Spelande tränare mot Warta

Ett efterlängtat inhopp och goda vitsord från motståndarna. Det tillsammans med 4-1 segern tar vi med oss från bortamatchen i reservlagsserien mot Warta.

Vi börjar med inhoppet. Sist han spelade, borta mot Styrsö i Skärdgårdscupen i fjol, vann Björkö turneringen. I tisdagens bortamatch mot Warta satt återigen andretränare Andreas Andreasson på bänken, då liksom nu, med sin vapendragare Jacob Åstrand. Och som det så ofta gör med vinnarskallen @Gavven82 i laget tog Björkö en fin skalp mot ett ungt och bollskickligt Warta.

- Jag väntade till rätt läge och satte sedan in mig själv i en relativt fri nummer nio-roll, säger Andreasson efter matchen.

- Han är bara ute efter att gå om mig i matchligan, säger en av Björkös mest erfarna spelare genom tiderna, Anders Fransson.

När mål
Men helt ofarlig var inte den gode Andy. I matchminut 78 blir han fint framspelade av långhalmet Jagi. Lerhalmet (Andreas) tittar upp och ser att krysset är ledigt. Med en stenhård bredsida slår han till bollen.

- Jag var på väg att skriva 4-1 i mitt anteckningblock, kommenterar Fritte efter matchen.

Men Andreas hade andra planer. Istället för till krysset letade sig bollen snett bakåt till en fri Björköspelare som dessvärre var oförberedd på ass.coachs geniala passning.

Beröm efter matchen
Efter matchen fick Björkö beröm av Warta. En av hemmalagets mer rutinerade spelare talade om ett kompakt spel som var svårt att komma runt och igenom.

- Ni är bra, mycket kompakta på mitten. Vi ses i trean, sa Wartas nummer tio efter att lagen tackat varandra, domaren och publiken (läs H@sse Boss och Fritte samt några unknown hemmafans)

Många lyfte sig
Björkö var rejält decimerat inför matchen och det var länge oklart om man skulle få ihop lag. Tillslut blev det ändå match, med två avbytare - Gavven och Jagi.

Tobias gjorde en strålande match i mål. Genomskärare, inlägg och långa skott. Allt hanterade den långe. Vid målet fick han se sig överspelad efter att Janne Konung tappat i sin markering. (Forwarden var assnabb)

Backlinjen spelade stabilt och ytterbackasparet kompletterar varandra strålande. Filip med sin resoluta "raktfram-stil" kommer ofta med upp i anfall och fick dagen till ära vara med och måla. På andra sidan, högerbacken, har Johan Fransson en annan spelstil då han, genom oerhört snabba fötter, ofta tar flera steg in i banan och sätter sina lagkamrater i bra lägen - eller kommer till skottläge själv. 

Ny Linus
Cred till Mos och Ridley som låste mittfältet bra. När tröttheten kom smygande blev det tyngre men båda återhämtade sig snabbt och höll emot bra. Thuresson som mittback gjorde som så ofta en strålande insats. 

Två som hittade varandra (nästan bättre än Jagi och ass.coach) var Forse och Fralle som får utstå utnämnadet till matchens lirare. Tillsammans med Gurra och Sebbe gjorde de lite som de ville med Wartas försvar och att matchen inte slutade med större seger får Warta tacka högre makter för (eller Gurras snéa fötter). 

Forse sprang ikapp med kvällens ganska hårda ostanvind (och vann åtminstone fyra gånger). Fralle dök upp på väl valda platser och ställde sig vägg med Forse - och tillslut kom målet från Forses fötter som betydde 4-1.

Matchen bästa
Bara att välja och vraka här. Jagi gjorde mål, Gavven spelade eller Forse och Fralles samarbete eller varför inte att Mos vid säkert tio tillfällen tog jobbet för ytterbackar när dessa gled iväg på offensiva räder. Men jag får nog välja att utnämna mig själv här. När matchen var 87 minuter gammal stack Wartas bästa spelare, nummer tio, iväg på en offensiva löpning. Han sprang mot bollen och Janne Konung visade att gammal är äldst när han tog sats, siktade på bollen och kastade sig i ultra-rapid för att glidtackla bollen bort till Eketrägatan - men missade hela skiten. Skam den som ger sig sa Janne och sprang efter bollen och blev bortgjord ännu en gång.

Matchens sämsta
Johan Fransson lämnade planen skadad efter att en Wartaspelare tappat huvudet helt och sprungit fem meter och satsat allt han hade mot Johans vader. Att han inte fick rött kort i det läget anser många experter (Fritte) vara en smärre domarskandal. Oklart hur läget är med Fransson. Också Sebbe fick avbryta matchen efter känningar i ljumskarna.

Resultat och målskyttar
4-1 (3-1)
Självmål
Warta
Filip
Jagi
Forse

Laget som spelade
Torbjörn
Fransson - Nessi - Thure - Thure
Gåtan - Mos - Fralle
Forse - Gurra - Sebbe 
Jagi, Gavven

Tack till Malin Sandrström som tagit bilden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0