellanvikt i Muy Thai eller thaiboxning som det också heter.

Igår kväll försvarade den 29-åriga Hönöbon sitt bälte för första gången i Cloetta Center i Linköping i galan Rumble of Kings. Harris som påbörjade sin karriär som fighter relativt sent, efter han fyllt tjugo, svarade på påståendet från Paolo Roberto om att hans stil inte direkt är hämtad från skolbänken med:

- Nej, den är från Hönö.

Harris, som är född 1983, har spelat både fotboll och hockey med flera spelare i dagens IFK Björkö. Den som såg honom på CMore (Canal Plus) igår lade kanske märke till tatueringen känd från Anders Franssons mage, "Team 83 You never walk alone".

Harris var känd på fotbollsplanen som mannen med tigerlungorna. Något som han har stor nytta av i ringen idag. Många har sprungit in i "kvarnen". Få har kommit ut.

Harris stora idol på fotbollsplanen var Ole Gunnar Solskjear. Mycket på grund av hans lojalitet och ödmjuket. Något som Harris visar sina motståndare och vänner vid sidan av ringen. Men i den - är han obarmhärtig.

Grattis Alex T Harris till segern i titelmatchen om världsmästarbältet i supermellanvikt. Björköbloggen bugar inför Öckerö Kommuns senaste världsmästare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0