Förlust trots trippel Granstav

Premiär för nya planen och tre gånger Granstav. Som upplagt för seger. Mölnlycke ville dock annorlunda och för andra gången den här säsongen skrevs slutresultatet till 3 - 1 till Mölnlycke.

Linus Granstav, Victor Granstav och storebror Emil. Det var länge sedan samtliga tre bröder spelade i den grönvita tröjan. Dagen till ära var första matchen på den nya långa planen. Björkövallen har förlängts med 5.5 meter. Upplagt för seger och succé alltså.

Tyvärr var Mölnlycke ofina nog att bjuda på alltför hårt motstånd. 1 - 0 kom efter att en Mölnlyckespelare fått på en drömträff strax utanför straffområdet och bollen letade sig in långt nere vid stolproten. Extra surt eftersom Björkö bara minuter tidigare hade en boll studsade strax utanför mållinjen.

Decimerat lag
Flera tongivande Björköspelare saknades. Avstängningar, semestrar och skador satte stopp. Trots det får betyget av matchen vara strax under godkänd. Under därför att Björkö förlorade, men bara strax under därför att hemmaspelarna försökte och hade i ärlighetens namn fler målchanser än bortlaget.

Mölnlycke förde allt som oftast spelet. Man rullade boll bra från backlinjen till mittfältet och upp till forwards. Lugnt och metodiskt arbetade man sig igenom Björköförsvaret. Efter matchens första femton minuter kunde det lika gärna stått 0 - 3 om Mölnlycke varit lite giftigare framåt. Sakta men säkert arbetade sig dock Björkö in i matchen och avslutningen av halvleken gick till Björkö - minus målet då förstås.

Grattis Gurra
1 - 0 till andra halvlek som skulle bjuda på ytterligare tre mål. Mölnlycke gick upp til 3 - 0 innan Gurra hittade nät. Grattis säger vi till Gurra som äntligen fick näta, men tyvärr räckte det inte riktigt. Matchen slutade 3 - 1 till Mölnlycke.

Mölnlycke var det spelförande laget i matchen. Inget snack om den saken. Men Björkö hade tre bollar på mållinjen och med lite flyt hade resultatet kunnat bli annorlunda, åtminstone hade spänningen kunnat öka. Tre bröder Granstav gjorde vad de kunde för att hämta tre pinnar till fansen och sång till omklädningsrummet. Men inte ens de kunde rubba Mölnlycke denna gråmulna tisdagseftermiddag.

Nu går vi vidare och ser fram emot nästa match.