Grönt slit - Grön domare

"Jag har inga förväntningar, då blir man inte besviken"

Linus Granstav hade en något tillbakahållen inställning till dagens toppmöte på Björkövallen mellan IFK Björkö och Sandarna. Hemmapremiär för Björkö som kom till matchstart tog med tre poäng från första matchen. Sandarna som är favorittippade i division 4b har fått många nya spelare och slog de gröna giganterna i bägge lagens möte under fjolårets säsong.

Tufft spel
När domaren som skulle få en tuff utmaning i en match med många hårda dueller och en del fult spel blåste igång matchen var det bortalaget som satte högst fart. Stundtals gled man igenom och fick både ett och två mål bortdömt för offside, dessutom hade man ett skott i ribban. Björkö hade svårt att komma upp i banan och man var ofta tvåa in i dueller och den där riktiga glöden verkade inte riktigt infinna sig.

-  Matchen är som planen, den böljar, sa en för dagen alldeles nykter Byron efter en kvart spel men i själva verkat var det bortlaget som ville mest, pressade bäst och kom till flest avslut.

Sandarna gick till pausvila med 1 - 0 efter en något tilltrasslad situation där bollen tillslut hittade in i målet. Halvtidsresultatet var inte helt orättvist.

Nya krafter
I andra halvlek kom Björkö ut som ett helt nytt lag. Dogge och Mini agerade minröjare på var sin kant även om den förstnämnda verkade vara överellt på planen. Det satte fart på de gröna och resten av laget började att visa samma vilja. Gång på gång kom man nästan igenom men bollen ville inte studsa Björkös väg. Sandarna fick inrikta sig på att försvar och Anders Fransson och John Sjöberg kunde tillsammans med Linus Granstav styra upp Björkös spel och med imponerade splitvision och känsla för spelet kom Björkö närmare och närmare.

Blåslagna matchhjältar
När matchuret stod på 87' skarvade Sjöberg Filip Thuressons inkast till Victor Granstav som trots att han i slutet av första halvlek fått en smäll mot ögat och svimmat av för en kort stund, kastade sig handlöst mot bortalagets målvakt och kunde trycka in kvitteringen. Sandarna som visserligen känt av det massiva gröna trycket kände sig blåsta på tre poäng och tryckte på för att återigen ta ledningen och vara nära att lyckas. En boll hittade sig i straffområdet och Jens Jonsson i bortalaget skulle bara sätta en fot på bollen när en "fantomen från Torslanda" handlöst kastade sig imellan och bröt skottet som en isbrytare i januari och fixade tre poäng åt de gröna giganterna.

-  Allt för laget. Man har ingenting att förlora och tre poäng är viktigare än min egen hälsa, sa den brytande backen Karl Sellegren och tog sig mot en ömmande axel efter matchen till ifkbjorko.nu.

Domaren kontrollerad
Matchen var mycket tuff och flera gula kort delades ut av en mycket ung domare som stundtals höll på att tappa matchen helt. En domarkontrollant vid sidan av planen kontrollerade den från division 5 uppflyttade domaren som behöver höja sig ett par snäpp för att hänga med i det höga tempot som lag som Sandarna och IFK Björkö årgång 2009 bjuder upp till i division 4b Göteborg.