Veckan som gick

Björkö-blogg presenterar för er den gånga veckans händelser.

En sargad trupp med mycket sjukdom och småskador gjorde att måndagens träning på Hovgården ställdes in.

HBO:s dokumentär Road to Winter Classics visades i SVT under veckan och för er som missade denna fantastiska tv-upplevelse rekommenderas SVT play.

Björkö gjorde i veckan klart med ny lagledare till A-truppen och det blen ingen mindre än Andreas "Körven" Sandström som får det ärofyllda uppdraget. Dessutom kommer han stöttas av Fritte och Janne Andreasson under året.

Skottfint har tydligen värvat Mikael Bjärsmyr och då är det bara att säga stort grattis till Skottfint då man gjort ett riktigt bra nyförvärv både på och utanför plan. För er som spelat några år med Björkö så kanske ni minns att Bjärsmyr har varit med och gjort en träning med Björkö en lördag förmiddag i gympahallen för ca 3-4 år sedan.
Dessvärre blev det bara en träning med de grön-vita, och nu har han då valt att spela med en gul-blå tröja.

Erik Alexandersson valde i veckan att skriva på för Torslanda IK och kommer till att börja med att spela med deras juniorlag. Där kommer han bl.a att bli lagkamrat med den tidigare Björkö-spelaren Nils Andren. Dessutom har hans nya tränare Björkö-anknytning då Torslandas juniorer leds utav Peter&Peter, Björkös tränare 2010. Björkö-bloggen önskar Erik lycka till i sin nya klubb och hoppas få se honom iklädd den grön-vita tröjan i framtiden. 

Björkös gamle forward Magnus "Minken" Andersson fortsätter att göra mål i lokalfotbollen. Han spelar numera i Argo som vann en träningsmatch mot Olskroken med 1-0 efter mål av just Minken.

Capello lämnar sitt uppdrag som förbundskapten för Engelska landslaget efter att FA, över hans huvud, tagit beslutet att John Terry fråntas kaptensbindeln. Stort av Fabio att stå upp för sina principer. Det är inget dyngjobb på fabrik i Långsele han lämnar. Samtidigt: Creds till FA som beivrar rasism när italienare helt klart har en annan syn på vad som är främlingsfientlighet och hur det värderas. IFK Björkös tränaren Gulic/Andreasson har inga planer på att lämna laget inför årets Skärgårdscup.

Under onsdagen fick Björkös forward Victor Granstav och hans Josefine sitt andra barn och Björkö-bloggen säger naturligtvis stort GRATTIS!!!

Ett annat stort GRATTIS säger vi till Robin Mos som enligt säkra källor lagt ut 1 600 kronor på en T-shirt. Robin ska enligt lika säkra källor (Gurra) ha varit så nöjd med sin nya t-shirt så att han använde den varje dag, en hel vecka i sträck.

Tobbe kunde inte komma och träna varken på onsdagen eller torsdagen för att William med en matchvikt på ungefär 38 kilo kan ha brutit ett revben på Tobbe, med en matchvikt på cirka 110 kilo, under onsdagens träning veckan innan. Förmodligen hade William pumpat sig full med både spenat, kryptonit och dunderhonung innan den träningen då det borde ha varit fysiskt omöjligt.

I B-lagscupen lottades lottades Björkö mot Hönö på Heinövallen. Det är med andra ord upplagt för en favorit i repris för Ola Enelund att föra laget till nya höjder likt förra säsongen om han är tillgänglig för spel till sommaren. När man tänker tillbaka på den fantastiska matchen i semifinalen i B-lagscupen förra sommaren så är det inte utan att ett leende sprider sig på läpparna. Extra roligt är det när man tänker på Olas segermål som kom till efter en perfekt slagen hörna av Björkös Jonny Rödlund dvs Jocke Siljat där Olas marklyfter ungefär 16 1/2 cm och hänger så i luften i säkert närmare 1 sekund. Nicken sitter som ett smäck i första krysset och Björkö står som segrare i matchen. Roger Gustafsson kom fram direkt efter matchen och ville att Ola skulle medverka i en instruktionsfilm som skulle heta "Hur man agerar vid hörna". Ola avböjde erbjudandet och svarade Roger avmätt att; -Sånt agerande är inget man kan träna sig till. Antingen så har man det eller så har man det inte.

Skärgårdscupen lottades i veckan och Björkö ställs emot vinnaren i matchen mellan Fotö-Hyppeln i kvartsfinalen. Då Björkö är ett utav fyra seedade lag spelas kvartsfinalen på bortaplan. En hård drabbning kommer samtidigt gå av stapeln på Heinövallen där hemmalaget Hönö tar sig an Öckerö i en utav de övriga kvartsfinalerna. Som vanligt är det alltid lite extra prestige mellan just dessa föreningar och det ger extra krydda åt cupen när de två lagen möts.

Björkö-Bloggen är inte lika säker på att Blåvitt "joggar hem" guldet till kamratgården som stora delar av övriga medie-Sverige är. Farnerud, Gerzic och Sobrealense är visserligen tre helt okej nyförvärv och satsningen mot ett SM-guld är spännande men frågan är om det räcker hela vägen? Hoppas det finns en plats över till Robin Söder i startelvan då det finns mycket potential i den spelaren.

Att Liverpool betalade närmare 400 miljoner för Andy Carrol känns bara mer och mer obegripligt för varje match man ser honom spela. -Marino Rahmberg hade inte gjort det sämre gick att läsa på Björkö-ikonen och tillika Liverpool-supporten Emil Granstavs facebooksida direkt efter matchen mot Tottenham.

Apropå dåliga värvningar så blev i veckan Hamburgs värvning av Marcus Berg utsedd till den fjärde sämsta värvningen i Bundesliga genom alla tider.

Lokal-fotbollens informationskanal nr 1, Fiskebäcks-bloggen omnämner Björkö-bloggen med orden "Trevlig blogg om IFK Björkö. Känns riktigt taggade." Alltid kul med uppskattande ord och extra kul då de kommer från Dalla, en guru inom Göteborgs lokal-fotboll.

Björkö mötte Torslanda IK juniorer och förlorade tyvärr med 6-0.

Torslanda IK A-lag mötte Qviding i träningsmatch. 0-0 blev slutresultatet. Björkö-talangen Nils Andrén gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek. Den gamla Björköspelaren Anders Lindahl spelade mittback. Var det tillfälligt eller är är han omskolad?

Under söndagen hade den nya aktivitetsgruppen i föreningen en anordnad skridskodag på näckrosdammen. Mycket folk var på plats i det fina vädret. Soppa samt kaffe serverades.


Kommentarer
Postat av: Thure

Underbar läsning redaktionen!

2012-02-13 @ 22:04:37
Postat av: Jonathan

Gott att höra Thuresson

2012-02-14 @ 11:53:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0