Kryss – ett välkommet resultat

Björkö spelade 1 – 1 mot Sandarna på Björkövallen under lördagen. Hemmalaget lyckades genom Victor Granstav vända matchen och den negativa trend som under höstsäsongen grinat de grönvita eleganterna i ansiktet.

Höstsäsongen har inletts med enbart förluster. Senast 4 – 0 mot Landvetter. Bottenskiktet på tabellen har närmat sig med allt högre fart och var inför matchen mot Sandarna ett faktum.

När Sandarna tog ledningen i matchen låg det nära till hands att tro att Björköspelarna skulle få gamnackar och acceptera ännu ett nederlag. Dessbättre då att det bara tog några minuter innan Victor Granstav gjorde sitt första mål för säsongen och fastställde matchens slutresultat. 1 – 1.

Mycket slit
Matchen karaktäriserades av tufft spel, mycket av det på mittplan. Första halvlek var jämn och 0 – 0 var ett logiskt resultat att ta med sig in i andra, trots att Gurra efter 20 minuter skaffade sig ett gyllene läge att ge Björkö ledningen när han gled i mellan två backar och kom helt ren med målvakten. Avslutet lämnade dock mer att önska.

Granstavs mål var viktigt av många anledningar. Dels innebar det poäng och en höjning av moral och humör och dels visade det att det inte är omöjligt att komma tillbaka från underläge. Dessutom var det Johannes ”Berra” Andreasson som slog frisparken som tillslut hittade Granstavos fötter, bara en sådan sak.

Resten av matchen blev en jämn historia där Sandarna var det spelförande laget. 1 – 1 var ett rättvist resultat i en match där hemmalagets stora stjärna Jonathan Neselrot satt på bänken, avstängd efter att ha skrikit nej till domaren och fått sitt tredje gula för säsongen. Lär er det barn. Skrik inte på domaren.