Fredagsprofilen - Janne Andreasson

Det är en ära för Björkö-Bloggen att få ha en av de största profilerna i klubben som fredagsprofil. Han har under några år nu kombinerat tränarrollen i Björkös F-99:or med att vara materialare för vårat A-lag. Konsten att vara materialare har tagits till helt nya nivåer utav denna gubbe och inte nog med att alla bollar alltid är välpumpade och t-shirtar tvättade så finns det även kaffe och ofta något mellamål framlagt när man kommer till träning vilket osar kvalité. Dessutom har han skrivit matchreferaten efter de flesta av A-lagets matcher under de senaste säsongerna varav ett par stycken är episka. Framförallt referatet efter en match mot Kode där de gröna lyckades tvåla dit de gula laget från Kungälvstrakten med hela 8-1 är en klassiker. Björkö-Bloggen ger er Janne Andreasson. Mycket nöje!

Du har ju inför denna säsongen valt att ta ett litet steg tillbaka från A-truppen för att kunna ägna ännu mer tid till Björkös fantastiska F-99 lag. Kan du berätta lite om laget som aldrig verkar förlora?

-Ja,, det började 2008, såg att vi hade en unik samling talangfulla tjejer födda 99 på Björkö, dom körde bara med killar och stod sig grymt bra där, så jag anmälde dom till en innecup för tjejer,, och resten är väl historia som det brukar heta,, sedan den första cupen så har vi nu spelat 30 cuper, har 25 Guld,3 Silver(3 sudden) och ett par kvartar (bla Gothia Cup) Det har blivit närmare 200 matcher och endast 3 förluster (uddamål) och ett spel som imponerar på alla som kommer till våra matcher.. Våra tjejer är unikt motiverade, vi hade på vår gala i december spelare med 100% träningsnärvaro, flera över 90% och snittet låg på nästan 70%... Sedan sommaren 2011 har vi joinat med Hönö IS tjejer för att behålla tjejerna här ute i 11-manna och segerraden bara fortsätter. Kan också avslöja att på vår lilla Ö så huserar några av landets främsta lirare i årskullen F-99.. Fantastiskt..

Du kommer ju ändå att vara med i ledarstaben runt vår A-trupp även i år, hur går tankarna kring årets spelartrupp och dess ledare?
-Spännande med Göran G och nya friska ideér, riktigt kul att se honom förklara nya övningar på plan i racerfart,, med ett snabbt avslutande - Ni fattar...? många fågelholkar ibland där... Andy på ass ger stadga, kvalitet och historia,, truppen är dynamisk med intressanta nyförvärv, de egna ungdomsspelarna som tar för sig rejält i år,, de etablerade med Matte, Thure, i spetsen och de "gamla" som fortfarande har mycket ogjort än på plan. Saknar kanske nån elak jävel på off. mitt el topp som kan komplettera Fralle.

Finns det någon du skulle vilja ge ett extra plus till för hans insatser i Björkö under den senaste veckan?
-Senaste veckan blir lurigt eftersom jag varit borta för mycket,, men, får lägga den på LillMo som jag tycker visar härlig inställning i träning och match,,, kan bli en sån spelare som hämtar hem fler gula i år på tufft spel än på snack,,,, vore välkommet isf,,, lite mer Wernbloom och mindre Jonas Gardell om Ni förstår vad jag menar.

Hur går tankarna om motståndet i division 4B? 
-Ja,,, kul med många nya lag i år i 4B,, desto svårare att tippa därför,, men magkänslan säger att (e det många som läser detta..??) Öckerö ser ut att bli lite stabilare i år, kämpade i toppen redan i fjol trots att jag tyckte dom var bleka,, men det var ju grymt jämt i toppen i fjol,,, tror också på Näset och Landvetter däruppe i toppen,, IFK Björkö kommer lite lägre tippar jag, men trots det högre än förra året med årets motstånd och lite jävlaranamma, som vanligt blir vi livsfarliga i derbyna och i Cupen där vårt större hjärta visar utslag......

Om du fick välja ett nyförvärv som du skulle vilja se i Björkös tröja under 2012, vem skulle det vara och varför?
-Kommer ihåg en spelare i Näset förra året,, en sådan tuff offensiv mitt el kanske topp med ett grymt skott som vi skulle behöva,, hette han inte Franchis el nåt.. :) men kan också tänka mej en blandning av Haglianos träningsinställning och speed, blandat med valfri Ermebrors kampvilja och lite av Sjöbergs timing och lugn + Filips stora hjärta,,,, borde bli en kanonlirare som pytsar 30 baljor/säsong..... får man välja helt fritt så vore det kul att se Anton Hysén sitta bredvid Linus Granstav i omklädningsrummet o jämföra fartränder i kallingarna......

Vad gör du helst när du är ledig?
-ja du,,, hoppas inte mitt lilla hjärta läser detta,,, men, det är ju kolla på fotboll, i alla former,, på en plan, på TV, inne, ute, dam, pojk, herr, tjejer.. varhelst en boll rullar och någon bryr sig om att jaga den,,, då kollar jag gärna på det..... skulle mitt lilla hjärta läsa detta så gillar jag hellre: långa skogspromenader, sitta o hålla hand,, mysiga hemmakvällar utan TV,, ränna runt på secondhand butiker osv........

Vilka vinner EM 2012?
-Gillar outsiders, hade Hamrén vågat dissa Divan och lagförstöraren Zlatan så hade jag kanske tippat Sverige, men nu blir det,,,, England.... sug på den...

Vilken är värdens bästa låt? Hotel California, Eagles...... Den har allt... långt intro, text, grymt solo och magi... Kashmir med Zepparna e tvåa..

Vilket är ditt favorit-resmål?
-måste bli Dubai... fast,, favorit-resemål kanske e nåt man redan varit på,,,,,?? isf blir det, USA...

Vem har bäst humor i Björkö?
-Linus e klurig och lite go elak humor,, Mos o Gurra e ju riktigt roliga, fast utan att veta om det, typ, lyteskomik på sig själva.. Berra e underfundigt kul,,, jag e en rätt kul jävel också.. Mo försöker ibland, men man hör ju inte vad han säger.......

Vem vinner IFK Björkös skytteliga 2012?
-Sebastian Carlsson... 19 st. 15 i serien o 4 i Cupen...

Till sist, vad ska du göra i helgen?
-Lördag: match A-laget, match C-V i Tosslanda 96´ sen Canal+,, söndag träning F-99, packa A-lags väskor sen Canal+....

Vi tackar Janne för pratstunden och för ett otroligt jobb för A-laget, F-99 och hela föreningen. En superkille som alltid ger allt för sina gröna elgiganter oavsett åldrar.

Kommentarer
Postat av: Janne

Favorit i repris...



http://www.laget.se/IFKBJORKO/2777-nyhetsarkiv-item-1277889.html

2012-02-24 @ 12:13:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0