Veckan som gick - vecka 14

I Champions blev det som det alltid blir i Champions. Ett j...a liv. Två straffar är ovanligt, men inte förbjudet. Och tänk tanken; Barcelona - Chelsea i en semifinal, vilken domare vill döma en sådan match (efter norske Övrebrös så bespottade insats på Stamford Bridge 2009)

Diskussionen om att storlag har fördelar hit och dit från domare går vidare. Framför allt på hemmaplan. Barcelona fick med sig en solklar straff och en väldigt tveksam på hemmaplan och fick två stycken tveksamt "bortdömda" emot sig på San Siro veckan innan. Hade Milan domaren på sin sida veckan innan?

Den mest överskattade kommentaren Björköbloggen vet är följande: "att förlora med 1 - 0 är värre än att förlora med 8 - 0." Skitsnack. 1 - 0 är nära, riktigt nära. Och med en kraftmätning kvar (Kungsladugård) innan serien drar igång ser det ganska bra ut och formen är nära. Kategori: förlustmatchen mot Guldheden och talessätt som devalverats till värdelöshet.

Erik Niva vill införa tillgång till reprisbilder direkt för domarna innan de fattar sina beslut. Tja, varför inte, det kan kanske ta bort en del av de tråkiga diskussionerna om domarinsatser hit och dit som uppstår efter var och varannan match på elitnivå...

Att Clarence Seedorfs bäst före-datum har passerats märktes tydligt på Camp Nou under matchen mot Barca då bollarna spreds åt alla möjliga håll.

...samtidigt som vi alla vet hur oerhört svårt det är att bedöma något i fotboll, till och med efter att man har fått se reprisbilderna vevas om och om igen.

En domare som redan fått ett positivt omnämnande på Björkö-Bloggen men som förtjänar ett extra är han som dömde Björkö mot Guldheden. Han var riktigt duktig.

Roligt att se Patrik Ermesjö tillbaka i träning igen.

Till sist: oerhört tungt att förlora genrepet mot Kungsladugård. En "sketmatch" som vi lägger till handlingarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0