Äntligen - första skalpen i serien

Med tre mål mot ett besegrade de gröna eleganterna Näset på en för dagen blåsig Björkövallen.

Första halvlek var en lång chanskavalkad för hemmalaget. Björkö radade upp flera farliga lägen och hade flytet med sig. För helt ofarliga var inte Näset. En del skott stoppades upp av backar och de som smög sig förbi Erme och Matte stod Mo i vägen för. I slutet av halvleken flyttade dock Näset fram sina positioner något och tog över.

I andra halvlek fick Björkö motvind och kanske var det den, kanske det faktum att man ledde med 2 - 0 efter mål av Linus Granstav och Siljat, men anfallsfrenesin kom av dig något. Däremot hade Björkö rätt hyfsad kontroll på matchen. Lagen delade chanser med varandra och Mo i Mål fick sträcka på sig rejält vid ett par tillfällen. Hans bror, Mo, var den som definitivt punkterade matchen med 3 - 0-målet som stod sig till bara några minuter kvar av matchen då Näset tröstmålade.

Målen
Linus inledde målskyttet med ett klassiskt Linmål. Efter ett fint anfall som slutade med hörna tog Granstavaren helt sonika och skruvade in den från hörnflaggan. Andra målet var stekhete Siljat sist på efter att Lin träffat ribban. Tredje målet, som är det enda Björkömålet som inte fångades på film, tryckte Mo in efter att ha blivit fint framspelad av Johan Fransson. Mo avslutade med ett distinkt skott, lågt bakom en chanslös målvakt.

Avslutningsvis
Äntligen kom första segern för A-laget som visar att lag som vill vinna på Björkövallen har en svår nöt att knäcka. Både b- och a-laget är obesegrade på hemmaplan. Och a-laget tog sin första trepoängare för säsongen. Kanske är det hemmaplan, kanske är det Tobias Andreasson-effekten (han är, efter att varit med på dagens match, obesegrad i ligan. Tilläggas bör att detta var hans första match). Kanske är det helt enkelt att polletten ramlat ner och de gröna förstått vad andre-tränaren sammanfattade efter matchen.

- Det är roligare att vinna än att förlora, säger en segersusig Andreas Andreasson.