Ingen braksuccé när matchsäsongen inleddes

I tio minus, med tolv man och med hjärna, hjärta och ett rungande hej inleddes säsongen 2012. Björkös första träningsmatch slutade 1 - 1 efter stabilt spel där det enda som saknades var ett förlösande vinnarmål.

Men matchen höll på att sluta i en katastrof - redan innan den börjat. Att Björkö är ett tungt lag att möta, det är ingen hemlighet. Men att bänken i omklädningsrummet sviktade och brakade ihop under matchsnacket 20 minuter innan kick-off, är inte okej. Så tunga är inte ens Björkö.

Tur så in i bänken
Ingen skadades som tur var. Med endast tolv man har man inte riktigt råd med omklädningsrumskador. Laget som startade var följande:

Mo (sr)
Janne, Matte, Thure (sr), Mattsson
Fransson, Haglund, Mo (jr) Sillhatt
Fralle, Gurra

Målvaktsväder
Tio minusgrader är inget riktigt målvaktsväder. Det kan vi nog slå fast. Andreas "Gavven" Andreasson, även kallad Gaveln eller Ass.Coach slog dessutom fast följande:
-  Det är heller inget andretränarväder, men han bet ihop och värmde sedan fossingarna på elementet som tittade fram under den brustna bänken.

Trots att Haglund gav debutmatchen betyget "icke-godkänd" var Gavven nöjd med hur spelet såg ut.
-  Vi är stabila bakåt och låter inte Lundby skapa speciellt många målchanser under 90 minuter samtidigt som vi har sex-sju heta målchanser där vi kanske borde fått in ett segermål.

Haglunds kritik samt Gavvens beröm är något laget bör ta till sig och beakta. Lärdom att dra: Vi gjorde det bra, men kan ännu bättre.

Nyförvärv och hemvändare
Undertecknad gjorde sin debut för IFK Björkö efter att ha tillbringat det senaste året med Bäckebo Goif i Kalmars sistadivision (division 97 - sett till standard i jämförelse med Göteborg). Johan Fransson gjorde också debut och gjorde det bra. Han kanske kunde önskat mer understöd av sin kompanjon på högerkanten men - och det tåls att upprepas - Kalmars sistadivion är inte vad den en gång har varit (eller aldrig varit).

Lille-Mo som ju är Store-Mo gjorde en tung insats som defensiv speluppläggare. Bra defensivt jobb och tydlig i sitt passningsspel.

Andra hemvändare och come-backare som syntes till (utanför planen) var bland andra Mackan Ågren och Torbjörn (som är lång)

Matchanalys
Lundby gjorde första målet på ett långskott. Med en hel del tur letade sig bollen in långt ner i Mos vänstra hörn. Björkö höjde då tempot en aning och efter en trippelchans som resulterade i en hörna som tillslut resulterade i 1 - 1 från Mattes huvud - hade Lundby ungefär en chans till på hela matchen.
Björkö radade upp en hel del fina kombinationer som slutade i fyra frilägen (Mo (jr), Fralle, Gustav och Haglund). Roligt också att se att Björkö försöker spela fotboll och vårda boll. Kul för publiken. Kul för spelarna. Mindre kul för älgarna.

Länkar för mer info matchen:
Lundbys matchreferat - Klicka dig vidare via vänstermenyn och sedan någonstans i mitten.
Björkös matchreferat
JN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0