Björkö mot Kungsladugård - förlust i genrepet

Tungt genrep på en snabb plan slutade med förlust för IFK Björkö. För motståndet stod nyblivna division 5 klubben Kungsladugårds BK.

Regnet öste ner och gjorde planen snabb. Dessbättre lyckads regnmängden inte göra Hovgården vattensjuk. Vilka symptom Björkö-spelarna led av inledningsvis är dock något oklart. Det tog 30 minuter innan spelarna verkade inse att de befann sig mitt i en generalrepetition inför seriestarten. Björkö lyckades dock avsluta halvleken på ett något bättre sätt och halvtidsvilan kom välbehövligt.

Första halvlek bjöd på en del småchanser åt båda hållen men ett ostrukturerat spel.

-  Det går för långsamt och det offensiva spelet är alldeles för oinspirerat, säger andretränare Andreas Andreasson till Björköbloggen efter matchen och tillägger att offensiven inte bara sköts av mittfältare och forwards.

-  Alla måste dra sitt strå till stacken om vi ska lyckas också i den sista tredjedelen.

Kastar sig ut
Andra halvlek startar något bättre för de gröna. Vid ett tillfälle kommer Forseström runt sin back i ett farligt läge, blir neddragen och domaren blåser frispark, trots att reprisbilderna tydligt visar att Forse var innanför straffområdskanten. ”Han kastar sig ut” var domarens svar på Jonathan Neselrots framhärdande om att få straff. Den efterföljande frisparken sparkades undan av Laggårn-försvarare.

De grönas mål var tydligt i andra halvlek. Vinst. Men det var Kungsladugård som gjorde första målet. 1 – 0 kom efter att en Laggårn-spelare slog in en frisparksretur. När sedan också 2 – 0 kom utan att Björkö lyckats replikera gick luften ur den gröna en aning.

Avslutningsvis
Kanske var det påskmaten, kanske var det regnet, men Björkös spelare lyckades inte komma upp i normal standard. Visserligen gjorde J-Mo 2-1 men Laggårn drog strax därefter ifrån ytterligare genom ett fint långskott som seglade över R-Mo i mål.

3-1 blev 3-2 efter att Niclas Ermesjö placerat bollen vid vänster stolprot. Björkö var sedan riktigt nära, också denna gång genom samme Ermesjö, att kvittera men tyvärr var samma stolpe som han tidigare satt insidan av, nu obönhörlig och skickade ut hans strumprullare till en väntade innerback.