Förlust mot Dalen - natt och dag

Först var det natt. Sen blev det dag. Matchen mot Dalen slutade med brakförlust, minnesförlust och drömmar om en torrare gräsmatta.

Gräset var visserligen grönt på Sveriges mest svårhittade fotbollsplan. Men under det gröna dolde sig kubikmeter med vatten. Vatten som fastnade i ben, armar och skallar hos de gröna. Första halvlek blev en enda lång transportsträcka för hemmalaget Dalen.

Dalen hör till vardags hemma i division fem efter att förra året ha åkt ur samma fyra som Björkö spelade i. Men hemmalaget klädde av sina gäster in på bara skinnet under första fyrtiofem. Första halvlek lades till handlingarna med ett 5 - 0 underläge och Coach G hade några väl valda att ge spelarna i halvlek. En väl initerad källa säger till Björköbloggen:
 - Det kanske inte var någon hårtork direkt, men coachen var bestämd med vad han tyckte och lät spelarna veta det.

Förvandligen
Och något hände. Natt blev dag. Björkö förändrade spelsystem till 4-2-3-1 och började arbete tillsammans istället för en och en. Mer hjärta, mer hjärna och större fokus ledde till att Dalen slutade producera mål. Tyvärr resulterade det inte i att Björkö lyckades producera sex mål och vända matchen, Björkö lyckades faktiskt inte producera ett enda. Men att vända den dåliga inställningen till bra, att lyfta huvudena efter fem mål i baken och slita för varandra för att försöka gå segrande ur åtminstone de sista 45 minutrarna, tyder på styrka.

- Jag sa till spelarna att radera första halvleken ur minnet, kasta den, aldrig mer tänka på den. Men känslan av att ligga under med 5 - 0 kan vi ta med oss och se till att vi inte hamnar i sådana lägen i framtiden. Annars är det just vändningen, att vi lyckas ta oss tillbaka mentalt som vi tar med oss från den här matchen, säger Göran Gulic.

Vattenpolo
Att spela fotboll på en plan som mer lämpar för sig vattensport är svårt. Men det är lika svårt för alla lag så förlusten kan inte skyllas på det. Men självklart ser spelarna fram emot torrare, något varmare väder i kommande matcher.

- Det var stundtals tungt att spela. Bollen stoppades upp av vattnet ibland och fick extra fart ibland. Det var svårt att hantera, säger Janne-Konung.

Matchanalys
Första halvlek har undertecknad inget minne av. Bara en bitter eftersmak, som ammoniak i munnen. I andra halvkek hände något. Då arbetade Björkö tillsammans, letade efter spelvägar, gjorde det enkelt när det behövdes och svårt när det krävdes. Nuff said.