Skogen mot Björkö - smaken av söt seger

Björkö kom till Åkerredsvallen för att skövla träd. Med ett revanschsug i paritet med Jörgen Brinks efter debaclet i OS-stafetten (var den nu var) inleddes matchen i gassande solsken. I dag kunde gubbarna åtminstone inte skylla på vädret.

Till en början såg det bra ut. Backlinjen rullade runt bollen, mittfältet rullade hem den och de gröna (sköna) offensiva krafterna lurade i rätt miljöer (läs ytor). Men med kalladuschen kom gamnackarna. En bra prestation från en Skogen-spelar lurade både en och två gubbar i bortalaget och en riktig pärla satt bakom Mo i mål. Otagbart. Björkö hann inte hänga med huvudena speciellt länge.

- En riktig rökare från 40 meter, rakt i klykan, summerar målskytten Emil Thuresson målet som tog Björkö tillbaka in i matchen.

Första halvleken var de grönas. Flera trevliga kombinationer ledde till en hel del farligheter men det skulle dröja fram till halvlekens döende minutrar innan matchavgörande 2-1. En förlupen boll som rensades undan av allt mer desperata Skogen-fötter hittade Alex Elfast som från vänsterbacksposition slog ett perfekt avvägt avslut som lyckligtvis inte gick på mål utan i ytan strax utanför. Johan Fransson såg möjligheten och slet sig loss från sin bevakare, tog ner bollen och satte lugnt och fokuserat ledningsmålet till de tillresta bortasupportrarnas stora glädje.

Matchanalys
Skogen hotade en del i matchens första skälvande minutrar. Björkö vårdade dock bollen väl och spelsystemet satte sig allt mer på plats. Ju längre halvleken led, ju tröttare blev hemmalaget och ju mer tog Björkö över. Efter Skogens ledningsmål var det Björkö som dominerade och hade bud på flest nätrassel. Två gjorde mål speglade halvleken på ett adekvat sätt, 2-1 i halvtid.

Matte kände sig Matt och Mo fick ingen ro. Kanske var det på grund av dessa herrars tidiga uttåg ur matchen som lugnet till viss del försvann. Början på andra halvlek kändes gedigen, men de grönvita vanligtvis så elgeganta spelarna ägnade mycket kraft åt att skjuta höjdare och dribbla.
 - Trots att det var en träningsmatch kändes det lite som en måste-match. Det kanske knöt sig lite och blev därför lite stressat, sa en analyserande Berra-Berra efter matchen.

Björkö höll undan och lyckades vinna med 2-1. Förutom matchens delikatess, Thures mål i klykan från 40 meter, bör Mo-i-mål framhållas. Med en riktigt bra räddning på ett Skogen-skott, sent i andra halvlek, höll han Björkö kvar i ledning. Och på stopptid nådde 1.10 långe Mo högre än 2.15 långe Silverkeken i Skogen på en hörna. En hand på bollen och tre poäng var ett faktum.

Cred till Skogen som verkade vara ett trevligt gäng som verkade tycka om att lira boll. All lycka i femman.