Förlust med uddamålet mot Guldheden

Seriepremiären var naggande nära när säsongens näst sista försäsongsmatch gick av stapeln. Motståndet hette Guldheden som tyvärr bjöd de gröna eleganterna på en bitter uddamålsförlust med 1 – 0.

Laget verkade riktigt taggande inför matchen. Första halvlek blev ett kvitto på det. Trots någon minusgrad i luften värmde spelet. Björkös första halvtimme var riktigt bra. Björkö har det mesta och det bästa av spelet.

-  Vi rullar bollen bra, både i backlinjen och på mittfältet, säger Göran Gulic.

Både Gurra och Forse lämnas ensamma med målvakten men skjuter utanför. Även Haglund hade några lägen där han avlossade kanonen, dock utan resultat.

Med tio minuter kvar av halvleken tar sig Guldheden upp i banan. Det bryter Björkös fina passningsspel och lyckas nästan komma till lägen, dock utan att på allvar hota.

Andra halvlek
Några byten gjordes och andra halvlek kunde blåsas igång. Dessvärre var Björkös dominans som bortblåst. Plötsligt är det Guldheden som dominerar och kommer till lägen. Bland annat tvingar hemmalaget Mo i mål till en riktig idioträddning när han sprattlar ut en nick från ett inlägg till hörna.

Trots kortare anfall och avsaknad av tålamod lyckas Björkö skramla fram åtminstone en målchans. Det är Forse som lyckas sno åt sig bollen, högt upp i banan, bara för att träffa insidan av stolpen.

Mål
Matchens enda mål kommer till efter att Guldhedens ytterback fick några sekunder för att ställa in siktet. Hans boll hittade en medspelare utanför straffområdet och Mo orkade inte hålla skottet.
Den stora chansen till kvittering fick sedan J-Mo som var så nära som en ribba ifrån att kvittera.

-  Vi är nöjda med prestationen i första halvlek och delar av andra. Dock är vi givetvis missnöjda med resultatet, säger Andreas Andreasson efter matchen.

Förutom att domaren var bra, och enligt uppgift väldigt trevlig, var ett mycket glädjande besked att Fralles baksida lår höll hela vägen in i kaklet.