Fredagsprofilen - Joakim Siljat

I fredagsprofilen denna vecka har vi det stora nöjet att få presentera en riktig klassiker i klubben. Han har ibland kallats IFK Björkös motsvarighet på Johnny Rödlund då han länge varit en talang utöver det vanliga men inte riktigt slagit igenom ännu. I unga år har han representerat Lundby och Torslanda men har sedan dess varit klubben trogen trots flera proffs-anbud från Europas storklubbar. Utöver fotbollsspelare är han (enligt egen utsago) den enskilt största anledningen till att gubbarna i "Gröne Klo" får upp hummer under höst-månaderna. Björkö-Bloggen fick en pratstund med den alltid lika ödmjuka Joakim Siljat och passade på att fråga om känslan inför helgens match, hummerfiske och hur det är att ha ett eget pris på fotbollsgalan uppkallat efter sig.

Hur har träningsveckan varit?

-Den har varit helt okej, inte grym men godkänd. Lite blandad kvalite på övningarna men tror det har ett direkt samband med att vi har kört mycket löpning och styrka på träningarna så man helt enkelt inte klarar/orkar vara på topp. Det hör väl till försäsongen lika mycket som Färjestad skiter i Elitserien och vinner SM-Guld istället.

Hur nöjd är du med din egen insats under veckans träningar?
-För min egen del började den lite segt med all jävla löpning (Ja, det hör till att gnälla på det) men det kändes finfint när man äntligen fick utlopp för lite kreativitet på träningen på Torsdagen!

Finns det någon som du skulle vilja ge ett extra plus till för hans insatser i Björkö under den senaste veckan?
-Nej. Eller jo, gött att se Andreas Larsson/Sandström? tillbaka med stort engagemang.

Om du fick välja ett nyförvärv som du skulle vilja se i Björkös tröja under 2012, vem skulle det vara och varför?
-Många som jag kan tänka mig men framförallt hade det varit skönt att se Bröderna Ermesjö, Ågren och alla andra som har gått i ide under vintern än någon helt ny förmåga, dock så är även nyförvärv självklart välkommet.

Du har ju numera ett pris uppkallat efter dig på Björkös fotbollsgala, Jocke Siljat Award- priset till årets B-lagsspelare. Förra året tilldelades det Ola Enelund men vem tror du plockar hem det priset denna säsongen?
-Jag har mycket svårt att spekulera i denna fråga. Vi måste komma ihåg att det inte är helt självklart att detta pris kommer delas ut på fotbollsgalan iår. Finns inte prestationen där finns inte heller priset där. Alla kommer självklart ihåg Olas makalösa match mot Hönö i cupen och det är såna prestationer tillsammans med en helhets bedömning av kandidaternas säsong som ligger till grund för priset. Så kommer ingen upp i den standarden som krävs väljer juryn helt enkelt inte att dela ut priset.

Vi vet ju att du är en beryktad hummerfiskare under höstmånaderna. Rykten har nått redaktionen att du snuvades på priset som årets besättningsman i hummerfiskarlaget "Gröne Klo" 2011. Hur går tankarna kring det och hur ser planerna ut för att ta tillbaka priset 2012?
-Man måste se detta från rätt sida. Som årets besättningsman 2010 så följer ett visst ansvar att föregå med gott exempel och sjömanskap ute till sjöss. Under förra året hade vi en del praktikanter ombord och mycket av min tid gick åt att utbilda den nya personalen samtidigt som jag styrde det mesta i Gröne Klo, allt från betesval, arbetstider, förebyggande underhåll samt strategi. Så det är ett måste att nya förmågor visar framandan. Så iår tror jag på en rekord säsong och det känns samtidigt mycket tryggt att årets besättningsman 2011, Martin Grussel, är skolad av västkustens bästa hummerfiskare.

Hur är känslan inför helgens match mot Mossen?
-Det känns som ett hungrigt Björkö som kommer stå på bena på Lördag. Då det varje vecka ser bättre och bättre ut under träningar samt matcher. Tror på ett hårt arbetande Björkö som vinner med 2-0 alternativt 3-1.

Vilka vinner EM?
-Tyskland.

Vem vinner IFK Björkös skytteliga 2012?

-Säger som skipper!

Vem är Björkös bäste frisparksskytt genom tiderna?
 -Johannes Andreasson.

Vem har bäst humor i Björkö?
-Raz, Gaz eller Madz.

Vilken är världens bästa film?
-Offside.

Till sist, vad ska du göra i helgen?
-Excet!




Vi tackar den yrvädret Siljat för pratstunden och vi ser fram emot att se irrationelle Nr 16 snurra upp motståndarna på läktaren under säsongen.

Kommentarer
Postat av: Supporter

Du är vår gud Siljat

2012-03-16 @ 11:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0