Blåtung förlust mot ett av de bättre lagen

Förra matchen, mot Donsö, har inte refererats på bloggen på grund av att bloggm@ster har annat att göra. Här kommer refereratet från förlustmatchen mot SG97. Kopierat och klippt från IFK Björkös hemsida.

Sen förlust, röda kort, osportsligt uppträdande och Emil Granstav. De två sistnämnda elementen har inget att göra med varandra. Detta är ingressen för följande referat.

Blytung förlust mot ett starkt SG97.  Första halvlek inleder vi bra. Vi försöker rulla boll och gör det riktigt bra över stora delar av plan. Vi kommer till ett par nästan-lägen som dessvärre inte resulterar. Efter c:a 20 minuter tar SG över spelet en del efter att Fralle fått en rejäl tryckare i ryggen och tvingats till ett byte. Vi får inte fast bollen på samma sätt och hittar inte lika rätt i våra positioner efter det. SG försöker också rulla boll och trycka in bollar efter backen bakom vår backlinje. MO gör ett par riktigt bra räddningar och det är skönt att ha en keeper som gör avgörande räddningar där bak.

Jobbar tillbaka
Vi jobbar oss tillbaka skapligt de sista minutrarna av första och jämnar ut spelet lite grann. 0-0 står sig till paus. I andra kommer Fralle tillbaka in på plan och och vi inleder andra halvlek bra. Vi försöker rulla oss upp i banan och kommer till ett par bra chanser. Vi har bl.a en boll som dansar på mållinjen efter att Niklas Karlsson nickat ett inlägg. Karlsson själv ansåg den inne men varken huvuddomaren eller assisterande såg likadant och 0-0 stod sig.
Osportsligt uppträdande
Strax efter kom en avgörande situation för matchen. Emil Granstav som just hoppat in slår en fin passning till Fralle som är på väg igenom. SG:s mittback hinner upp Fralle tacklar. Många grön-vita ropar efter straff men domaren vinkar avvärjande. Fralle blir liggande kvar med smärtor i SG:s straffområde bredvid målvakten som ändå väljer att starta spelet på vänsterbacken. Vänsterbacken väljer också att ignorera Fralles smärtor och drar igång ett anfall. Fler och fler spelare reagerar på osportsligheten hos SG:s spelare men Mini tar det för långt och skriker ut något väldigt olämpligt till SG:s spelare som inte ville slå ut bollen. Solklart rött kort och SG kan ta över taktpinnen.

Bra försvarsspel
Vi satsar efter detta mycket på att ligga rätt i försvarsspelet och kontra. SG för spelet och skapar en del chanser men MO är omutlig. Vi kommer upp och hotar lite grann och Fralle hade en bra chans att spela fram Jagi som hade haft öppet mål men en försvarare kom emellan. I 87 får SG en frispark från kanten och spelaren slår den riktigt bra. Matte går upp i duell med en forward och vem som var sist på bollen är ännu inte helt klarlagt. Bollen går iaf i en båge över MO och in strax under ribban och det kändes överjordiskt tungt. Resultatet stod sig matchen ut och det blir en sur förlust. Trots allt ska vi hålla huvudet högt, SG är ett utav de bättre lagen vi har mött i år och vi står upp bra hela matchen trots en man mindre i 25 minuter.