Det är lätt att vinna - svårare att förlora

Att förlora smakar olika. Ibland vet man att man är det sämre laget och ändå gjort en bra insats. En sådan förlust är lättare att smälta. Även om det kan ta någon dag så är ilskan kontrollerad av vetskapen om att du gjort allt du kunnat.

 

Jag vet inte om förlusten mot Öckerö var en sådan match. Jag önskar att jag kunde skriva att vi nästan var där. Att resultatet hade kunnat bli annorlunda om stolpen hade petat bollen in i mål istället för ut. Och visst, vem vet. Hade Fralles tå hittat nätmaskorna efter cirka 20 minuters spel och Björkö fått första målet hade Öckerös defensiva taktik kanske bitit dem i svansen. Att ställa om och gå från defensiv till offensiv mitt under match är ingen barnlek.

 

Men att det bättre laget segrade är inget att snacka om, Fralles målchans till trots. När den dök upp hade Öckerö redan haft flera stycken. Det var framför allt inläggen och hörnorna som var Öckerös vapen. Och med tanke på uppställningen var det helt logiskt.

 

Öckerö är säkert nöjda. Bortsett från resultatet (som ju är uppenbart) fick Danis den match han ville ha. Öckerö började matchen med att spela kontringsfotboll. Trots hemmaplan backade man hem och mötte ett bollförande Björkö på mittplan. I andra halvlek flyttade Öckerö upp och mötte högre upp i banan. Kanske en frukt av att Björkö erkände sig besegrade och inte orkade trycka upp, kanske ett taktiskt drag från Danis. För Björköspelarna spelar det mindre roll.

 

Man brukar säga att serien inte ljuger. Jag håller bara delvis med. IFK Björkös årgång 2012 är ett bra fotbollslag. Bättre än vad poängen visar. Stolpe ut istället för stolpe in är ett slitet uttryck för att beskriva säsongens matcher och låter som en klassisk bortförklaring. Och visst finns det detaljer att slipa på, saker att förändra. Mer krut att klämma ut. Jag är medveten om att tur är inget man får. Det är något man förtjänar.

 

Björkö 2012 är ett riktigt bra fotbollslag med många duktiga spelare. Det finns en variation av kompetens som passar bra att bygga ett lag kring. Men kanske är det just turen som saknas. Vi behöver jobba ännu hårdare under resten av säsongen. Vi behöver arbeta hårt, delta på träningarna och komma med fokus och engagemang. Inte för att bara göra oss själva och våra lagkamrater till bättre fotbollsspelare. Vi behöver slita och kämpa för att förtjäna den tur som krävs för att dra det längsta strået i matcher som står och väger.

Jonathan Neselrot

 

Fotnot: Öckerö vann ö-derbyt på Prästängen med 4 - 0. I nuläget finns ingen officiell matchrapport att länka till på vare sig Öckerös eller Björkös hemsida.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0