Veckan som gick - vecka 22

Ingen Haile Gebrselassie i sommarens London-OS. Han blev bara sjua i uttagningsloppet. Tråkigt, OS har blivit en profil fattigare.
***
Älvsborg tyckte i sin matchrapport att de rullade bollen fint inom laget. Inte riktigt den bilden Björkö-bloggen tar med sig från den matchen...
***
Nessi briljerar inte bara på plan eller på avbytarbänken. I TV-spelssoffan är han kung efter att ha slagit Berra och Hugoson i VM-finalen i FIFA med 5 - 1.
***
...för de verkar gilla långbollar. De gillar långbollar så mycket att deras första, andra och tredje alternativ är långboll. När ytterbacken sportsligt skulle slå tillbaka bollen efter att Björköspelare slagit den till inkast då vi hade en skada slog ytterbacken en så lång boll mot mål att den höll på att passera Målvakts-Mo...
***
Sveriges U-21 imponerade mot Ukraina men inte i positiv bemärkelse, 0-6 i baken och fördel Ukraina mentalt kanske inför A-landslagets stundande EM-slutspel i sommar.
***
...men inget ont om ytterbacken. Man gör som man kan och blir lärd. Är det långbollar som gäller så är det...
***
Med sex personer på torsdagsträningen blev det kvadratspel i en timme och sedan fotbollstennis. Lärdomar: Tobbe är lång (många tunnlar på kvadraten) Göran är stel (mycket jaga boll i mitten på kvadraten) och William är oroväckande bra på fotbollstennis (kanske inte skulle blivit målvakt)
***
...och uppenbarligen är det effektivt. Efter åtta omgångar leder man ligan, relativt överlägset.
***
Tobbes skor har på allvar kommit in i gänget. Det ryktas om en öl med Mos och hans keps på "chezz" till helgen... 
***
...älskar Tobbes skor. Det är så himla härligt med Tobbes skor, kommenterar Mos själv.
***
Mot Island såg Sverige ut som Europamästare efter en kvart och som Sverige efter 90 minuter. Matchens bästa? Är speakern som valde lagens lirare. Ragnar Sigurdsson i Island och Tobbe Hysén i Sverige...
***
Every man dies, not every man really lives. Episkt.
***
...matchen spelades på Gamla Ullevi om någon missat. En annan kandidat till landskampens bästa utspelade sig innan matchen ens hade startat. Sveriges startelva skulle presenteras i form av att barn i 10-års åldern klätt sig som de elva startande svenska spelarna och skulle i samband med att speakern ropade ut namnen ta plats på de positioner som respektive spelare skulle starta matchen i. Jobbigt då att vattenspridarna skulle vara på samtidigt för att preparera planen inför kommande match. Enligt uppgift ska barnet som fick illustrera Kim Källström blivit blötast då han hamnade mitt i en vattenstråle men ändå lojalt stått kvar i sin angivna position.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0