Ojämn insats i Gustavs Cup

Lägstanivån på Björkö 2 var får låg för att ta laget vidare. Samtidigt var högstanivån alldeles för hög för att göra uttåget rättvist.

Öckerö 1 stod för motståndet i öppningsmatchen. Det var också den matchen som på pappret såg svårast ut. Björkö 2 började matchen piggt och nyförvärvet från Torslanda, Sebastian Carlsson, utnyttjade de stora ytorna när han gled igenom öckeröförsvaret och satte ettan bakom en chanslös målvakt. Öckerö hade mest boll, men Björkö höll ihop laget och gjorde det svårt för motståndarna. Trots det kom kvitteringen. 1 - 1 var ett bra resultat för bägge lagen men idag log fru Fortuna lite mer på Danis och hans mannar. Med bara två sekunder kvar av matchen stängde Öckerö affären när de i ett friläge med William Alexandersson rullade in bollen i maskorna. Tungt för Björkö som ändå stod för en väl godkänd insats.

Hönö 3 var tänkt att bli en munsbit. Det var kanske den tanken som gjorde att match nummer två blev ett riktigt bottennapp. Björkö brände sina chanser i början av matchen - Hönö satte sina. När domaren blåste av matchen stod Hönö som segrare, 3 - 0, och det var inte ens orättvisst.

Knippla 1 åkte ur Gustavs Cup på fredagskvällen. Många trodde nog att Knippla 2 också skulle få lämna efter speldag nummer två. Och motståndet man gav Björkö var inte direkt benhårt. Björkö var revanschsugna efter debaclet mot Hönö. Pigga ben, pigga tankar och en riktigt bra inställning ordnade en komfortabel seger. Sebastian Carlsson, Niclas Ermesjö, Robin Andersson och Johan Forseström stod för målskyttet och övriga håll tätt bakåt. En gedigen insats och ett bevis på att Björkö 2 borde gått längre i den här turneringen. 

Förutsättningarna för sista matchen mellan Björkö och Öckerö 3 var följande: Vann något av lagen gick det laget vidare. Vid ett lika-resultat gick Knippla vidare. Öckerö 3 såg i ärlighetens namn ganska tunga ut. Flera stora spelare, skickliga på att hålla boll och hålla ifrån sig ett par storlekar mindre Björköspelare. Men Björkö är ett spelskickligt lag med individuell skicklighet i flera spelare som ensamma kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Förväntningarna var höga från grön-vitt håll. Matchen började också på bästa sätt. När Ermesjö satte ettan trodde många att det var klart. När Robin utökade till två noll började Öckerö-supportrar att lämna arenan. Björkö jagade vidare och ville definitivt punktera matchen genom att också sätta trean. Men Öckerö-spelarna hade inte gett upp. När Öckerö satte 2 - 1 blev det rejält darrigt men Björkö fortsatte att anfalla och hamnade fel i positionerna. Och 2 - 2 var ett faktum som inte ens duktige William Alexandersson i mål kunde ändra på. Matchen slutade 2 - 2 och Knippla 2 som förmodligen räknade bort sig själva efter fem spelade minuter av matchen var de enda segrarna när domaren blåste av.

Grattis säger vi till Knippla 2 och Öckerö 1 som tog sig vidare och får fortsätta med finalspel under söndagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0