Slutspurt i Europa

Manchester United, Inter och Barcelona. Inga konstigheter där alltså. Verkar som att Bayern Munchen klarar av det också. Storlagen vinner ute i Europa. Blåvitt och AIK hakar på i toppen i Sverige. Blåbären Helsingborg och Elfsborg toppar för tillfället.
Det är jävligt skönt, med ironsikt betoning på jävligt skönt, att Allsvenskan drar igång när de andra ligorna i Europa avslutas. När man börjar se fram emot nästa säsong av gruppspel i Champions League, avspark i Premier League och kick off i La Liga så sparkas världens tråkigaste fotbollsliga igång. Härligt.
Sverige behöver fler topplag för att bli intressant. Vi behöver Malmö, Blåvitt och ett AIK med stora ekonomiska muskler och ett ständigt deltagande i toppen. Vi behöver "de tre stora". Allsvenskan måste vinnas av något av dessa tre lagen åtta av tio år, varje decenium för att hålla en hög nivå. Varje allsvensk spelare med talang större än Hjalmar Jonssons måste drömma om att spela i något av dessa tre lagen. Dessa lag måste dra till sig Allsvenskans största talanger (minus spelare som inte spelar fotboll med varken ben eller huvud utan bara använder hjärtat, typ Henrik Rydström och Jensan) De måste vara nationella internationella lag för att ha någon chans att inhysa så mycket talang att de åtminstone kan hävda sig i UEFA-cupen.
Sverige ska ha ett vinnande lag i UEFA-cupen, åtminstone vart femtonde år. Så är det bara.
Återkommer med mer mer och lite mer ingående spekulationer om detta under sommaren.

Nu ska jag till ett sjukhus och låna kläder och en pillerburk. En tom pillerburk. Och kläderna ska vara blåa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0