Klassikern

Ett Real Madrid i bra form och ett Barcelona i ännu bättre form. Många pratar om det bästa fotbollslaget som någonsin lirat. Det låter jag vara osagt. Det har funnit en del bra årgångar både i Spanien, England och i Italien tidigare och det är alltid svårt att jämföra lag från olika tider. Lite som att jämföra Maradona och Messi.

Matchen var rejält underhållande om man är "Blaugraun" vilket jag givetvis inte är eftersom jag är journalistiskt opartisk.

Vad som var roligast var följande.


1.              Messi som blev så nedsparkad sist det begav sig när klassikerna spelade på Bernabeu i fjol fick verkligen visa sina små framfötter och gjorde två strutar.
2.              Skyttekungen som jag hoppas blir såld fick även han trycka dit två.
3.              Att Carles, gamle utskällda, omflyttade Carles fick trycka in 2-1 målet på en mycket atletisk nick gjorde att jag kände att det egentligen inte spelade någon roll hur resultatet stundade bli. Det räckte med att den gamle stilfulle mittbacken fick hänga Barcas andra strut för kvällen.
4.              Att dessutom Pique fick sätta ett var en bonus som heter duga. Casillas gick ut lite ur målet och trodde nog att Pique skulle passa den bollen till Messi men inte fan ville mittbacken låta underbarnet från Argentina göra hattrick när han själv hade chansen att punktera (?!) matchen. Sexan satte Pique och La ramla dansade resten av den natten.

Vad man kan se och dra lärdom från av den matchen är att inget lag i världen kan bjuda upp till dans och tro att man kommer från dansen med hedern i behåll när man ska ta en svängom med Barcelona. Real Madrid, all heder åt huvudstadslaget försökte spela anfalls fotboll, något som fansen i Madrid och i övriga Spanien kräver men det Barcelona årgång 2009 är så fruktansvärt skickliga att vill man sparras åker man på KO. Så är det bara. Det enda sättet att slå detta fruktansvärt spelskickliga lag är att göra som Chelsea. Stå still i dansen och låta rumban ta ut sin rätt i tröttsprungna ben.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0